ȘTIRILE NOASTRE

Maica DomnuluiCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „SAUL SI DAVID”
Pe calea mantuirii nimeni nu poate merge singur de nu se va lasa condus de mana nevazuta a Mantuitorului, prin preotii Bisericii, slujitorii Sai vazuti. Caci

...
INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ

fab 247
Dragostea este singura necesară și suficientă pentru a ține încă pe pământ un suflet pur și curat de copil. Așa au fost ultimii ani din viața domnului Dan Dumitru Lucinescu, ani în care s-a hrănit și ne-a hrănit cu dragostea sa.

În memoria noastră este zâmbetul sincer care îi lumina întregul chip de fiecare dată când ne primea în vizită la dumnealui. O bunătate și o candoare pe care doar sufletele alese, smerite și greu încercate în această viață le pot atinge.
Dumnezeu l-a chemat la El azi, de ziua aviației. Îndrăznesc să cred că Sfântul Ilie l-a luat la Ceruri cu carul Său de foc, așa cum doar sufletele înnobillate de Duhul Sfânt și care au cunoscut bucuria și măreția zborului încă de aici, din viața pământească, primesc în dar de la Dumnezeu. Și mai cred că sufletul domnului Lucinescu era, la plecarea spre Înalt, înfășurat într-un steag românesc, transparent, prin care Cerul se întrevede ca expresie a libertății absolute și detașării de tot ce e lumesc și deșertăciune.

Ce multe bucurii am strâns în inimi alături de domnul Lucinescu! Ce lucrare minunată a înfăptuit Dumnezeu prin robul Său, Dumitru Dan Lucinescu! Câte suflete au fost atinse de dragostea sa pentru Dumnezeu, țară și neam!
Cititorii cărților sale l-au cunoscut doar parțial pe cel care acum 11 ani punea, alături de domnul Cristian Filip și domnul Ionel Rusei, cu binecuvântarea Arhimandritului Justin Pârvu, temelia Fundației Creștine Părintele Arsenie Boca. Prin fundație, domnul Dan Lucinescu avea să transforme în fapte toată iubirea pe care o declarase mult în vorbele și scrierile sale. Sute de oameni, poate mii, maturi și/ sau copii au fost ajutați prin proiectele inițiate și desfășurate de fundație.
Ne rugăm lui Dumnezeu să ne ajute să ducem mai departe activitatea Fundației Creștine Părintele Arsenie Boca. Prin aceasta, iubirea creștină necondiționată și sinceră va fi semn al prezenței continue a domnului Dan Dumitru Lucinescu în sufletele și gândurile noastre pentru veșnica amintire și pomenire.
Sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească cu Drepții Săi, credem că domnul Lucinescu se va fi întâlnit deja, acolo Sus, cu rudele sale plecate la Domnul, cu colegii din celulele închisorilor comuniste, cu Pr. Justin Pârvu, Pr. Nicolae Bordașiu și atâția alți eroi și sfinți ai neamului nostru românesc. Domnul Dan Dumitru Lucinescu trăiește în inimile noastre și toate amintirile minunate legate de domnia sa să ne întăreasca credința în Dumnezeu și dragostea Sa și în realitatea unei Românii unite și adevărate!
Slujba de înmormântare se va desfășura, joi - 23 iulie 2020, ora 11.00, str. Candiano Popescu, nr 89, iar înmormântarea va fi joi - 23 iulie, ora 12.00, la cimitirul Bellu, Aleea Scriitorilor, figura 114, Calea Șerban Vodă, nr 249.


Irina Ionescu, 20 iulie 2020

EVENIMENTE / INVITAȚII

Afis SANZAIENE 2020 scaled e1592379548365
Vă invităm miercuri, 24 iunie, de la ora 11:30, să intrați în povestea plină de magie și de frumusețe a Sânzienelor. Ca în fiecare an, Muzeul Satului readuce în atenție tradițiile și obiceiurile acestei zile: de la împletirea coroniței din flori de Sânziene, la aruncarea ei pe casă, de la portul unei cămeşi, până la descifrarea simbolurilor cusute pe ea și participarea la târgul de Sânziene. Nu vor lipsi atelierele de creație: coronițe și cusături românești.

ManastireaHalmyris
Vă îndemnăm pe cei care doriți și aveți dragoste, să ajutați cu donații financiare în vederea finalizarii construcției bisericii Mănăstirii Halmyris din localitatea Murighiol, județul Tulcea, unde se află moaștele Sfinților Epictet preotul și monahul Astion. Moaștele sunt considerate cele mai vechi de pe teritoriul României și au fost descoperite în vara anului 2001.

În anul 2004, Părintele Iov, starețul Mânăstirii Halmyris, a început ridicarea unui paraclis. În paralel, s-a început lucrul la demisolul Bisericii celei mari a Sfintei Mănăstiri, conceput special pentru a adăposti moaștele celor doi sfinți. Din anul 2008, moaștele întregi ale Sfinților Mucenici Epictet și Astion, sunt puse spre închinare în Sfânta Mănăstire Halmyris, Murighiol – Tulcea, din Episcopia Tulcei. În prezent, lucrările la construcția Sfintei Mănăstiri continuă.
Pentru donații financiare, folosiți următoarele date:
Adresa: Manastirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, Romania
Cont IBAN Manastirea Halmyris (administrator cont Pr. Staret Iov):
RO21RNCB0256127859640001 BCR
CIF Manastirea Halmyris: 14797706

Pentru mai multe informații, accesați site-ul mănăstirii sau îl puteți contacta pe Pr. Protos Stareț Iov la numărul de telefon: 0744 859 883

0
0
0
s2sdefault
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.