152822 demonizatCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „UNII-SI TAIE MINTEA IN SCRIPTURI”
Vicleanul are doua feluri de momeli, dupa iubirea omului, care inclina, fie spre pierzare, fie spre mantuire. Este si o «ispita a mantuirii

VPlopului
Dragii noștri,

Pentru toate momentele frumoase care au fost și care urmează să vină, vă mulțumim!
Noul an să vă aducă bucurie și liniște în casele dumneavoastră! La mulți ani!
Vă invităm să ne însoțiți pe 18 ianuarie 2020, în prima deplasare a acestui an, la prietenii din Valea Plopului! Vă așteptăm cu drag în număr cât mai mare!

Iată cum ne puteți ajuta și vă puteți implica în acțiunea noastră de sâmbătă 18 ianuarie:

A: Participarea la colecta de produse și bani
Necesitățile pentru această dată sunt următoarele:
- Alimente: banane, mandarine, portocale, legume proaspete, piept de pui, pulpe pui, ouă, ficat de pui, mezeluri,conserve de fasole verde, mazare, roșii (colectarea alimentelor se va face doar în ziua de vineri, 17 ianuarie).
- Produse de menaj: saci menajeri rezistenți (35-120l), pastile cloramină Javel, mănuși unică folosință, rolă de hârtie, soluții de curățenie, detergent de vase/baie /geamuri.
- Produse de igienă: șampon copii, șampon adulți, șampon antiparazitar, absorbante damă, șervețele umede.

Punct de colectare: Str. Alexandru Depărățeanu, nr 20, Parter, Interfon 002, Sector 1, București. Colectarea se va efectua în perioada 13 - 17 ianuarie 2020, orele 9 - 16 (cei care nu se pot încadra în program sunt rugați să ne contacteze la nr. de telefon 0760 141 744 - Florina Ionescu).

În cazul în care doriți să ajutați cu donaţii financiare, puteți transfera sumele în următorul cont:
FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii

(de specificat la detaliile plății: „Pentru Valea Plopului”)
sau numerarla sediul fundației din str. Alexandru Depărățeanu, nr. 20, parter, interfon 002, sector 1, București

B: Voluntariat pentru transportarea darurilor

Transportarea donațiilor se va face exclusiv prin voluntariat. Mulțumim tuturor membrilor și prietenilor fundației care ajutați ca produsele să ajungă la destinație. Vom primi cu plăcere vizitatori, în limita locurilor disponibile și în ordinea înscrierii. În cazul în care doriți să ajutați cu serviciul de transport și voluntariat, vă rugăm să anunțați coordonatorul de proiect, dna. Ștefania Pauciuc,  până vineri, 17 ianuarie 2020, la adresa de email: stefaniapauciuc@gmail.com sau nr. de telefon: 0722 310 998.

C: Popularizarea acțiunii

Ne puteți ajuta fie cu produse dintre cele solicitate, fie cu transportul acestora și cu jertfa din timpul liber, fie prin a face cunoscută această inițiativă în rândul cunoștințelor dvs.
Povestiți despre acțiune prietenilor și cunoscuților dumneavoastră.
Trimiteți-ne adrese de e-mail ale celor interesați să fie informați sau oferiți-le datele de contact ale coordonatorului.

Întâlnirea pentru plecarea de sâmbată (organizarea și încărcarea mașinilor), 18 ianuarie 2020, va fi la sediul fundației.

Pentru orice alte informații sau lămuriri, vă rog să contactați coordonatorul proiectului la adresa de email: stefaniapauciuc@gmail.com sau la telefonul 0722.310.998

Ștefania Pauciuc

image4
Vă invităm pe 15 ianuarie 2020, ora 17.00, de Ziua Culturii Naționale, să marcăm împreună, printr-un eveniment cultural, cei 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

manPaltin
Vă îndemnăm pe cei care aveți bunăvoință și dragoste, să ajutați cu donații financiare pentru restaurarea clădirilor afectate ca urmare a incendiului puternic izbucnit în noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2020, în incinta Mănăstirii Paltin - Petru Vodă. A fost afectată și chilia memorială a Părintelui Iustin Pârvu, în care și-a petrecut ultimii 3 ani din viață.

„Mănăstirea noastră a trecut prin clipe dramatice în urma incendiului din noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2020, care a afectat aproape în întregime clădirea stăreției. Mulțumim tuturor celor ce au fost alături de noi în aceste momente de încercare, în primul rând echipei de pompieri care au intervenit în mod exemplar în stingerea incendiului violent, stopând astfel riscul extinderii focului la celelalte clădiri din apropiere. De asemenea mulțumim localnicilor și turiștilor din zonă care în chip jertfelnic au participat alături de noi, la recuperarea mai multor bunuri, dintre care mai multe icoane de valoare și sfinte moaște, ce spre bucuria noastră, au rămas intacte și neatinse de flăcările mistuitoare.
Mulțumim mai ales Domnului pentru această încercare și nădăjduim să putem transforma tot răul în mai bine. În toate aceste momente de îndurerare, Domnul ne-a bucurat cu harul Său, arătându-ne printr-o minune preaslăvită că Harul lui Dumnezeu nu poate fi biruit de niciun foc potrivnic, iar cei ce ne punem nădejdea în Domnul vom trece prin foc nearși. Micul altar din paraclisul aflat în interiorul stăreției a rămas în chip minunat neatins de flăcări, păstrând intacte sfânta masă, sf. Evanghelie, Sf. Cruce și toate vesmintele ce impodobeau altarul Domnului.”
În cazul în care doriți să ajutați cu donaţii financiare, puteți transfera sumele folosind următoarele informații:
FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plății: „Pentru Mănăstirea Paltin”)
sau către
Fundația „Justin Pârvu”