La începutul anului 2013,  în zilele de 26 ianuarie şi 2 februarie 2013, ne-a ajutat Dumnezeu şi bunul nostru ocrotitor, Părintele Arsenie Boca şi i-am vizitat pe copiii de la Valea Plopului şi de la Centrul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril  din comuna Slobozia - Giurgiu.

Bucuria noastră a fost mare pentru că, în urma rugăminţii noastre, am primit ajutoare din partea unui număr foarte mare de persoane, într-un timp de colectare relativ scurt!

Alături de haine şi jucării - care fuseseră aduse la sediul Fundaţiei noastre din decembrie - şi de mobila pe care au donat-o  două persoane cu inimă mare,  celelalte produse pe care le-am dus copiilor au fost, datorită dorinţei voastre de a ajuta în cel mai bun mod posibil, întocmai cu cele menţionate ca fiind necesare (alimente, produse de curăţat, produse pentru copii (pampers, lapte praf). Ajutorul nostru a mai constat şi în sume importante de bani pe care Fundaţia şi voi, prietenii noştri, le-aţi donat cu generozitate şi care sunt foarte necesare în aceste tabere de copii.

Vă mulţumim pentru implicare şi sperăm la o mobilizare la fel de bună şi cu ocazia următoarelor vizite!

Dragul nostru părinte să vă aibă sub ocrotirea sa!

Mai jos aveţi imagini surprinse la aceste zile de mare bucurie sufletească!

  2 Februarie 2013: Centrul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril , comuna Slobozia, judeţul Giurgiu

26 Ianuarie 2013: Valea Plopului
0
0
0
s2sdefault
Mai jos aveti cateva poze de la vizita din luna iunie 2012; pentru mai multe amintiri accesaţi aici.

DSCN0086_bis

DSCN0116_bis

DSCN0279

0
0
0
s2sdefault

Dragii noştri,

După cum ştiţi, o parte dintre membrii şi prietenii Fundaţiei noastre au făcut o vizită la Centrul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din comuna Slobozia, judeţul Giurgiu, sâmbătă, 3 martie 2012, cu ajutoare şi donaţii în bani (alimente, detergenţi, cărţi, 1 monitor PC, mobilă, medicamente, produse igienă etc., 1600 lei).
Am fost primiţi ca de obicei, cu multă dragoste de marea familie păstorită acolo de Părintele Valentin care a semănat, ca de obicei, cuvinte de folos pentru cei prezenţi. 

De la ultima noastră vizită am aflat că numărul celor în grija Centrului a crescut, adăpostind în prezent 45 de suflete, dintre care 8 mame şi restul copii, cu vârste între 2 şi 17 ani. În aceste condiţii rămân în continuare stringente nevoile amintite şi în mesajele noastre precedente, în special, cele referitoare la mobilier, lemne, materiale de construcţie şi bani pentru a se putea începe în această primăvară refacerea instalaţiilor din cele patru băi ale Centrului. După cum se poate observa din imaginile de mai jos, starea avansată de deteriorare a instalaţiilor a condus la distrugerea tencuielii, podelele fiind de asemenea în permanenţă inundaţie. De aceea, orice materiale de construcţie sunt bine-venite pentru începerea lucrărilor de reparaţii, dar şi sume de bani care să asigure costul manoperei. Costurile aproximative sunt evaluate la 8000 lei pentru o singură baie. Se mai intenţionează ca în acest an să poată fi construită cât mai grabnic o bucătărie de vară cu un cuptor pentru pâine care să mai reducă astfel din costurile generate în prezent de costul curentului electric şi al buteliilor de aragaz, precum şi un adăpost pentru păsările de curte.

Pentru a-i ajuta mai mult pe copiii de vârstă şcolară, ar fi nevoie de încă un calculator complet echipat, pentru redactarea temelor elevilor, dar şi eventual, de o persoană (sau mai multe) care să îi ajute săptămânal la pregătirea lecţiilor.

Întrucât nevoile Centrului rămân în general aceleaşi, vă transmitem o listă detaliată a acestora, cât şi o listă de medicamente.
Ne propunem să mergem din nou la Centru în cursul lunii aprilie, urmând să vă anunţăm data exactă cu o săptămână sau două înainte de deplasare.
Vă mulţumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastră şi pentru că sunteţi alături de noi! 
Dragul nostru părinte să vă aibă sub ocrotirea sa!
   

LISTĂ NECESITĂŢI:
-    lemne
-    mobilă (de orice fel, dar în special, şifoniere, dulapuri pentru haine, paturi)
-    becuri, aplice
-    baterii duş, perdea cabină duş (12 cabine)
-    vopsea lavabilă, gletul meseriaşului, parchet, vată minerală (pt. izolat ţevile de căldură – 3 suluri)
-    betonieră
-    plasă pt. gard (1,80 m)
-    gresie, faianţă
-    2 calorifere pt. centrală, ciment (10 saci)
-    ladă frigorifică, aragaz, boiler, maşină de spălat, aspirator
-    plită mare
-    50 de scaune pt. bucătărie
-    calculator (PC) pentru temele copiilor
-    aparat de tuns pentru băieţi
-    triple, ştechere, prelungitoare
-    produse curăţenie (pt. gresie, parchet, chiuvetă, WC), detergent vase, detergent rufe, găleţi, mopuri, mături, făraşe
-    produse igienă (şampon, hârtie igienică, absorbante)
-    rechizite
-    cereale pt. animale (grâu, porumb)
-    unelte gospodărie (lopată, sapă, furcă, secere, topor, roabă – 2 bucăţi)
-    DVD-uri cu desene animate şi filme pt. copii
-    alimente mic dejun (ceai, mezeluri, caşcaval, unt, margarină, zacuscă, ouă, pateu)
-    mălai, făină, drojdie, condimente mâncare (foi dafin, cimbru, mărar, pătrunjel, leuştean, piper, borş magic, Delikat)
-    legume (ceapă, usturoi, cartofi, morcovi)
-    fructe, oţet, ulei
-    carne, conserve de peşte
-  bani pt.: nutreţ animale, apă, energie electrică, butelii aragaz, vidanja, medicamente şi alte nevoi neprevăzute

De asemenea, o maşină pentru transport la şcoală, grădiniţă, spital, cabinetul medicului ar fi foarte utilă, în prezent folosindu-se doar maşina personală a părintelui Valentin.

LISTĂ NECESAR MEDICAMENTE:
Pentru adulţi:
-    Antitermice (paracetamol, ibuprofen)
-    Antitusive
-    Antibiotice (pentru infecţii dentare, ORL, urinară, etc.)
-    Antidiareice
-    Pansament gastric
-    Calciu, vitamine (chiar şi injectabile)
-    Perfuzor, sol. Perfuzabilă, seringi, vată, alcool medicinal
-    Spray nazal
-    Antihistaminice
-    Aparat pt. tensiune (mare nevoie)
-    Fiole pt. colică renală
-    Pt. HTA
-    Şampon pt. păduchi
-    Absorbante
Pentru copii:
-    Sirop pt. poftă de mâncare
-    Antitusiv
-    Antitermic
-    Antibiotic
-    Antidiareic

Cea mai mare nevoie de medicamente este pentru mame, acestea nefiind asigurate. Pentru copii, mai există câte ceva, astfel că dacă posibilităţile sunt limitate, vă rugăm să vă orientaţi doar către medicamentele pentru adulţi.
 

  

0
0
0
s2sdefault
Pe data de 17.12.2012, înainte de Sfintele Sărbători, i-am vizitat ca de obicei, pe cei din comuna Slobozia.

Căldura cu care ne-au primit gazdele se poate vedea din imaginile pe care o să le prezentăm mai jos. Doamna preoteasă Veronica Ştefan şi părintele Valentin, ne-au răsplătit bunăvoinţă, prin cuvinte de folos plus detalii despre cum se mişcă lucrurile în centru.
Dorim să vă mulţumim tuturor celor care vă mobilizaţi de fiecare dată când au nevoie de noi! Mai mult decât atât, nu putem să nu fim impresionaţi de efortul unui psiholog, care lunar în consiliază gratuit, dar şi de cel al unor prieteni care asigură transportul psihologului, lunar şi /sau când îi vizităm periodic.
Nu uitaţi că puteţi afla detalii despre deplasările la centru de la colega noastră, Simona Sandru, mail:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., dar şi din newsleter - e-mail săptămânal (dacă doriţi să primiţi, vă rugăm transmiteţi mesaj cu textul: newsletter la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.). De asemenea, tot în acest e-mail săptămânal transmitem înainte de fiecare vizită o listă cu cele necesare.
De curând, a fost nevoie de produse de curăţenie şi igienă, care cu greu s-au adunat, însă s-au strâns bani pentru refacerea instalaţiei sanitare. Refacerea instalaţii este următorul obiectiv la centru: ţevile sunt foarte vechi, de exemplu în oficiul de asitenţă medicală podeaua este umflată! Nădăjduim să se rezolve, cu sprijinul dumneavoastră!

Cele 30 de suflete (24 de copii şi 6 mame, vara trecută erau doar 20, majoritatea au avut probleme de violenţă în familie, acesata fiind şi scopul centrului - de a se ocupa de cazurile cu violenţă în familie) pot beneficia de sprijinul nostru fără a fi nevoiţi să facem un efort extraordinar de mare. Ne putem axa şi pe parte de activităţi extra-şcolare, mai exact de a organiza  drumeţii pe week-end, cu precădere în timpul verii.

Se mai pot ţine cursuri de pictură, muzică, lucru manual sau orice alte activităţi care ar spori copiilor dezvoltarea psihică şi spirituală. Se doreşte implicarea de voluntari care să îi ajute pe şcolari la teme în week-end, la diverse activităţi gospodăreşti şi pentru rezolvarea unor chestiuni administrative.

Având în vedere toate cele menţionate, ne bazăm pe ajutorul dumneavoastră în continuare! Pentru donaţii şi detalii, ne puteţi contacta la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pe data de 17.12., pe lângă cei din Fundaţie, a ajuns şi un grup de colindători, care s-au organizat independent de noi, pentru a face o bucurie părintelui Valentin şi copiilor!


  
0
0
0
s2sdefault

Sâmbătă, 02.07.2011, am ajuns pentru a doua oară în comuna Slobozia, Jud. Giurgiu, la copiii aflaţi în grija părintelui Ştefan Valentin.
Mulţumim tuturor celor care au contribuit cu bani, alimente, transport şi dragoste pentru copii.
Pentru a vă bucura alături de noi de minunile de acolo, mai jos expunem câteva imagini foarte sugestive:


 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.