familia_tanasaDorim să vă dăm un feedback despre ce face în prezent Familia Tănasa – una dintre cele două familii ajutate de noi în trecut (2010-2013): istoricul familiei este următorul:Laura - divorțată în momentul în care am auzit despre cazul ei, se confrunta cu problemele majore de sănătate ale copilului Andrei – s-a născut cu probleme la nivelul membrelor inferioare, cu neajunsuri materiale, dar și cu ceea ce au generat toate acestea, anxietate și lipsă de încredere în propria persoană.
Veniturile se rezumau la câștigul bunicii (800 lei/lună) și alocația celui mic, mama neputând lucra deoarece cel mic avea nevoie de îngrijire permanentă. Nevoile acestei familii constau de cele mai multe ori în alimente, produse de curățenie și întreținere, haine, scutece pentru Andrei, dar nu numai.

Dumneavoastră ne-ați ajutat să schimbăm geamurile de sticlă cu geamuri termopan din camera Laurei și băiețelului deoarece aveau mari probleme cu frigul iarna. Ajutorul dumneavoastră, atât în bani cât și în diferite produse (de îmbrăcăminte, mobilier etc) a făcut ca această familie să depășească mai ușor situațiile critice întâmpinate.
Dar cel mai important ajutor, a fost îndemnul de a se apropia de Dumnezeu, așa cum Laura ne-a povestit acum puțin timp. În urmă cu aproximativ două săptămâni am vorbit cu ea, care transmite tuturor multă sănătate și mulțumește lui Dumnezeu că a făcut să existe oameni cu suflet mare care să-i dea și familiei sale o mână de ajutor atunci când a avut nevoie mai mult!
În clipa de față sunt toți bine, băiețelul mai are de făcut intervenții chirurgicale, dar este pe drumul cel bun, mama Laurei este plecată să lucreze în Anglia și îi este bine și dumneaei, plus că o ajută financiar pe Laura.
Ea a reușit să lucreze și să asigure cele necesare traiului și în primul rând cele necesare lui Andrei! Acum face un curs de cofetar - un vis avut de multă vreme  - a căpătat încredere în ea și în oameni, dar încă o dată a subliniat că a făcut un pas către Dumnezeu!

Vă mulțumim foarte mult pentru sprijinul acordat familiei Tănasa, Slavă lui Dumnezeu că acum sunt bine!

0
0
0
s2sdefault

Două familii din Bucureşti au nevoie de ajutorul nostru!

familia tanasaEste vorba de familia Tănasa – Laura Tănasa (foto stânga) care are 2 copii, unul mic (un an şi 2 luni) şi care din cauza operaţiilor (4 la număr) şi a unei alimentaţii nu tocmai îndestulătoare arată de aproximativ 6 luni. Mama (Laura) a fost părăsită de tatăl copilului la 3 săptămâni după naştere. Momentan locuieşte cu mama ei, în apartamentul acesteia. Au datorii mari la întreţinere (4 700 lei - verificat).
Copilul are în continuare probleme la picioare, trebuie să fie sub supravegherea medicului  şi să urmeze/respecte diverse tratamente/indicaţii. Căminul familiei Tănasa este modest, dar curat. Doamna Tănasa nu a afişat în faţa noastră o falsă umilinţă sau modestie. Ca profesie este bucătar însă nu are cum să profeseze acum din cauza faptului că îngrijeşte copilul. Cu toate acestea s-ar bucura să aibă un loc de muncă, în condiţiile de faţă, pentru a se putea descurca mai bine financiar… (dacă cineva dintre dumneavoastă poate veni cu o ofertă de angajare, ar fi minunat!). De asemenea, s-a limitat la a ne cere (în urma  întrebărilor noastre legate de ce ar fi necesar?) lucruri pentru copilul de 1 an şi 2 luni: lapte (praf), pampers, detergent pt. spălare manuală şi de alte alimente pe care le consumă un om în mod obişnuit (orez, mazăre, zahăr, ulei, zahăr etc.). Am întrebat-o dacă are nevoie de hăinuţe pentru cel mic, se pare că nu, deoarece a primit acum ceva timp suficiente haine pentru o anumită perioadă, de la un ziar destul de cunoscut din România.

familia neagu

Familia Neagu, mama Neagu Elena,  are 2 copii (unul de 16 ani (foto, la liceu, frecventează) şi unul de 2 ani şi un pic, aproape 3. Am identificat, în urma cercetărilor aceleaşi condiţii de vieţuire modeste, ca la familia Tănasa. Doamna Elena N. locuieşte cu mama (bunica copiilor) şi au restanţe la gaze şi curent. Au ca venituri: 600 lei un salariu, 350 o pensie şi cele 2 alocaţii ale copiilor. Dar au şi 2 rate la bancă (una dintre ele s-a făcut  pentru a reabilita casa care era şi încă este într-o stare de deteriorare). Ca şi familia Tănasa,  familia Neagu a manifestat o stare de jenă faţă de situaţia în care se găsesc (aceea de a cere ajutor de la străini) şi ne-a rugat să o sprijinim, după putinţe cu alimente, detergent şi pampers nr. 5, precum şi cu haine pentru băiatul de 16 ani (1,6 m şi 78 kg).

Până acum am mers la aceste familii cu ajutoare în săptămâna Patimilor 2011 şi pe data de 20.05. Mulţumim tuturor celor care s-au implicat !

Pentru a afla mai multe detalii despre nevoile lor, precum şi despre viitoarea vizită, contactaţi-ne la 021 223 24 96 sau pe adresa de e-mail (se găseşte la secţiunea contact)!

Mulţumiri!

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.