Un destin tragic: la 32 de ani sa ai sentimentul ca doar Dumnezeu te mai poate ajuta sa induri iarna care se apropie

Redam mai jos scrisoarea dlui Macsim, strigatul sau dupa ajutor. Scrisoarea a ajuns la noi insotita de actele de iesire din spital si care atesta problemele sale de sanatate. Cine doreste sa il ajute si doreste sa se incredinteze de veridicitatea celor scrise, poate sa treaca pe la fundatie si sa vada aceste acte.

„Ma numesc Nicolae Macsim si am 32 de ani. Sunt din com. Leorda, jud. Botosani. Sunt bolnav de scleroza multipla, boala incurabila si in timp invalidanta, diagnosticat acum 6 ani.
Sunt pensionat pe caz de boala si am pensia de 557 lei plus ajutorul de handicap de 272 lei. Acum stau in casa cuiva care m-a lasat sa locuiesc in ea, si imi ia chirie mai mica, doar 400 lei/luna. Stau in oras, departe de mama, care sta in casa unei matusi la tara. Nu avem casa, nici unul din noi. Ea e in varsta, 75 de ani, si bolnava, si din aceasta cauza nu i-am zis de boala mea. Daca i-as zice atunci as pierde-o intr-o saptamana. Ea stie ca eu lucrez, dar eu nu mai pot lucra pentru ca ametesc, imi pierd echilibrul, am furnicaturi in ambele maini si merg foarte greu. Tata e mort din 2013, si nu are cine sa ma ajute sau cu cine sa vorbesc de problemele mele, pentru ca nu am sotie. Cea cu care trebuia sa-mi impart viata, m-a parasit anul acesta de Pasti. Visul meu e sa am camera mea din care sa nu ma scoata nimeni afara, sa nu ma ploua sau ninga chiar de ar fi sa mananc macar o data pe zi.

Va rog, am nevoie de ajutor, pentru ca din pensia mea chiar nu ma pot descurca. Va rog ajutati-ma. Am nevoie de ajutorul vostru chiar si cel mai mic. Va rog!
Telefonul meu este: 0751.434.942. Va multumesc din suflet!”

Cont bancar deschis in lei la Garanti Bank : RO25 UGBI 0000 2220 1258 5RON.

Strigăt de ajutor din partea preotului din Negrenii de Sus care a adoptat 85 de suflete: „Avem nevoie de alimente de orice fel şi de mobilier, lemne de foc“

646x528 3

Părintele Bogdan Cristian Danu a adoptat comunitatea săracă din Negrenii de Sus: 85 de copii şi bătrâni din comună primesc, zilnic, o masă caldă la cantina socială ridicată de părinte din donaţii. Preotul Danu are nevoie de ajutor pentru a finaliza lucrările la Centrul social, început la Negreni, şi pentru a duce mai departe misiunea de a hrăni zeci de suflete.

”Avem nevoie de sobe, lemne de foc, două centrale termice, una pentru şcoală şi alta pentru Centrul social. Ne dorim să îmbunătăţim calitatea vieţii celor nevoiasi din satul Negreni, Teleorman un sat defavorizat pana în zilele noastre şi ii învăţăm pe copii să facă tot posibilul prin şcoală, muncă şi biserică, să îşi depăşească condiţia.

Asociaţia Casa Plină are un site şi o platformă de plata on-line www.asociatia-casa-plina.ro/doneaza. ”Oricine  ne poate ajuta, îl rugăm să o facă pentru că aceşti copii au mare nevoie de sprijin”, spune preotul din Negreni