tabara 3 w1000 h666 q100Imagine de la Valea Screzii, la inchiderii taberei de vara in 2014 (Sursa foto)

Sambata, 23 septembrie 2017, ne vom indrepta spre Valea Plopului/ Valea Screzii cu entuziasm si daruri! Incepe un an nou scolar si pentru copilasii de aici! Va asteptam pe toti cei care va doriti sa mergeti alaturi de noi si/sau sa ii ajutati cu daruri (produse) sau donatii, sa veniti la sediul fundatiei noastre incepand de astazi pana vineri, 22 septembrie, intre orele 9 -17, pentru colectarea acestora.

0
0
0
s2sdefault

DSCN4856

Sâmbătă am mers la Valea Screzii la părintele Tănase alături de colegii voluntari care ne-au ajutat să ducem donațiile primite din partea dumneavastră, cei care sunteți constant alături de noi.  Ne-am bucurat să putem merge cu trei autoturisme foarte încărcate cu produse necesare acolo și că am putut transmite donațiile generoase în bani ale prietenilor noștri.
Copiii erau deja la masa de prânz, curați și veseli se bucurau în liniște de acest moment. O parte din ei lipseau deoarece primiseră o invitație la mitingul aviatic de la București. Părintele Tănase ne-a spus că cei mai merituoși au mers la București.
Vizita noastrã a fost binecuvântatã cu prezenţa şi cuvântul de folos al pãrintelui, întorcându-ne la casele noastre mai inspiraţi şi mai încrezãtori. Am avut ocazia să ne informăm și de stadiul în care se află construcția școlii. Acum rămâne să căutăm un sprijin astfel încât clădirea să poată fi folosită cât mai curând. Căutăm un structurist voluntar care cu pricepere să ajute la încheierea lucrării. Părintele va comunica direct cu acesta și îi va pune la dispoziție toate datele necesare.

0
0
0
s2sdefault

3qmagazine

Cu ajutorul lui Dumnezeu, sâmbăta, 22 iulie 2017, vom ajunge la așezămintele de la Valea Plopului și Valea Screzii. În acest demers vă rugăm să ne sprijiniți, după posibilități:

2perenicolaeportrait A: Participarea la colecta de produse:
Necesitățile pentru această dată sunt următoarele:
- Alimente: fructe și legume proaspete (în special ceapă și morcovi), produse neperisabile de post (mazăre, fasole conservă, bulion, pateu soia, margarină); lapte praf NAN 3 si 4
- Produse de menaj: soluții curățenie, cloramină, mănuși unică folosință, saci menajeri rezistenți
- Produse de igienă: pampers adulți
Punct de colectare: Str. Maior Alexandru Câmpeanu nr 58, Etaj 1, Sector 1, București. Colectarea se va efectua în perioada 12-21 iulie, orele 8-16 (cei care nu se pot încadra în program sunt rugați să ne contacteze la 0724.271.236 - Daniela Petcovici).

B: Voluntariat pentru transportarea darurilor:
Transportarea donațiilor se va face exclusiv prin voluntariat. Multumim tuturor membrilor și prietenilor fundației care ajutați ca produsele să ajungă la destinație. Vom primi cu plăcere vizitatori, în limita locurilor disponibile și în ordinea înscrierii.
În cazul în care doriți să ajutați cu serviciul de transport, vă rugăm să anunțați coordonatorul până joi, 20 iulie 2017, la numărul de telefon: 0722.310.998.
Părintele Nicolae Tănase  

0
0
0
s2sdefault

Vizita la Așezământul de la Valea Plopului- Valea Screzii și Schitul Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de mir - 13 mai 2017

VPa1f

Iată ce ne scrie coordonatorul proiectului ”Valea Plopului”, colega noastră, Victoria Anca, despre vizita de sâmbăta trecută la Valea Plopului și schitul Sf. M. Mc. Dimitrie:  

”Vă împărtășesc, așa cum v-am obișnuit, în câteva rînduri, secvențe din cele trăite de noi, cei care ne-am dus la copiii de la așezământ.
De această dată eram mai puține persoane adunate să mergem spre Valea Plopului și ne-am bucurat mult când, puțin înainte de plecarea din București, am primit vestea că ni se va mai alătura pe drum încă o mașină. Am ajuns acolo la ora prânzului, când copiii se aflau la masă, unde am fost invitați și noi și așa am avut prilejul să stăm, să ne rugăm și să cântăm împreună cu ei.

0
0
0
s2sdefault

VP7

TERAPIA  PRIN  DRAGOSTE  DE  SEMENI

De așezământul de la Valea Plopului– Valea Screzii știm. De Părintele Nicolae Tănase știm. Ce nu știm ?

Nu știm ce se poate întâmpla în inimile noastre când ne apropiem de acest așezământ. Nu știm ce transformări se pot petrece în sufletele noastre în urma contactului cu copii, mame și bătrâni din aceste comunități.

Povestea așezământului seamănă cu o parabolă despre solidaritate, iubire, milostenie, valori creștine fundamentale.

Știm, așa ca o schemă, că o comunitate de familii, dintr-un sat de lângă Vălenii de Munte, a fost impulsionată de energia și harul preotului de parohie – părintele Nicolae Tănase - și găzduiește și îngrijește, începând din anul 1990, copii pe care părinții nu-i pot crește, mame-victime ale violenței domestice, bătrâni abandonați de rudele lor, persoane fără adăpost, inclusiv copii ale căror mame sunt diagnosticate cu cancer – nevoite să-și înceapă tratamentul - și nu au rude în grija cărora să poată lăsa copiii. Când nu au mai fost suficiente familii, s-a început construcția de noi case. Părintele Nicolae Tănase și oameni din Valea Plopului au înființat Asociația ProVita.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.