valea-plopCopii de la Valea Plopului (Sursa foto)

Dragi prieteni,                 

Ne bucuram sa avem prilejul  să vă spunem din nou: Hristos a inviat!

După ce am trăit fiecare sfintele sărbători cu cei dragi ai noștri, dorim sa va invitam sa ne fiți alături în inițiativa noastra de a ne manifesta solidaritatea și cu cei mai putin apropiați. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am vrea sa ajungem la așezămintele de la Valea Plopului și Valea Screzii, sâmbăta 13 mai 2017.

0
0
0
s2sdefault

Flori din Flori - un proiect Pro Vita 2017

16992221_1425341977516948_5263293099828439530_o
Zilele de început de primăvară au fost, pentru voluntarii inimoși de la Asociația Pro Vita Valea Plopului un motiv de bucurie și culoare!
Redăm în imagini și câteva cuvinte preluate de pe pagina lor de facebook sărbătoarea florilor. Cele mai ales flori sunt copiii pe care Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului - împreună cu toți voluntarii de la Pro Vita precum și noi, oamenii cu suflet mare de pe tot cuprinsul României - îi ocrotește și ajută să își găsească un drum în viață.

17157469_1432306203487192_533726927150199110_oDupa cum am promis, flori pentru flori! Va asteptam in Valenii de Munte!
Haideți în grădina noastră plină cu flori!
Cele mai frumoase flori/Nu-s panseluțele nici trandafirii/
Cele mai frumoase flori/Apar pe lume în grădinile iubirii...
Aici puteți vedea un film impresionant din această campanie!

0
0
0
s2sdefault

5_1Valea Screzii, Parintele Nicolae Tanase intre voluntarii de la Fundatia noastra, 1 oct 2016

Cu ajutorul lui Dumnezeu si al Maicii Domnului am ajuns la Valea Plopului de praznicul Acoperamantului Maicii Domnului (1 octombrie 2016), incarcati cu darurile primite de la dumneavoastra si insotiti de vizitatorii care ne-au fost alaturi. 
Am participat la Sfanta Liturghie apoi am vizitat tabara de la Valea Screzii. Va multumim pentru contributiile pe care le-ati adus raspunzand campaniei lunii octombrie si va mai asteptam alaturi de noi!

Mai multe fotografii, aici.

0
0
0
s2sdefault

impreuna3


1)  Valea Plopului – Valea ScreziiÎncă de la începutul anului 2010 ne-am îndreptat atenţia către Valea Plopului. După cum unii dintre dumnevoastră ştiti, avînd în vedere şi buna mediatizare, părintele Nicolae Tănase, ajută copiii fără familie, mame în situaţii dificile împreună cu copiii lor, bătrâni fără ajutor, adulţi fără adăpost, familii cu greutăţi care sălăşluiesc o vreme mai mult sau mai puţin îndelungată la aşezămintele de acolo. Preotul Nicolae Tănase a început prin a salva câteva suflete de la avort. Iniţial a dat copii în grija câtorva familii din sat cu promisiunea de a le ajuta să-i crească.

La jumatatea lunii martie 2016 se aflau acolo: 249 de copii între 0-18 ani, 65 de mame, 55 de adulţi, 35 de bătrâni.

Lunar mergem la Valea Plopului. În newsletter-ul nostru prezentăm nevoile celor de la acolo, donaţiile se aduc la sediul Fundatiei în zile stabilite de noi. Membrii şi prietenii Fundaţiei sunt cei care de obicei donează. Produsele sunt transportate pe baza de voluntariat, fiecare venind cu maşina personală şi transportând pe cei care nu au maşină, dar care merg să viziteze.

Fundaţia noastră şi-a propus să construiască la Valea Screzii o şcoală, deoarece copiii merg pe jos aproximativ 10 kilometri până la şcoala din Valea Plopului. Anual donăm la Valea Screzii o sumă consistentă strânsă din sponsorizările date de prietenii şi membrii noştri. În momentul de faţă, fundaţia şcolii este turnată, sunt şi zidurile ridicate. Are forma hexagonală şi am început să strângem bani pentru şcoală încă din august 2011.

De asemenea, din anul 2010 până în 2011 am strâns bani pentru reabilitarea primei case care s-a construit acolo - este cea din stânga bisericii din aşezământul de la Valea Screzii. Pe data de 6 august 2011 s-a făcut resfinţirea casei, unde au participat mulţi membri şi prieteni ai Fundaţiei. Din pacate, mare parte din casa reabilitată a ars într-un incediu care a avut loc în ianuarie 2012. Între timp, cei de acolo au reuşit să o ridice din nou.

Sa îi ajute Dumnezeu prin mâna oamenilor, în continuare pe cei de la Valea Plopului - Valea Screzii!


2)   Centrul Social Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, Slobozia, Judeţul Giurgiu

 

 

În 14.05.2011 am mers prima dată la Centrul Social Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, din comna Slobozia, Judeţul Giurgiu, după câteva discuţii în prealabil despre ce face acest centru, cu părintele Valentin Ştefan şi preoteasa Veronica – cei care au înfiinţat aşezământul şi a cărui grijă o poartă.

Centrul primeşte mamele care au probleme de violenţă în familie şi are binecuvântarea şi ocrotirea  Episopiei Giurgiului. În prezent (iulie 2016) sunt ajutate acolo 40 de persoane, mame şi copii: 30 copiii  - 10 mame.

Fondurile necesare Aşezământului Social, pentru creşterea şi îngrijirea copiilor, provin din donaţii de la prietenii şi membrii Fundaţiei precum şi de la alţi oameni care sunt sensibilizaţi de scopul acestuia.

Mamele trăiesc împreună ca într-o familie şi se ajută reciproc. În răstimpul zilei acestea au grijă de copii, fac de serviciu prin rotaţie la bucătărie, curăţenie, spălat, grădină. Centrul se autogospodăreşte cât poate: creşte animale şi au o gradină de zarzavaturi.

Au biserică construită în stil grecesc în curte şi îl au pe părintele Valentin duhovnic permanent în mijlocul lor.

 

La scurt timp după prima vizită ne-am propus să îi ajutăm constant, astfel că, din 2011 până în prezent am ajuns sa mergem acolo la fiecare două luni. Deplasarea se face ca şi la aşezământul de la Valea Plopului – Valea Screzii: în newsletter se prezintă nevoile lor (alimente, produse de curaţenie şi igienă, rechizite) - prietenii şi membrii noştri aduc donaţiile la sediul Fundaţiei, iar produsele sunt transportate pe baza de voluntariat, fiecare venind cu maşina personală transportând donaţiile dar şi pe cei care care nu au maşină, însă care merg să vizitieze.

De-a lungul timpului, am ajutat prin sponsorizari în bani, la reabilitarea grupurilor sanitare, la punerea unui acoperiş nou, la plata facturilor pentru apă şi energie electrică.

Vă mulţumim tuturor celor care v-aţi implicat şi vă implicaţi constant în ajutorarea celor de acolo!
Încurajăm pe cei care până acum nu au aflat de acest Aşezamant să se alăture demersurilor noastre! 

0
0
0
s2sdefault
ajutormicFoto: www.crestinortodox.ro
Dragi prieteni,

Dorim să vă anunțăm că în data de sâmbătă, 02 aprilie 2016, cu ajutorul lui Dumnezeu vom vizita Asezamântul de la Valea Plopului/Valea Screzii cu articole necesare. Vă reamintim că acolo sunt ajutați: copii fără familie, mame cu copiii lor, bătrâni fără ajutor, adulți fără adăpost, familii cu greutăți. Numarul acestora este mare: 249 de copii între 0-18 ani, 65 de mame, 55 de adulți, 35 de bătrâni.

Vă prezentăm mai jos posibilitățile de a ajuta şi dumneavoastră, după dorință și putere:

A: Popularizarea acţiunii:
- Povestiți despre acțiune prietenilor și cunoscuților dumneavoastră.
- Trimiteți-ne adrese de mail ale celor interesați să fie informați sau oferiți-le datele de contact ale coordonatorului.

B: Participarea la colecta de produse:
Necesitățile anunțate pentru această dată sunt următoarele:
- Alimente: conserve de mazăre, fasole verde şi ciuperci la conservă, pateu vegetal, margarină, bulion, biscuiti, lapte praf PRE NAN, NAN 1/2/3

- Produse de igienă personală: pampers adulți, pampers copii nr 5, șervețele umede, tampoane, şampon copii şi adulți
- Medicamente: nurofen sirop şi capsule, sirop de tuse, algocalmin, no spa, debridat, omez
- Produse de menaj: produse de curățenie pentru gresie, faianță și geamuri, clor, mături, mopuri, saci menajeri, şervețele masă, pungi sandwich
- Altele: muşama, fețe de masă, coşuri de gunoi, coli de scris

Colectarea se va efectua în perioada 24 martie – 1 aprilie 2016, orele 9-13 (dacă nu vă încadrați în program, vă rugăm să ne contactați la 0766 405 939 - Irina Popescu).
(Punct de colectare – noul sediu al fundaţiei: Str. Maior Alexandru Câmpeanu nr 58, Etaj 1, Sector 1, Bucureşti)

C: Voluntariat pentru transportarea darurilor:
Darurile vor fi transportate prin voluntariat. Suntem recunoscători membrilor şi prietenilor fundației care ajută ca donațiile să ajungă la destinație.
În cazul în care doriți să ajutați cu serviciul de transport, vă rugăm să anunțați coordonatorul până joi, 31 martie (email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefon: 0765236231).

Întâlnirea de sâmbătă 2 aprilie va fi la sediul fundației* la ora 9:30, iar plecarea la 9:50. Intervalul de 20 de minute este destinat organizării și încărcării mașinilor.
*Vă rugăm să verificați noua adresă a fundației pe pagina web, la secțiunea Contact.

(Pentru orice alte informații sau lămuriri, vă rugăm să contactați coordonatorul: Daniela Petcovici – email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. – tel: 0765.236.231)

Vă mulțumim pentru orice fel de ajutor.
Domnul, Maica Domnului şi Părintele Arsenie Boca să vă răsplătească gândul și fapta bună!
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.