Ziua de doliu naţional în memoria pruncului nenăscut

afisdoliu

Romania se afla pe locul doi în Europa la numărul de avorturi raportat la numarul de femei, statistic vorbind.

Asociația Pro Vita Christiana “Sfânta Ecaterina“ din Brașov se alătură inițiativei laicatului ortodox din România, care, prin organizațiile pro-viață, declară, cu valoare simbolică, ziua de vineri, 22 martie ca zi de DOLIU NAŢIONAL în memoria celor peste 20.000.000 de prunci care nu au ajuns să se nască in ultimii 50 ani.

Inițiativa aparține Asociației Pro-Vita din Arad și va fi marcată în mai multe oraşe din ţară, și de asemenea, în București.

Concret, această manifestare se va realiza extrem de simplu: prin afişarea la biserici şi în orice alt spaţiu public disponibil, a unui afiș de comemorare și distribuirea în duminica 17 martie după Sfânta Liturghie de fluturaşi care anunţă exact acelaşi eveniment credincioşilor din biserică, distribuiţi împreună cu o panglică de doliu.

Oamenii care vor dori să se implice în această manifestare vor purta în ziua de 22 martie 2013  panglica de doliu la rever sau pe braţ în memoria celor ce nu au apucat să FIE.

La birou, la şcoală, pe stradă sau la piaţă, pe tot parcursul zilei de 22 martie 2013 cei care vor purta la rever sau pe braţ acest mic semn de doliu, pe de o parte în semn de aducere aminte, pe de altă parte în semn de mărturisire, vor raspunde cand vor fi întrebați ce s-a întâmplat: “Cam 20.000.000 de copiii mi-au murit mie şi ţie, acestui neam!"

Consecutiv acestei manifestări, Asociația Pro Vita Christiana “Sfânta Ecaterina” face apel la participarea la marșul „Pentru Viață” în ziua de sâmbătă, 23 martie, între orele 12 și 15, pe traseul Parcul “Nicolae Titulescu” – Republicii – Piata Sfatului – Maternitate – Rectorat.

Marșul și ziua de doliu au loc în preajma sărbătorii Bunavestire, care prăznuiește anunțarea de către Arhanghelul Gavriil a întrupării Mântuitorului Hristos.

Articol preluat de aici


Marşul Pro Vita 2013 Cluj

Vă invităm pe toţi să participaţi VINERI 22 MARTIE ora 16:00 la apărarea adevăratei conştiinţe, să umblăm cu toţii tăcuţi în mijlocul zgomotului lumesc, cel ce rapeşte viaţa pruncilor născuţi şi nenăscuţi.
Aşteptăm toţi oamenii fie studenţi, elevi, familii, copii, mămici cu prunci, tătici...
Te priveşte şi pe tine...DA!

Eveniment organizat şi susţinut de Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români ASCOR Filiala Cluj Napoca, Dna. Dr. Christa Todea-Gross (Pro Vita, CHRISTIANA), Liga Tinerilor Creştin-Ortodocşi Români Filiala Dej, Parohii ortodoxe din Cluj Napoca şi împrejurimi, iar lista continuă.
 
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.