Maica-Domnului-cu-Pruncul-de-Parintele-Arsenie-Boca-la-Sf-Elefterie-Opera-Bucuresti-Foto-Victor-Roncea
Maica Domnului cu Pruncul, Pictura Parintelui Arsenie Boca
din Altarul Bisericii Sf Elefterie Nou din capitala
 
Dragii nostri,


Postul Adormirii Maicii Domnului (1-15 august), cunoscut si sub denumirea de Postul Sfintei Marii, este un post care ii pregateste pe crestini pentru cele doua mari praznice: Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august).

Sa ne ajute Bunul Dumnezeu si Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu sa putem tine acest post si sa intampinam cum se cuvine aceste doua mari sarbatori ale lunii august!


Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Fragment din Capitolul "Maica Domnului", pag 122.

"[...] Maica Domnului n-a fost scutita de niciuna din durerile omeneşti. De mica a cunoscut refugiul şi prigoana lui Irod. Sabia durerilor a fost profetita pentru sufletul Ei. Ea e modelul desavarsit de curatie şi iubire, duse pana la jertfa: dovada, ca putini erau pana sub crucea Rastignitului, şi printre cei puţini, era Maica Domnului.
Tot asa, pe langa orice ra
stignit al vieţii acesteia, puţini mai raman pentru el catre Dumnezeu, si printre cei putini, e Maica Domnului.- Caci, spre a ajunge la refacerea noastra, trebuie sa trecem prin multe rastigniri, si avem trebuinta de o inima de mama pentru noi
catre Dumnezeu."

Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva 2006.
Multumim celor care au contribuit prin donatii si prezenta alaturi de noi la vizita de sambata, 30 iulie 2016, de la Centrul Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil din Slobozia / Giurgiu.
De asemenea, dorim sa multumim domnului Dan Grigorescu care ne-a ajutat inca o data la 
transportarea unor piese de mobilier si a altor bunuri donate de prieteni ai Fundatiei.
As_Sf_ArhM_si_G
Copiii de la Asezamantul de la Slobozia
Sursa foto
afis_47x65-buMIC Miercuri, 3 august 2016, debutează ediția a IV a a Turneului Național "Muzica în Palatele României".
Protagonist - Costin Soare, unul 
dintre cei mai valoroși muzicieni români, cel care va propune la lăută și chitară un itinerariu sonor care va porni din perioada Renașterii și va ajunge până în spațiile sonore spaniol și sud american ale secolului XX.

Detalii aici.
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.