Cuvântul de învăţătură al
              Părintelui Arsenie Boca
   Fragment din Războiul nevăzut/Spre rugăciunea neîncetată

"Războiul duhovnicesc seamănă întrucâtva cu războiul lumii. Şi unul şi altul te desface de viaţa aceasta. Numai ispitele, necazurile şi tot felul de încercări ale războiului nevăzut izbutesc să ne tocească pe deplin gustul de lumea aceasta şi să ne aducă la un fel de moarte faţă de lume, care-i smerenia deplină şi condiţia de căpetenie a rugăciunii neîncetate. (s.n.)
Sf Maxim Mărturisitorul zice că: «Precum trupul murind se desparte de toate lucrurile vieţii, la fel şi mintea murind, când ajunge la culmea rugăciunii, se desparte de toate cugetările lumii. De nu va muri cu această moarte, nu poate.să afle şi să trăiască cu Dumnezeu»". 

Sursa text: Ieromonah Arsenie Boca, Cărarea Împărăţiei, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe a Aradului, 2003, pp. 172-173Vă invităm să citiţi pe site-ul nostru un articol (preluat de noi din Revista Formula AS) despre Părintele Arsenie Boca - Anii de după Prislop. 
Parintele-Arsenie-Boca-maicile-DiaconestiCuviosul Mărturisitor Arsenie Boca - Pictură a măicuţelor
de la Sf Mănăstire Diaconeşti
PrNTANASEVP
Părintele Nicolae Tănase şi copiii de la Valea Plopului

   PLECARE LA VALEA PLOPULUI - 28.01.2017


La sfârşitul lunii ianuarie, pe data de 28 ianuarie 2017, vom pleca din nou către Valea Plopului!
Vă aşteptăm alături de noi, cu entuziasm, bucurie şi căldură sufletească!


Începând de luni,  23 ianuarie 2017, vă aşteptăm la sediul Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca cu darurile dumneavoastră pentru copiii care sunt deja prietenii noştri de la Valea Plopului (Între orele 9:30 şi 13, de luni până vineri). Cei care nu se pot încadra în program sunt rugați să ne contacteze la 0766 405 939  - Irina Popescu.
Necesarul de luna aceasta este următorul:

- Alimente: cartofi, ceapă, morcovi, ciuperci, pateu vegetal, conserve de mazăre, fasole verde, măsline, margarină, mezeluri, pulpe pui, pateu de ficat şi vegetal, conserve peşte, fructe
- Produse de igienă personală: pampers copii 4/5/6, pampers adulți
- Medicamente: nurofen copii, paracetamol sinus
-Produse de menaj: soluții curățenie, mopuri, mături, găleți

Alături de participarea la colecta de produse, puteţi ajuta la transportarea donațiilor (se va face exclusiv prin voluntariat).  Vom primi cu plăcere vizitatori, în limita locurilor disponibile şi în ordinea înscrierii. În cazul în care doriți să ajutați cu serviciul de transport, vă rugăm să anunțați coordonatorul până joi, 26 ianuarie 2017 (email:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefon: 0765236231).

Vă rugăm să povestiți despre acțiune prietenilor și cunoscuților dumneavoastră. Puteţi să ne transmiteţi adrese de mail ale celor interesați să fie informați sau oferiți-le datele de contact ale coordonatorului.

Întâlnirea de sâmbătă 28 ianuarie 2017 va fi la sediul fundației la ora 9:30 (organizarea și încărcarea mașinilor), iar plecarea va fi la 9:50. (Pentru orice alte informații sau lămuriri, vă rugăm să contactați coordonatorul: Daniela Petcovici – email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. – tel: 0765.236.231)

Vă mulțumim pentru orice ajutor pe care îl puteti oferi, faptele dumneavoastră vor fi bineplăcute lui Dumnezeu!

Impreuna23 Vă invităm să consultaţi aici o listă de oportunităţi postată pe site-ul nostru. 

Pentru viitor, aceste oportunităţi vor fi postate exclusiv pe pagina noastră de facebook, Fundaţia Creştină Părintele Arsenie Boca.
Ne dorim ca în acest mod să vă fim aproape şi să găsim modalităţi de a vă ajuta pe cei care căutaţi locuri de muncă, produse sau servicii.
Doamne ajută! 

INVITAŢII

EMINESCU ŞI MORALA CREŞTINĂ
- Un articol semnat de doamna  Prof. dr. Aurelia Bălan - Mihailovici (căreia îi mulţumim pentru acest dar) la împlinirea a 167 de ani de la naşterea celui mai nefericit poet din pământul României

Mihai EMINESCU - Dubla lansare de carte la Librăria Sophia - Prof. Universitar Nicolae Georgescu - 18  ianuarie 2017

 
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.