Dragii nostri,

La multi ani tuturor celor care poarta numele Sfantului Ilie pe care astazi, 20 iulie, il praznuim cu iubire.
Inca de la nastere,  ingerii au venit sa ii aduca Sfantului Ilie Tesviteanul scutece de foc, dandu-i sa manance o flacara, semn al deschiderii catre Dumnezeu. Traind cu mai mult de 800 de ani inainte de Hristos, Sf. Ilie era recunoscut pentru evlavia si credinta sa in Dumnezeu. Atunci cand, in vremea regelui Ahab, toti credinciosii si proorocii erau asupriti, Sfantul Ilie a aruncat asupra poporului lui Israel o seceta cumplita, tocmai pentru ca cei pacatosi sa isi indrepte fata catre Dumnezeu.
Dupa o indelunga perioada de seceta, Sfîntul Ilie, proorocul lui 
Dumnezeu, a adus ploaia. Fiind luat cu trupul în carul cel de foc, Sf Ilie este pana azi viu în trup, fiind pazit de Dumnezeu in locasurile ceresti. El a fost vazut in Tabor de cei trei Sfinti Apostoli in vremea Schimbarii la Fata a Domnului si iar va fi vazut de oameni, inaintea venirii a doua pe pamant a Domnului Iisus Hristos. Atunci va patimi de sabia lui Antihrist, impreuna cu Enoh si cu Ioan, invrednicindu-se de mare cinste ca mucenic in ceata sfintilor Bunului Dumnezeu.
sfantul
Giurgiu

Cu ajutorul Domnului, sambata, 30 iulie 2016, organizam o noua vizita la Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, fapt pentru care apelam la ajutorul dumneavoastra pentru pregatire.

Va rugam sa ne fiti alaturi si de aceasta data, in functie de prisosul fiecaruia, in dorinta de a asigura celor 40 de mame si copiilor lor (victime ale violentei domestice), gazduiti în acest centru pastorit de Parintele Valentin 
Stefan, acoperirea celor mai importante nevoi de hrana si intretinere curenta pentru aceasta perioada: zacusca, margarina, fasole teci la borcan, rosii în bulion, cartofi, morcovi, drojdie, bors la plic, gem, ceapa, ardei, castraveti murati.
În cazul în care doriti sa ajutati Asezamantul cu donatii financiare, necesare în special pentru achitarea facturilor de utilitati, puteti dona sumele în contul Fundatiei noastre, mentionand la detaliile platii: "Pentru Giurgiu".
Va asteptam la sediul Fundatiei cu donatii, începand de luni, 25 iulie, între orele 9.30-17.00. In cazul în care doriti sa ne insotiti in vizita pe care o vom face la Slobozia-Giurgiu, va rugam sa ne anuntati în timp util pentru a putea organiza deplasarea, respectiv, cel tarziu pana joi, 28 iulie 2016.
Apelam si de aceasta data la persoanele care dispun de masini si/sau dube sa ne ajute cu transportarea donatiilor ce vor fi facute si cu asigurarea unor locuri disponibile în masini, pentru cei care vor dori sa ne însoteasca pe 30 iulie.
Va multumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastra si pentru ca sunteti alaturi de noi! Dragul nostru parinte sa va aiba sub ocrotirea sa! Doamne, ajuta!
 
rezistenta Va aducem in atentie un album pe care il gasiti la sediul Fundatiei si care evoca o parte din istoria noastra recenta. In acesta sunt prezentate sase grupuri de luptatori anticomunisti (grupul Arsenescu, grupul Teodor Susman, grupul Leon Susman, grupul Ion Gavrila, grupul Dabija si grupul Toma Arnautoiu). Selectia nu s-a facut neaparat în functie de importanta lor, ci în functie de resursele documentare pe care autorul le-a avut la dispozitie.  
„Rezistenţa armată anticomunistă a existat şi s-a manifestat ca atare. Aceasta 
este o mostră din ceea ce a fost, odată…”  Veti gasi in album fotografii ,,tip”, realizate in aresturile Securitatii, dar si imagini dintre cele mai dure, reprezentand victime ale confruntarii armate, din ambele tabere.
Constantin Vasilescu - Rezistenta Armata Anticomunista, pret 30 lei
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.