35895416Părintele Arsenie Boca
 
           
             Cuvântul de învăţătură al
               Părintelui Arsenie Boca

Fragment din Socotelile înţelepciunii cu moartea/ Cele Şapte Surle

"O altă taină a lui Dumnezeu e şi aceasta: Nu pedepseşte toată răutatea tuturor, aici şi nu maidecât; precum nici nu slăveşte bunătatea tuturor, aici şi numaidecât. Că dacă ar face aşa, atunci şi oamenii ar face binele de frică; mântuirea ar fi de silă, iar nu o faptă a libertăţii şi a dragostei. Apoi, dacă repede ar pedepsi tot răul, Dumnezeu ar fi un fricos, un neputincios la o măsură omenească, sau cel mult îngerească, şi ne-ar da să înţelegem că se teme de rău şi-şi apără stăpânirea, - cum fac oamenii. Ci tocmai prin faptul că îngăduie răilor să-şi facă de cap, şi-i lasă pe oameni neînfricaţi de pedeapsa năpraznică, ne dovedeşte atotputernicia Sa, veşnic liniştită asupra răului, - atotputernicie, sub ocrotirea căreia, prin virtutea credinţei, stăm liniştiţi şi noi, primind palmele şi scuipările răului, ca pe nişte mărturii ale neputinţei aceluia, în faţa atotputerniciei lui Dumnezeu, care ne întăreşte cu liniştea Sa."

Sursa text: Ieromonah Arsenie Boca, Cărarea Împărăţiei, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe a 
Aradului, 2003, p. 112
 
Dragii noştri,


Vă invităm să citiţi articolul intitulat  Pe urmele Părintelui Arsenie Boca - Întâlnire în temniţă  publicat în Formula As, ultimul numar apărut în ianuarie, o altă mărturie a bunătăţii Părintelui Arsenie Boca şi ajutorului pe care l-a dat românilor încercaţi în temniţele comuniste.


Vă anunţăm că puteţi comanda la sediul nostru sau direct de pe site-ul nostru volumul de mărturii apărut la Editura Arsenie Boca în decembrie 2016, intitulat VA LUA ŢARA FOC DIN PRISLOP, la preţul de 15 lei. Volumul este un omagiu adus celui care este deja recunoscut ca sfânt si pentru ajutorul pe care ni-l aduce atunci când ne rugăm cu încredere: Părintele Arsenie Boca.
Pentru cei care nu aţi participat la eveniment, câteva cuvinte şi imagini de la Lansarea acestei cărţi puteţi citi şi vedea aici.
CarteValua

ValeaPlopului17
  Eveniment la Valea Plopului  ( Sursa imagine )
După cum v-am anunţat sătămâna trecută, începând cu data de astăzi, 23 ianuarie 2017, vă aşteptăm la sediul fundaţiei noastre cu daruri pentru copiii de la Valea Plopului (Între orele 9:30 şi 13, de luni până vineri). Cei care nu se pot încadra în program sunt rugați să ne contacteze la 0766 405 939  - Irina Popescu.

Necesarul de luna aceasta este următorul:
- Alimente: cartofi, ceapă, morcovi, ciuperci, pateu vegetal, conserve de mazăre, fasole verde, măsline, margarină, mezeluri, pulpe pui, pateu de ficat şi vegetal, conserve peşte, fructe
- Produse de igienă personală: pampers copii 4/5/6, pampers adulț
i- Medicamente: nurofen copii, paracetamol sinus
- Produse de menaj: soluții curățenie, mopuri, mături, găleți


Alături de participarea la colecta de produse, puteţi ajuta la transportarea donațiilor (se va face exclusiv prin voluntariat).  Vom primi cu plăcere vizitatori, în limita locurilor disponibile şi în ordinea înscrierii.
În cazul în care doriți să ajutați cu serviciul de transport, vă rugăm să anunțați coordonatorul până joi, 26 ianuarie 2017 (email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefon: 0765236231).

Vă rugăm să povestiți despre acțiune prietenilor și cunoscuților dumneavoastră. Puteţi să ne transmiteţi adrese de mail ale celor interesați să fie informați sau oferiți-le datele de contact ale coordonatorului.

Întâlnirea de sâmbătă 28 ianuarie 2017 va fi la sediul fundației la ora 9:30 (organizarea și încărcarea mașinilor), iar plecarea va fi la 9:50. (Pentru orice alte informații sau lămuriri, vă rugăm să contactați coordonatorul: Daniela Petcovici – email:  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. – tel: 0765.236.231)

Vă mulțumim pentru orice ajutor pe care îl puteti oferi, faptele dumneavoastră vor fi bineplăcute lui Dumnezeu!
În magazinul nostru a intrat o carte interesantă: ADOLESCENŢII ŞI REVOLUŢIA SEXUALĂ. Scrisă de Andrei Drăgulinescu, cartea vine să sublinieze modul fundamental în care societatea contemporană s-a schimbat ca urmare a revoluţiei sexuale: sute de milioane de avorturi în lumea întreagă, cu mult mai multe divorțuri și copii crescuți fără ambii părinți, amărăciune, deznădejde, depresie și o creștere a ratei sinuciderilor. Acestea sunt doar câteva dintre statisticile triste ale acestui fenomen ideologic.
Cartea are preţul de 9 lei.


Andrei Drăgulinescu a mai scris (singur sau în colaborare cu alţi autori):
AdolesiRev
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.