Cuvantul de invatatura
             al Parintelui Arsenie Boca

Fragment din Capitolul VI - Iconomii tainelor, Subcapitolele Crinul de pe cruce, Raspunzatorii, pag. 295 si 296

"Dovada celei mai mari iubiri de oameni - trecerea Mantuitorului pentru noi prin moarte - are putere de mantuire pentru cei ce-o primesc, şi are fata de osanda pentru cei ce nu vor s-o primeasca. Unii stau sub dar, altii sub sabie.[...]
Faptul ca din partea Sa Dumnezeu a facut totul pentru om, pana şi jertfa Sa de pe cruce, dovedeşte ca omul are un pret imens, necrezut de mare. Omul are dimensiunile intentiei divine; centrul şi sinteza creatiunii Sale: lumea vazuta îmbinata cu lumea nevazuta.
Iata de ce suntem datori a vietui potrivit acestei intentii divine; adica sa traim deodata, şi ca persoane vazute, şi ca persoane nevazute; caci omul are valoarea aratata de jertfa de pe cruce. Cand omul traieşte în adevarata lui valoare, e subiect de istorie, pe 
cand, daca renunta la dimensiunile sale divine, ajunge obiect de istorie, în rand cu oricare dintre obiecte; nu mai poarta un nume, ci 
poarta un numar. 
Deci, ce poate sa însemneze coborarea omului la simpla valoare economica, decat o degradare a lui în randul vitelor, care se vor salbatici întreolalta şi-şi vor împinge conducatorii pana la marginile nebuniei. Asta înseamna treaba unuia, care ar încovoia crinii în gunoi, pretuind mai mult gunoiul, decat mirosul crinului."

Sursa:  Ieromonah Arsenie Boca, Cararea Imparatiei, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Romane a Aradului, Deva, 2006.
Icoana-Parintele-Arsenie-Boca-395x600
DSC07488
Dragii nostri,


Va reamintim ca pelerinajul nostru spre Prislop va avea loc in weekend-ul 27-28 august 2016.
Inscrierile se mai pot face  pana pe 
data de 5 august 2016, pe adresa de email:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Pana pe 5 august 2016 se face si plata avansului, de 100 
lei/persoana. (Pretul integral al pelerinajului este aproximativ 200 lei, suma exacta va fi anuntata in cel mai scurt timp posibil.) Numai plata avansului confirma inscrierea dvs in pelerinaj, avansul nu mai poate fi returnat ulterior, acest avans sustine plati catre firma de transport si cazare. 
Plata poate fi facuta la sediul fundatiei noastre L-Vi, 9:00-13:00 sau prin ordin de plata, prin banca, contul fundatiei noastre il gasiti aici.
La inscriere va rugam sa precizati cate persoane sunteti, numele/prenumele, adresa de email, telefon. Cei care inscriu mai multe 
persoane, va rugam sa precizati toate datele cerute pentru fiecare dintre pelerini.
Vom fi cazati, pentru odihna, in noaptea 27-28 august 2016, la hotelul Rusca - Hunedoara.Curtea Constitutionala a avizat in mod favorabil propunerea legislativa de revizuire a Constitutiei Romaniei.
Detalii aici.O expozitie unica in Romania, la care pot fi vazute sute de obiecte și artefacte dacice in forma digitizata, dar și monumente, temple și case ale acestei civilizatii, va fi deschisa la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei (MNIT) din Cluj-Napoca. Proiectul a fostinceput în martie 2015 și se va incheia in luna august. Expozitia va fi deschisa, la MNIT, saptamana aceasta.


Miercuri, 27 iulie 2016, Asociatia Cultura Verde organizeaza Ziua Portilor Deschise la Muzeul National de Istorie a Romaniei, in cadrul expozitiei "Romania — civilizatii suprapuse". Cu acest prilej se va prezenta statia experimentala de reciclare a materialelor plastice in filament pentru imprimarea 3D, și imprimanta cu care Asociatia "Cultura Verde" a realizat printurile 3D a patru piese din expozitia amintita.
Evenimentul va avea loc la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, București,intre orele 10.00 și 12.00, intrareain muzeu fiind gratuitain acest interval orar.
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.