Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Fragment din „Cine poate sa se mantuiasca"

"Mantuirea este Darul Mantuitorului care întampina nevointa omului. Dar aceasta, oricat de mare ar fi, nu poate "merita" sau "cumpara"  Darul.  La sfarsit, dupa invierea cea de obste, cununa biruintei definitive asupra raului si mortii, o vor primi toti cei ce au ostenit pe pamant pentru Adevar. Asemanarea cu care a fost omul zidit, acum va straluci in toti fiii lui Dumnezeu, cand El va fi totul in toti. Mantuirea este indumnezeirea.
Totul plecase de pe pamant, de la un "amanunt": lepadarea de sine, sau iubirea de sine... doua directii ale unui... cuvant."*

(*Text inedit aflat intre manuscrisele Parintelui Arsenie de la Asezamantul monahal de la Sinaia, ca o sinteza si concluzie a cuvintelor duhovnicesti ale Sfintiei Sale, publicate in volumul "Cuvinte Vii".)

Sursa text:  Protosinghel Arsenie Boca - Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva, 2006, pag 345
doamne-iisuse-miluieste-ma
IMG_1714
In fata Academiei Sambata, Manastirea Brancoveanu, Sambata de Sus. 25 septembrie 2016
Dragii nostri,

Inceputul de toamna, cu dimineti si seri racoroase, mult mai rece decat vara fierbinte care ne-a parasit, ne-a adus bucuria unui pelerinaj cu multa bucurie si hrana sufleteasca! Trei zile pline, cu surprize si trairi minunate, au marcat maturitatea relatiei de prietenie si colaborare dintre membrii fundatiei noastre precum si intrarea in randul fundatiei noastre a inca doi membri: Florina Badeci si Maria Ciorobea, carora le uram un calduros: "Bine ati venit!".
Pelerini dragi, va multumim tuturor pentru ca ati ales sa ne fiti alaturi in aceste zile de septembrie, pelerinajul nostru a fost incalzit de inimile dumneavoastra calde si bune! Nu uitam sa multumim si prietenilor nostri din Olanda, Craiova, Timisoara si Roman care au tinut sa ne fie si de aceasta data alaturi.
Vineri vom posta fotografii din pelerinajul din zilele 23-25 septembrie 2016, cu destinatia principala Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus.
Va reamintim ca sambata, 1 octombrie 2016, va fi plecarea spre Asezamantul de la Valea Plopului. Va asteptam pana atunci cu darurile dvs. la sediul fundatiei noastre (Detalii cu privire la necesarul de produse il gasiti aici) si va anuntam ca ora de plecare va fi mai devreme decat cea obisnuita: la ora 7:00 ne intalnim, incarcam in masini toate darurile si la 7:30 plecam spre Valea Plopului.
Modificarea orei de plecare se datoreaza faptului ca sambata, 1 
octombrie 2016, este sarbatoarea Acoperamantului Maicii Domnului in calendarul nostru ortodox si dorim sa ajungem la timp la Valea Plopului pentru a participa si la Sf. Liturghie.
Va multumim 
pentru intelegere.
520e331293698
Valea Plopului ( Sursa foto )
foto-dignitas Fundatia Dignitas organizeaza joi, 29 septembrie 2016, intre orele 12:00 şi 20:30, evenimentul „Din dragoste de carte" - o zi dedicată iubitorilor de carte si celor interesati de protejarea patrimoniului cultural al Romaniei.

Parohia Marcuta din Bucurestiorganizeaza un nou eveniment in data de 29 septembrie 2016, orele 18:30 - 20:30: Seara Cultural – Duhovnicească cu tema: ,,Marturisitori ai ortodoxiei in temnitile comuniste”


AntimIvireanuEpitaf
Epitaful realizat de Antim Ivireanu in anul 1714.
Cu prilejul comemorării a 300 de ani de la martiriul sfantului Antim Ivireanul, intre 28 septembrie — 30 octombrie 2016, in Galeria de Arta Veche Romanească a Muzeului National de Arta al Romaniei va fi expus in premiera absoluta epitaful realizat de acesta in anul 1714. 
Pentru a marca acest eveniment muzeal, joi, 29 septembrie 2016, de la ora 16.30, in Galeria de Arta Veche Romanească va fi organizata conferinta "Antim Ivireanul — floarea cu străluciri de aur a toata arta cea buna", sustinuta de parintele arhimandrit Mihail Stanciu.

Anul acesta, la 100 de ani de la naşterea lui Constantin Virgil Gheorghiu, editura Sophia ne propune doua titluri noi: Dumnezeu la Paris - ultimul roman publicat de Constantin Virgil Gheorghiu in indelungul sau exil parizian, cununa intregii sale creatii literare si Constantin Virgil Gheorghiu. Aventura unei vieţi literare - o radiografie a aventurii literare a lui Constantin Virgil Gheorghiu, oferita de criticul si universitarul clujean Constantin Cublesan.
cartiVG
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.