Cuvântul de învățătură al Părintelui Arsenie Boca
Fragment din SFÂNTUL VASILE CEL MARE:-UN IERARH DE ATITUDINE-

”Un creştinism fără recunoaşterea lui Iisus ca Dumnezeu şi Stăpân al lumii, nu-ţi obligă viaţa la a o face mai curată. Iar cu cât viaţa se face mai necurată, cu atâta te-ntuneci dinspre Dumnezeu până la a-L tăgădui cu totul şi a I te face vrăjmaş declarat. Viaţa trăită pământeşte, fără grijă, la asta te duce.
*
Spre o atare stăvilire a răutăţii a trimis Dumnezeu pe Sfinţii Trei Ierarhi. Ei au fost sarea vremii lor care au oprit firea oamenilor de-a se strica cu totul. E de la sine înţeles că firea omeneasca, povârnită spre păcat, tocmai de aceea nu-i poate suferi. Dar ei n-au grijă că nu-s pe placul lumii. În ei arde luminos, înainte, misiunea care le-a dat-o Dumnezeu, de-a fi sare făpturii şi martorii lui Dumnezeu între oameni.” 

Sursa text: Părintele Arsenie Boca - Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva, 2006, pag. 22 
cuvinte-vii-arsenie-69547
 sf-trei-ierarhiSfinții Trei Ierarhi Dragii noștri,

Biserica noastră ortodoxă a sărbătorit pe 30 ianuarie pe cei Trei Mari Ierarhi ai săi: Sf. Vasile cel Mare, Sf. Grigore Teologul și Sf. Ioan Gură de Aur

           ”Sfinţii Trei Ierarhi sunt pomii cei mai roditori ai creştinismului practic, cu fructe de dreptate, pace, iubire pentru aproapele. Iată de ce se numesc luceferii creştinătăţii permanent aprinşi în candelele adevăratei credinţe creştine.”
(Fragment din articolul ”Despre viata, opera si activitatea Sfintilor Trei Ierarhi – icoane, pilde si repere autentice în cadrul Bisericii Crestine, Universale,  Dr. Stelian Gombos.)

CopiiiGiurgiu
Copiii de la Centrul Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil, dec 2016
(Sursa foto

Pe data de 11 februarie 2017, sâmbătă, vom organiza, cu ajutorul Domnului, prima vizită din acest an la Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.

 

Mulțumind tuturor celor care s-au implicat într-un fel sau altul în pregatirea acestor vizite, vă rugăm să ne fiți și în acest an din ce în ce mai aproape.

Amintim că la acest centru se reiterează, la o scară mai mică, lucrarea pe care o face și Părintele Tănase la Valea Plopului/Valea Screzii. Astfel, Părintele Valentin Ștefan, împreună cu doamna preoteasă Veronica, are în grijă 40 de persoane (mame și copiii acestora), nevoite să își lase căminele ca urmare a comportamentului violent al soților/taților.

Pentru cei care nu ați ajuns încă la acest centru, dorim să vă împărtășim o parte din întâmplările minunate care au loc acolo. Fiecare copil are parte de căldura acestei noi ”familii” și este îndrumat cu răbdare și stăruință atât spre urmarea constantă a cursurilor școlare de la toate nivelurile (o fetiță găzduită aici a intrat prima la Liceul Pedagogic din Giurgiu, anul trecut), spre înmulțirea talantului fiecăruia (prin atelierele de pictură și mesteșugărie organizate periodic), cât și spre desăvârșirea spirituală.
Ca să întreținem și noi focul aprins al speranței acestor copii, vă invităm să ne fiți alături de fiecare dată, ajutând după puteri cu donații în alimente, produse de igienă și curățenie, bani pentru achitarea facturilor de întreținere lunară sau orice altă nevoie ar mai apărea.
Puteți vedea aici un scurt film făcut de un post de televiziune la Așezământul Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil.  

 

Pentru pregătirea vizitei din 11 februarie, cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă sunt următoarele:
Alimente: pui, mezeluri, cârnați, pipote și ficăței, griș, ardei copti la borcan, castraveți și gogoșari în oțet, cașcaval, smântână, ouă;
Achitarea unei facturi restante pentru apă, în valoare de aproximativ 3.596 lei;
Asigurarea cu combustibil (10 tone de brichete rumeguș-preferabil, sau 20 tone lemne).

 

 

În cazul în care doriți să ajutați Așezământul cu donaţii financiare, necesare în special pentru achitarea facturilor de utilități, puteți dona sumele în următorul cont:
FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA 
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plății: "Pentru Giurgiu")

Vă așteptăm la sediul Fundației cu donații, începând de luni, 6 februarie, între orele 9.30-17.00. În cazul în care doriți să ne însoțiți în vizita pe care o vom face la Slobozia-Giurgiu, vă rugăm să ne anunțați în timp util pentru a putea organiza deplasarea, respectiv, cel târziu până joi, 9 februarie.

Persoana de contact: Simona Sandru,  e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

 

Apelăm și de această dată la persoanele care dispun de mașini și/sau dube să ne ajute cu transportarea donațiilor ce vor fi făcute și cu asigurarea unor locuri disponibile în mașini, pentru cei care vor dori să ne însoțească pe 11 februarie.

Vă mulțumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastră și pentru că sunteți alături de noi! Dragul nostru părinte să vă aibă sub ocrotirea sa! Doamne, ajută! 

Invitație

CONFERINȚA ”APARENȚA LAICATULUI” - 06 FEBRUARIE 2017, ora 18.
Seară/Întâlnire și Dezbatere Duhovnicească
Locul: Biserica "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" - Titan - Str. Jean Steriadi nr. 19/A. Sector 3 - Bucuresti.
Invitat: Filosoful, eseistul creștin și publicistul Andrei Găitănaru din Bucuresti
 
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.