Dragii noştri,

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, unul dintre cei mai cunoscuţi sfinţi din Biserica Creştină.  

Sfântul Nicolae, păstrător şi luptător pentru adevăr, iubitor şi grabnic ajutător, întruchiparea dărniciei lui Dumnezeu, să vă aducă în case pacea sufletului şi liniştea minţii, inocenţa şi bucuria copilăriei!

La mulţi ani tuturor celor care poartă numele Nicolae şi Nicoleta, să dea Bunul Dumnezeu să deveniţi smeriţi şi milostivi, vrednici apărători ai adevărului!
SF_Ierrah_NicolaeSfântul Ierarh Nicolae, icoană pictată de
Părintele Arsenie Boca, Biserica Sf. Nicolae, Drăgănescu
Imagine_carte

Cartea "Alte Povestiri Duhovniceşti", apărută la Editura Cristimpuri, nou intrată în magazinul nostru de carte, poate fi cumpărată aici.             Cuvântul de învăţătură
al
             Părintelui Arsenie Boca


„Poate că şi aci stă o taină a sfinţeniei lui: în capacitatea lui de a aduna suferinţa. Suferinţa pe care o aduna de la toţi, îi facea iubirea mai strălucitoare: - şi acestea laolaltă ard ca o făclie viaţa sfântului -, care apoi, mai multă suferinţă atrage, sporind focul iubirii sale de oameni.Suferinţa şi iubirea se cresc în progresie una pe alta, în sfinţi. Aşa se face că inima lui era o mare în care se revărsau toate lacrimile şi durerile pământului şi găseau alinare. Cred că aceasta e o taină a „luminătorilor lumii".
De altfel toate minunile pe care le-a făcut Dumnezeu oamenilor,după mutarea sfântului, nu au altă explicaţie, decât că sunt un răspuns pe care li-l dă Dumnezeu, pentru iubirea lor de marele ierarh. Căci Dumnezeu e făcătorul de minuni în sfinţii Săi, indiferent dacă sunt în lumea aceasta sau s-au mutat în cealaltă.


Părintele Arsenie Boca, Cuvinte Vii, Capitolul  SFÂNTUL IERARH NICOLAE, Editura Charisma, Deva, 2006, pag. 250 
 

Invitaţii

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.