3_2
Valea Plopului - Parintele Nicolae Tanase alaturi de voluntarii nostri -
1 octombrie 2016
 
Dragii nostri,


Cu ajutorul lui Dumnezeu si al Maicii Domnului am ajuns la Valea Plopului de praznicul Acoperamantului Maicii Domnului, incarcati cu darurile primite de la dumneavoastra si insotiti de vizitatorii care ne-au fost alaturi.
Am participat la Sfanta Liturghie apoi am vizitat tabara de la Valea Screzii.
Va multumim pentru contributiile pe care le-ati adus raspunzand campaniei lunii octombrie si va mai asteptam alaturi de noi!


Imagini mai multe, aici.

Va invitam sa ascultati/descarcati doua  inregistrari audio de pe data de 26 septembrie 2016, Parintele Nicolae Tanase vorbind despre familie, tineri si ispitele de azi:
Audio 1
Audio 2 
8Longin-Puscas-Dumitrescu-650x435
                             Cristina Puscas.  Sursa foto 

Jurnalista Cristina Puşcaş este primul cercetător care a avut acces la arhivele Penitenciarului din Oradea. A studiat perioada comunistă, 1945-1977, iar în urma unei cercetări care s-a întins pe durata mai multor ani a editat şi lansat cartea “Iadul roşu în oraşul de pe Criş. Penitenciarul Oradea (1945-1977)”
Licenţiată în Drept şi doctor în istorie, Cristina Puscas a făcut prima cercetare în urma căreia şi-a editat teza de doctorat, publicată şi lansată, în sala mare a Primăriei Oradea, în prezenţa unui public numeros, alături de Lucia Hossu Longin, realizator al documentarului ”Memorialul durerii”, şi de fostul deţinut politic Aurora Dumitrescu.
Citeste mai mult...

 
AFISSFINTiI
Îi invităm pe clujeni la o conferință-lansare de carte, sâmbătă, 8 octombrie 2016, de la ora 16.00.


ciprian_o
Ciprian Voicila Sursa foto 

În data de 09 octombrie 2016 Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va oficia slujba de târnosire a Altarului de vară al Mănăstirii Plumbuita și de sfințire a celorlalte lucrări de restaurare efectuate în ultimul an.

Cu această ocazie Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Ghighiu va fi adusă, vineri, 07 octombrie 2016 în jurul orei 15:00, în pelerinaj și pusă spre închinare credincioșilor prezenți la sărbătoarea Mănăstirii Plumbuita, într-un baldachin special amenajat.(Icoana va fi aşezată spre închinare in perioada 7-9 octombrie 2016)

Citeşte mai mult...

IcoanaMDSiriaca
Icoana Facatoare de Minuni de la Sf Manastire Ghighiu: Maica Domnului Siriaca (Sec. XVI)
Pr_Gh_Coltea
Preotul Gheorghe Coltea
Parohia "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" din cartierul bucureştean Titan, str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucureşti, are deosebita plăcere de a va invita la o altă (nouă) seară duhovnicească:

                 LUNI,  10.10.2016, ORELE 18,00,
ÎNTÂLNIREA SPIRITUAL - DUHOVNICEASCĂ CU TEMA:

"BISERICA ŞI DESTINUL NEAMULUI NOSTRU ROMÂNESC ÎN CONTEXTUL ACTUAL"

Invitat de onoare: PĂRINTELE PROTOIEREU GHEORGHE COLŢEA - Parohul Bisericii ortodoxe din Moeciu de Jos, Protopopiatul de Bran

Ucenicul Părintelui Arsenie Boca, Părintele David de la Sădinca, a primit Schima Mare

Pentru prima dată de când este mitropolit al Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza a acordat, miercuri, schima mare unuia dintre ucenicii lui Arsenie Boca, călugărul David de la Mănăstirea Sădinca (județul Sibiu), chiar în ziua hramului lăcașului de cult, "Înălțarea Sfintei Cruci", în prezența unui sobor format din 12 prelați, înconjurați de peste 600 de credincioși din toată țara.
La ceremonie a fost prezent și cel de al  doilea  schimonah 
din Mitropolia Ardealului, Calinic, de la Mănăstirea Sâmbăta.

Citeste mai mult aici.
sadincapm
petre_tuteaPetre Tutea (1902-1991) 114 ani de la nasterea lui Petre Ţuţea: „Eu sunt român de meserie” (6 octombrie 1902 - 3 decembrie 1991)

"Românismul a însemnat, pentru generaţia noastră, să fim noi înşine. [...] Sunt român şi ca român mă socot buricul pămîntului. Că dacă n-aş fi român, n-aş fi nimic. Nu mă pot imagina francez, englez, german. Adică nu pot extrapola substanţa spiritului meu la alt neam. Sunt român prin vocaţie. Tot ce gândesc devine românesc. Dacă există o ştiinţă a naţiunii, eu sunt de meserie român.

Naţionalismul poate fi practicat şi cuviincios.
Nimeni nu poate interzice unui popor să-şi trăiască tradiţia şi istoria cu gloriile şi înfrângerile ei. Pârvan zice: etnicul e punct de plecare şi universalul punct de sosire.

Citeste mai mult...
Tabara de calarie, joaca, cooperare si empatie

Un altfel de tabara: 30 Octombrie – 5 Noiembrie
30 Octombrie la 5:00, până la 5 Noiembrie la 12:00


Lumea lui MOMO
Str. Ipotesti nr. 23, Sector 4, In spatele Mitropoliei, 
+40 723 565 113
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Mai multe detalii aici.
caluti_MOMO
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.