DSC 1355Biserica Șerban Vodă (Foto: Olivian Breda)
Părintele Nicolae Tănase a vorbit duminică, 10 decembrie 2017, în Biserica Şerban Vodă din Bucureşti, despre "Tinereţe şi curaj, mărturisire şi libertate în lumea contemporană!". Vezi VIDEO integral mai jos.

DSC 1452Părintele Nicolae Tănase, la Biserica Şerban Vodă din Bucureşti (Mai multe imagini aici. Multumim dlui Olivian Breda)

Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului şi Valea Screzii nu are nevoie de nicio prezentare. Faptele lui vorbesc de la sine şi demonstrează că mărturisitor al adevăratei credinţe poţi fi în orice regim şi în orice epocă.

DSC 1462De peste 27 de ani, părintele predică împotriva avorturilor şi pentru respectarea vieţii, atât cu cuvântul, cât mai ales cu fapta, dezvoltând în cele două localităţi "aflate la limită de judeţ" - după cum chiar părintele le numeşte - un adevărat "Orăşel al copiilor", pentru că aici şi-au găsit adăpost, dragoste şi îngrijire, un număr foarte mare de copii sărmani, orfani sau părăsiţi, dar şi bătrani neputincioşi şi părinţi cu copii aflaţi în diferite situaţii sociale precare. În prezent, peste 400 de persoane sunt îngrijite aici.

Cei mai multi dintre noi ştim ce înseamnă să-ţi orânduieşti propria viaţă, propria familie compusă din doar caţiva membri şi ce eforturi implică acest lucru, încât, devine greu de imaginat ce responsabilitate presupune această imensă familie a Părintelui, câtă implicare şi câtă jertfă. Practic, timpul său devine timpul lor, viaţa sa ajunge să se transpună în vieţile lor.DSC 1552
Este incredibil că îşi găseşte vreme să vină personal, să vorbească oamenilor despre viaţă, despre libertate versus libertinaj, despre dragoste şi dăruire, despre respect şi iubire faţă de aproapele, când este atât de ocupat să se dăruiască fraţilor Domnului Hristos, căci: "Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut." (Matei 25, 40)

La Valea Plopului şi Valea Screzii, peste 400 de persoane îşi găsesc sprijin
Ceea ce se întâmplă prin Părintele Nicolae Tănase la hotarele judeţului Prahova este o lecţie de trăire a Ortodoxiei, dată întregii lumi, dar cu atât mai mult nouă, celor ce ştim, înţelegem, acceptăm şi trecem mai departe nestingheriţi; poate doar uneori ne mai oprim, aruncăm o privire şi un pic din surplusul nostru, apoi ne vedem doar de ale noastre.

Părintele Nicolae Tănase nu s-a plâns nicio clipă de greutăţile sale, ci i-a plâns pe cei în continuare avortaţi, părăsiţi sau neîngrijiţi din societatea noastră; a plâns, în cuvântarea sa, libertatea înţeleasă ca libertinaj, democraţia înţeleasă ca rupere de origini, de tradiţie şi credinţă.

DSC 1406Cei prezenţi la conferința din Biserica Șerban Vodă, atraşi de cuvintele Părintelui Nicolae Tănase, dar şi de exemplul propriu de vieţuire în comunitate, n-au contenit în a-i pune întrebări, cerându-i sfatul pentru propria lor viaţă - nu ca unui teoretician, ci ca unui frate, părinte sau prieten, care putea să le dea, din propria experienţă, un răspuns adecvat frământărilor proprii.

„Cu ce putem să vă mai ajutam, noi, cei de la Bucureşti, Părinte?”DSC 1542
„Să nu mi se mai trimită, măcar timp doi ani, de la Bucureşti... nimic [adică]: nici bătrâni, nici copii, nici mame fără adăpost și în suferință. Dacă s-ar putea lucrul acesta, atunci, ne-am mai stabiliza şi noi...” - a încheiat Părintele Nicolae Tănase conferința susţinută la Biserica Şerban Vodă din Bucureşti.
Să luăm aminte!
Sursa text si sursa foto

VIDEO - înregistrarea conferinţei Părintelui Nicolae Tanase de la Valea Plopului, susţinută la Biserica Şerban Vodă din Bucureşti

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.