sfantul masluSfântul Maslu de obşte în 7 parohii din Protopopiatul Sector 1 Capitală
Începând din acest an, credincioşii din sectorul 1 al Capitalei participă în fiecare zi de luni a fiecarei luni calendaristice la Taina Sfântului Maslu de obşte săvârşită, pe rând, la 7 dintre parohiile din cadrul protopopiatului de sector, informează Ziarul Lumina.
Luni, 1 iunie, Sfântul Maslu de obşte a fost oficiat de 7 preoţi şi un diacon la Biserica „Sfântul Nicolae” – Popa Tatu, unde au participat aproximativ 300 de persoane. „Venit de la Mizil, unde săvârşeam Taina Sfântului Maslu împreună cu preoţii din oraş şi unde veneau 500-600 de credincioşi, am propus această iniţiativă, într-o şedinţă lunară, părintelui protopop, care a fost de acord. La acest proiect, au aderat deja o seamă de biserici, toate cu hramul «Sfântul Nicolae»: Biserica Popa Tatu, Biserica Amzei, Biserica «Sfântul Nicolae»-Tabacu, Biserica Albă, Biserica Manea Brutaru, Biserica «Sfântul Nicolae»-Broşteni şi Biserica «Sfântul Nicolae»-Dintr-o Zi.

Oamenii au fost foarte entuziasmaţi şi ne-au întrebat când va fi următorul Sfânt Maslu. Este foarte important să trăim împreună, în comuniune, iar relaţia cu Dumnezeu să nu fie doar una ocazională, şi astfel vom ajunge să nu ne mai simţim singuri”, a spus părintele Alin Florin Sandu, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae”-Amza. Prezent la fiecare Maslu de obşte, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae”-Dintr-o Zi, preotul Vasile Ioana, a ţinut să evidenţieze puterea mare a rugăciunii din cadrul slujbei şi importanţa acesteia, pe care a descris-o ca fiind o bucurie atât pentru soborul de preoţi, cât şi pentru mulţimea de credincioşi.*

La începutul lunii noiembrie, luni, 6 noiembrie 2017, credincioşii din Bucureşti sunt aşteptaţi la Sfântul Maslu de obşte ce va avea loc la Biserica „Sf. Nicolae” - Popa Tatu, pe Str. H. M. Berthelot nr 51, Sf. Maslu oficiat de 12 preoti. Harta

Sursa text* si foto

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.