Sf PAISIE AGHIORITULSF PAISIE AGHIORITUL ICoana
                                                                                                                                          Sf. Cuvios Paisie Aghioritul

Prima bisericuță din Muntele Athos închinată Cuviosului Paisie Aghioritul s-a ridicat la Chilia Buna Vestire de la Schitul Lacu. Este nevoie de ajutor pentru pictarea acesteia.

Schitul romanesc Lacu din Muntele Athos
Schitul "Sfantul Dimitrie" (Lacu), asezare monastica romaneasca din Muntele Athos, este situat la aproximativ patru ore de mers pe jos, de la Manastirea "Sfantul Pavel" de care apartine.

Prima consemnare a Schitului romanesc Lacu dateaza de la inceputul secolului al XVIII-lea. A fost infiintat de cativa calugari de la Neamt, Caldarusani, Cernica si din manastirile basarabene. Schitul Lacu este un schit cu viata de sine, cu o frumoasa biserica din piatra care are hramul Sfantul Mare Mucenic Dimitrie. Biserica, inaltata in 1760, a fost rezidita din temelii intre anii 1900-1904.

Schitul Sf. Dimitrie14
La inceputul secolului al XIX-lea, Schitul Lacu avea peste 30 de chilii in care se nevoiau pana la 80 de calugari. In Sfantul Munte Athos o chilie reprezinta o casa cu paraclis, in care locuiesc cativa monahi, cuprinzand si camerele de oaspeti, trapeza si alte dependinte. Mai multe chilii impreuna cu biserica mare formeaza un schit. In prezent la schitul Lacu exista 13 chilii si aici se nevoiesc prin munca, post si rugaciune aproximativ 40 de calugari si frati.
- Chiliile Schitului Lacu sunt urmatoarele: 
 Chilia "Buna Vestire", Chilia "Acoperamantul Maicii Domnului", Chilia "Adormirea Maicii Domnului", Chilia "Intampinarea Domnului", Chilia "Intrarii in Biserica a Maicii Domnului".,Chilia "Izvorul Tamaduirii".Chilia "Nasterea Maicii Domnului", Chilia "Sfantului Ierarh Nicolae", Chilia "Sfantului Arteni ",, Chilia "Sfantului Prooroc Ilie", Chilia "Sfantului Antonie cel Mare", Chilia "Inaltarea Domnului", Chilia "Tuturor Sfintilor Athoniti".

Chilia "Buna Vestire"

Staret si duhovnic este parintele Stefan. Aici se nevoiesc 10 calugari. In aceasta chilie se tine randuiala Sfantului Munte Athos, cu slujbe de noapte, iar in timpul zilei ascultarile calugarilor sunt la facut tamaie, croitorie de vesminte si haine calugaresti, lumanari, munca la gradina, traducere din limba greaca in romaneste. Toate ascultarile sunt insotite de rugaciunea mintii "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!", si de rugaciuni pe care le rostesc pentru intreaga lume si mai ales pentru cei din tara.

La Chilia Buna Vestire din Schitul Lacu – Sfântul Munte Athos s-a ridicat, cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu voia Sfântului, prima bisericuță din Muntele Athos care este închinată Cuviosului Paisie Aghioritul.

biserica sfantul paisie buna vestire lacu 2                                                               Biserica Sf Paisie Aghioritul de la Chilia Buna Vestire cînd era în construcție
0CuvPaisieAghioritul                                                                                                                                  Pictura Bisericii Sf Paisie Aghioritul
1CuvPaisieAghioritul

                                       2CuvPaisieAghioritul3CuvPaisieAghioritul

4CuvPaisieAghioritul
5CuvPaisieAghioritul

Cei care iubesc „curțile Domnului” mai vârtos decât locașurile păcătoșilor, vor putea face o mică donație – după putere – la următoarele conturi:

BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ
SUCURSALA UNIREA
BUCUREŞTI, SECTOR 3
Cont în EURO: RO56RNCB0082044024390004
Cont în LEI: RO13RNCB0082044024390002
NUME: NUŢESCU ŞTEFAN

PIRAEUS BANK
BIC: PIRBGRAA (SWIFT CODE)
AG. OROS BRANCH C.1439
A.C.C. : 6439 01 0011390
IBAN: GR63 0171 4390 0064 3901 0011 390
NAME: NTUTSESKU STEFANOS

Fie ca cei care vor ajuta, cât de puțin, la ridicarea acestei bisericuțe să aibă parte veșnic de binecuvântarea și ocrotirea Cuviosului Paisie Aghioritul! Amin.

Mailul Chiliei Buna Vestire : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instrucțiuni pentru pelerinii care vor să vină în mănăstirile și schiturile Sf. Munte

Sursa 1 text și Sursa 2 text și imagini

 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.