reala noastra cadere in virtual
Aș spune că întâia discuție din Biserică privind ispita „virtualului” a avut loc cam pe la începuturile radioului în țară, mai ales după difuzarea, pe 9 octombrie 1932, a primei slujbe religioase de la Biserica „Sfântul Silvestru” din București.

0
0
0
s2sdefault

ioan ianolide elev de liceu 1939
La data de 27 ianuarie 2021, se împlinesc 102 ani de la nașterea lui Ioan Ianolide, mărturisitor român în temnițele comuniste.

S-a născut în comuna Dobrotești, județul Teleorman, fiind al doilea fiu al macedoneanului Nicolae Ianolide și al Aspasiei, o femeie foarte evlavioasă și cu mult echilibru sufletesc.

0
0
0
s2sdefault

125595 sfantul andrei saguna mitropolit
Andrei Saguna a fost unul dintre cei mai mari ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane din Transilvania, in decursul secolului al XIX-lea. In ziua de 21 iulie 2011, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a aprobat canonizarea mitropolitilor Transilvaniei Andrei Saguna (30 noiembrie) si Simion Stefan (24 aprilie).

0
0
0
s2sdefault

122 liturghie sf parascheva 2015 foto oana nechifor 0
Am început să pricep de ce mama mi-a zis odată, la un hram, după ce ne-am închinat la moaștele Cuvioasei: „Cristina, indiferent ce-o să ți se întâmple în viața asta, nu contează c-o să fie vorba de bucurii sau necazuri, să ții minte un lucru: Sfânta Parascheva este prietena ta cea mai bună, care n-o să te dezamăgească niciodată!”.

0
0
0
s2sdefault

Rugaciune
Toate problemele noastre, cele materiale, cele trupeşti, toate să le încredinţăm lui Dumnezeu. Precum spune în Dumnezeiasca Liturghie „şi toată viaţa noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm”. Toată viaţa noastră o lăsăm în seama Ta, Doamne. Ce voieşti Tu. Facă-se voia Ta, precum în Cer aşa şi pe pământ.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.