DSCF4646 copy 890x593
Doamne ajută,

Azi a fost prima dintre Deniile pe care nu le-am putut săvărși în chip obișnuit, împreună cu credincioșii, a Canonului celui Mare. Unii l-or fi urmărit la televizor, alții pe Net, poate cei mai nevoitori l-au citit acasă, singuri sau în familie. Până la urmă e valabil cuvântul Mântuitorului: „unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor.“ Canonul acesta, ca și cea mai mare parte a slujbelor noastre, nu depind, de fapt, la modul strict de cadrul liturgic.

0
0
0
s2sdefault

baconski„Nimic nou sub soare”, scria Ecleziastul, în vremea Vechiului Testament. „Și Cel ce ședea pe tron a grăit: Iată, noi le facem pe toate” – citim în Apocalipsa Sf. Ioan Teologul (21, 5). Înțeleptul Legii vechi se referea la faptul că firea omului, stricată prin păcatul originar, are puține perspective de schimbare, dar și la legile cosmosului, definite printr-o misterioasă constanță. De partea sa, „Descoperirea” din Patmos recunoaște atotputernicia lui Dumnezeu: cine a făcut lumea, o poate și distruge, așa cum o poate reface, primeni, transfigura.

0
0
0
s2sdefault

VirgiliuGheorghe
În contextul în care discuțiile pe seama coronavirusului sunt din ce în ce mai diverse, iar zvonurile își fac apariția cu lejeritate, ActiveNews a stat de vorbă cu cunoscutul cercetător în domeniul medical, biofizicianul Virgiliu Gheorghe, pe tema vitaminei C și a efectelor sale în cazul Covid-19.
Iată dialogul ce a urmat:

Domnule Virgiliu Gheorghe, în societatea românească s-a născut în ultima săptămână o adevărată controversă privind vitamina C ca mijloc de prevenție și tratament al noului virus care se răspândește rapid în populație. Care credeți că sunt resorturile acesteia și cum vedeți efectele administrării vitaminei C?

0
0
0
s2sdefault

mamacaresi adorit fiul sfant
Parenting-ul a devenit un cuvânt la modă. Este pe buzele tuturor, transformat într-o adevărată știință, cu specialiști, cercetare, manuale, cursuri și conferințe, metode și practici. Toate, în final ne învață cum să fim mai buni părinți.
Ce ne dorim de la copiii noștri? Vrem să fie primii la școală, să treacă ușor peste refuzuri, respingeri sau greutăți, să devină un fel de supereroi, care să facă în plus tot felul de lucruri față de ceea ce făceam noi la vârsta lor.

0
0
0
s2sdefault

Alegandu lpeDumnezeu
Nu ştiu, mă simt de parcă abia acum m-am trezit dintr-un somn adânc, un somn al istoriei noastre recente, un somn al românilor de după 1990, şi am constatat că nu sunt singurul cu o asemenea experienţă. Mă uit în jur şi văd o lume ca după război sau, mai degrabă, o lume aflată într-un război ce nu se mai sfârșește.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.