AfisTestamentul 18 augFundatia noastra anunta cu bucurie premiera filmului TESTAMENTUL DE LA SAMBATA, cel mai nou film al regizorului NICOLAE MARGINEANU. La evenimentul nostru sunt invitati Pr. Petru Moga, Nita Chivulescu, Lucia Stanescu, Nicolae Moga si scenaristul filmului, Costin Manoliu.

P1140762Sambata, 12 august 2017, dimineata devreme.
Dupa ce Parintele Daniel, prezent in autocar alaturi de noi, a spus rugaciunile de dimineata si de calatorie, am plecat cu binecuvantare catre primul nostru obiectiv: Manastirea Curtea de Arges.

Duminica, 30 iulie 2017, am plecat spre Alexandria pentru a participa la Sfanta Liturghie intr-un lacas al lui Dumnezeu construit si sfintit de curand, Biserica „Sf. Grigorie Teologul”. Ziua noastra a inceput frumos, cu o dimineata racoroasa, cu rugaciunile din autocar si bucuria din sufletele noastre.

BisericaAlexandria
La iesirea spre Turnu Magurele din Alexandria, in parculetul Universitatii Valahia, la umbra copacilor, ne astepta cuminte, dar deja invesmantata in rugaciunile Utreniei, Biserica. Am intrat cu sfiala in unica biserica din lemn a Teleormanului. Desi micuta, bisericuta era atat de primitoare si de calda! Inca neterminata - chipurile Sfintilor vor fi pictate aici in viitorul apropiat printr-o tehnica speciala, pe panouri de lemn maruflate cu pânză- biserica a luat nastere la initiativa si cu efortul Parintelui Daniel Constantin Dumitru din Bucuresti. Parintele Daniel ne-a spus ca „in iulie 2013 ne-am apucat de fundatie, iar in septembrie am pus piatra de temelie, slujba la care a participat si Preasfintitul Galaction, episcopul Alexandriei si Teleormanului”. Biserica ”Sfantul Grigorie Teologul”, a inceput sa functioneze pe 25 ianuarie 2015, odata cu serbarea hramului. Desi Parintele Paroh Daniel nu are casa parohiala acolo, face naveta la Alexandria in fiecare duminica si la orice alta sarbatoare din calendarul crestin ortodox, aici fiind locul de unde se ridica spre cer rugaciunile sale.
INAltar

Parintele slujea in Sf. Altar alaturi de un alt preot si un calugar iar in biserica se auzea vocea cantaretului Catalin Dragomir; o mana de oameni credinciosi care incalzeau cu inimile si rugaciunile lor intregul locas. Dupa Sf. Litughie, parintele a tinut o predica frumoasa cu privire la pilda inmultirii painilor, fiind duminica a VIII-a dupa Rusalii. Dupa binecuvantari si rugaciuni facute pentru noi, pelerinii de la fundatie, parintele a reusit, impreuna cu alti credinciosi din localitate, sa ne faca o primire sarbatoreasca, invitandu-ne inainte de plecare sa mancam si sa bem ceva. Am multumit mult pentru toate darurile facute, pentru dragostea cu care am fost primiti si inconjurati pe tot parcursul sederii noastre acolo.

Dimineata

Pe 15 iulie 2017, dimineața, pe răcoare, cu sufletul senin și plin de iubire pentru Părintele Arsenie Boca - cel care ne-a schimbat tuturor viața- ne-am îmbarcat în autocarul care avea să plece spre Prislop, la doar o lună depărtare de ultima „întâlnire” cu Părintele (pelerinajul nostru anterior la Prislop). Pe scaune, pelerinii au găsit câteva informații cu privire la activitatea fundației noastre și la viitoarele pelerinaje pe care le vom organiza anul acesta, mult mai multe decât în anii trecuți. Am răspuns astfel dorințelor exprimate de membrii și prietenii fundației și sperăm că astfel vom fi împreună mult mai des și, nădăjduim noi, cu mare folos duhovnicesc!

Rametklooster

Pelerinaj la Mănăstirea Râmeț - 12 - 13 august 2017

Vă anunțăm că înainte de Adormirea Maicii Domnului (15 august), în zilele de 12-13 august 2017, organizăm un pelerinaj la Mănăstirea Râmeț*, Gura Râului** (la sud de Sibiu) și Alba Iulia - Catedrala Reîntregirii Neamului*** (Catedrala Reîntregirii Neamului este cunoscută și sub denumirile de Catedrala Încoronării și Catedrala Arhiepiscopală).

Prețul pelerinajului, 240 de lei/persoană. Înscrierile se pot face la sediul fundației, L-Vi, orele 8 -14 sau trimițând un email la adresa noastră: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Prețul pelerinajului include transport, cazare mănăstirea Râmeț și două mese - cina din 12 august precum și prânzul din 13 august 2017 (fiind in Postul Adormirii Maicii Domnului, masa servită va fi de post).
Mănăstirea Râmeț (Sursa foto)

Abonare Newsletter