afis2MICweb

Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca si Colegiul National Ion Neculce va invita marti, 12 dec. 2017, la orele 17:30, sa luati parte la o seara duhovniceasca.

În noiembrie, spre Mănăstirea Prislop - Drumul nostru de suflet

Fotografie0565Început de săptămână la sfârșit de noiembrie, dimineața, în București. E frig - plouă mărunt și suflă vântul. Ne apropiem de un punct de întâlnire stabilit pentru noi, cei ce plecăm la drum. Un drum pe care unii dintre noi îl știm, alții nu. Pe măsură ce minutele trec, ne adunăm toți pelerinii care mergem spre Mănăstirea Prislop, spre mormântul Părintelui Arsenie Boca. După ce autocarul se pune în mișcare și freamătul plecării se stinge, ne unim vocile șoptite în rugăciunea dimineții ca într-o „respirație a sufletului”. Apoi aflăm cu bucurie că facem un popas, la cuibul de sihaștri de la Mănăstirea Turnu - una dintre vetrele monahale de mare spiritualitate creștină, din Eparhia Râmnicului, așezată într-un loc retras pe malul stang al Oltului, sub Muntele Cozia, la doi kilometri de ctitoria voievodului Mircea cel Bătrân, Mănăstirea Cozia.

Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca organizează în perioada 20 nov-20 dec 2017 o campanie promoțională menită să aducă bucurie și daruri în casele și sufletele dumneavoastră!

Lunacadourilor

- Durata campaniei: 20.11.2017 - 20.12.2017
- La o comandă minimă de 100 lei din magazinul nostru online, aveți o reducere de 25% la abonamentul anual simplu (fara CD) la revista Familia Ortodoxă

Iasi1Citind impresiile pelerinilor nostri am retrait mare parte din cele doua zile ale pelerinajului organizat in Moldova. O premiera din multe puncte de vedere, acest pelerinaj -care dincolo de orele si eforturile necesare organizarii a insemnat si o asumare a unui traseu foarte lung intr-un interval orar prea putin generos- ne ofera noua, organizatorilor, siguranta ca avem sansa ca in 2018  abordarea si reluarea acestuia sa fie la o scara mult mai mare, pe lungimea unor trei zile de pelerinaj si a unui numar dublu de pelerini, adica doua autocare. Sa ne ajute Dumnezeu ca la anul sa ne bucuram impreuna de un astfel de proiect indeplinit!

Redam mai jos impresiile dumneavoastra si va multumim pentru aprecieri si idei de noi pelerinaje, acestea sunt foarte importante pentru noi, ne vom stradui sa le dam curs.

ManPrislopPABFoto: Mormantul Parintelui Arsenie Boca de la Prislop
27-28 noiembrie 2017 - Pelerinaj la Manastirea Prislop - Parastasul Parintelui Arsenie Boca

Va invitam sa va alaturati noua in acest pelerinaj de suflet, organizat cu ocazia implinirii a 28 ani de la plecarea la Domnul a Parintelui Arsenie Boca. Vor fi doua zile de rugaciuni si trairi intense, dupa urmatorul program:

Plecarea din Bucuresti va fi luni, 27 noiembrie, la ora 7 dimineata, din Piata Victoriei, locul deja bine cunoscut, langa gura de metrou din fata Guvernului, spre Bdul Aviatorilor.
Pe traseu ne vom opri mai intai la Manastirea Turnu, aflata la 2 km distanta de ctitoria voievodului Mircea cel Batran, Manastirea Cozia. Timp de secole, accesul catre aceasta manastire era deosebit de greu, marele geograf George Lahovari mentiona, in secolul al XIX-lea , ca numai "piciorul si calul pot patrunde acolo". Astazi se poate ajunge cu masina pana in curtea manastirii. Inceputurile asezamantului sunt legate de calugări cozieni, care pe la anii 1590-1600, au trecut Oltul pentru a trai in chiliile pe care si le-au sapat in stanca muntelui, doua astfel de chilii pot fi vazute si azi aici.