Din seria „Pro Memoria – Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”

DAN LUCINESCU - O viață trăită la cote maxime

Fondator și Președinte de onoare al Fundației Creștine Părintele Arsenie Boca
Fost deținut politic, om de știință, scriitor

afismicv
Joi, 25 mai 2017, orele 18:00, vom fi cu toții alături de dl Dan Lucinescu, Președintele de Onoare al fundației noastre, la aniversarea celor 90 de ani de viață. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Națională a României, sala Mircea Eliade (Bdul Unirii nr. 22).

0
0
0
s2sdefault

Braul_MDSfStelian

In perioada 09-15 mai a.c., Cinstitul Brâu al Maicii Domnului și moaștele Sfântului Cuvios Stelian – ocrotitorul copiilor vor fi aduse în orașul Voluntari, la Catedrala Sfânta Cuvioasă Parascheva - Intrarea Domnului în Ierusalim.

0
0
0
s2sdefault

1ABM


0ABM30 martie 2017, orele 18:00
Intrând aici, în
generosul și frumosul Paraclis Patriarhal, Biserica Sf. Elefterie Nou, rămânem întotdeauna înmărmuriți privind frumusețea picturii Părintelui Arsenie Boca din altarul bisericii. Cu 24 de ore înainte, rostită aici, rugăciunea către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu de la finalul Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul era încă prezentă în memorie:


”...Cetatea ta păzește-o, Preacurată Născă­toare de Dumnezeu; că în ti­ne aceasta cu credință împărățind, în tine se și întărește, și prin tine bi­ruind, înfrânge toată încercarea, de­zarmează pe vrăjmași și îndreptea­ză pe supușii ei...” 

În seara zilei de 30 martie 2017 s-a lansat o carte care vine să ridice slavă Domnului nostru, iisus Hristos, pentru transformările pe care, cu ajutorul Său și datorită iubirii Sale, societatea omenească le-a cunoscut de-a lungul timpului: ISTORIA CULTURII ȘI CIVILIZAȚIEI CREȘTINE. Cartea a fost scrisă cu deosebită iubire, eleganță și cunoaștere de doamna profesor Aurelia Bălan Mihailovici, Doctor în istorie medievală (bizantologie), autoare a numeroase cărţi şi articole, premiată în mai multe rânduri de Academia Română.


Mulțumim Bisericii Sf. Elefterie Nou, părintelui
 prof. dr. Ulican Valer, Parohul Bisericii, pentru bunăvoința acordată găzduirii evenimentului nostru.

0
0
0
s2sdefault

afis_a2_26.03.2017FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA vă invită joi, 30 martie 2017, orele 18:00, la lansarea cărții ISTORIA CULTURII ȘI CIVILIZAȚIEI CREȘTINE, autor Aurelia Bălan Mihailovici.

0
0
0
s2sdefault

2017MRASVIATA


Dragi prieteni,

Sâmbătă, 25 martie 2017, este o zi importantă pentru noi, creștinii din România și de pretutindeni. În primul rand, e o mare sărbătoare creștină: BUNA VESTIRE iar în al doilea rând, e organizat în România și în alte 285 de orașe din țara noastră și Basarabia, MARȘUL PENTRU VIAȚĂ.

Cred că este de datoria noastră să participăm și să arătăm că PRETUIM VIAȚA ÎN TOATE FORMELE EI. Au ieșit oameni în stradă, în iarnă, pentru cauze politice. Credem că de data aceasta miza este mult mai importantă și mai profundă, FIIND ÎN DISCUȚIE VIITORUL  ACESTEI ȚĂRI.

În fiecare zi, în România, sunt uciși prin avort câteva sute de copii. Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului spunea că degeaba ne batem pentru a opri tăierea ilegală a pădurilor sau acțiunile de la Roșia Montană DACĂ NU VA MAI EXISTA ÎN PERSPECTIVĂ POPORUL ROMAN.

VĂ ÎNDEMN PE TOȚI SĂ VENIȚI SĂ NE ÎNTÂLNIM SÂMBĂTĂ PENTRU O ORĂ*  PENTRU A DA DOVADĂ DE RESPONSABILITATE, DE IUBIRE PENTRU ROMÂNIA ȘI, NU ÎN ULTIMĂ INSTANȚĂ, DE DRAGOSTE PENTRU APROAPELE.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.
Accept Refuz