Pelerinaj la Sfanta Manastire Prislop - 27-28 nov. 2016
 
Omagiu Părintelui drag

Noi, cei ce l-am cunoscut,
Şi Părinte drag l-am avut,
Simţim astăzi adâncă durere,
Dar şi mare mângâiere.
Căci noi ştim că şi acum,
Nu va înceta nici cum,
Viu să fie-n amintiri,
Chipul sfintei lui iubiri.
Şi cu toţi nădăjduim,
Cu Părintele să fim,
De vom împlini curat,
Sfaturile ce ne-a dat.
Iar acum la despărţire,
Cu smerenie şi iubire,
De la cel plecat în zare,
Cerem binecuvântare…

Cu nemărginită recunoştinţă,Teodosia – Zorica Laţcu, împreună cu toţi credincioşii, copii ai Părintelui.
bocars
Parintele Arsenie Boca
prislop-la-mormantul-lui-arsenie-boca-foto-din-aprilie-2015-465x390 Cu bucurie va invitam sa mergeti alaturi de noi la Sf. Manastire Prislop, la Parastasul Parintelui Arsenie Boca, in zilele de 27 - 28 noiembrie 2016.

Plecarea spre Prislop va fi in dimineata zilei de duminica, 27 noiembrie, astfel incat sa putem participa la Sf. Liturghie undeva pe traseu. Vom ajunge dupa amiaza sa ne inchinam la mormantul Parintelui Arsenie Boca iar seara ne vom caza la hotelul Rusca in Hunedoara. 
Luni, 28 noiembrie 2016, dimineata, ne vom indrepta din nou spre Prislop pentru a participa la Sf. Liturghie si apoi la Parastasul Parintelui nostru.
Intoarcerea la Bucuresti va fi luni seara.
Pentru ultimele locuri din autocar, va asteptam sa va inscrieti la telefonul 0766.405.939 sau 0732.316.841, pe  adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau venind la sediul Fundatiei noastre, de luni pana vineri in intervalul orar 10 -14.

Daca va veti inscrie online, prin email
,
va rugam sa scrieti numele dvs intreg si  numarul de telefon unde puteti fi contactat.
Va rugam sa folositi datele dvs. reale, daca nu veti scrie adresa de email reala nu veti putea primi confirmarea locurilor rezervate! Daca in 24 de ore nu primiti confirmarea pe email, va rugam sa sunati la fundatie..
Va multumim pentru intelegere!
                   

0
0
0
s2sdefault

  106 ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca - Pelerinaj 23-25 septembrie 2016

Un vechi proverb romanesc spune ca “oamenii care se aseamana se aduna”. In urma pelerinajului  pe care l-am avut acum cateva zile putem spune ca, intr-adevar, am fost impreuna oameni asemanatori, oameni care am trait cu bucurie si sete toate momentele de caldura sufleteasca si de mangaiere duhovniceasca pe care Dumnezeu ni le-a daruit cu generozitate si dragoste parinteasca, oameni care am vibrat impreuna la tot ce am vazut, auzit si simtit in aceste trei zile!

Vineri, 23 septembrie 2016, la ora 7 dimineata, pe o vreme un pic posomorata dar nu prea rece,  am plecat din Bucuresti spre Manastirea Brancoveanu, Sambata de Sus.

IMG_1523Muntii Fagaras, sept 2016

IMG_1361
Sfinte Odoare la Schitul Sinca Noua, jud Brasov

IMG_1364
Epitrahilul Parintelui Arsenie Boca

Prima noastra oprire a fost la Schitul Sinca Noua, acolo unde Protosinghelul Matei Bilauca ne-a vorbit despre noua biserica care  va “imbratisa” ce a mai ramas din vechea  vatra monahala de aici  - care dateaza din secolele XVII- XVIII. 

Dupa ridicarea paraclisului închinat Sfântului Nectarie şi Sfintei Anastasia Romana, in 2009 s-a reluat viata monahala, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului.  Hramul paraclisului este Duminica tuturor Sfintilor Romani caci, negasindu-se nici un document referitor la hramul vechii manastiri, s-a considerat ca hramul Tuturor Sfintilor Romani este cel mai potrivit, pentru ca aceasta sarbatoare cuprinde pe toţi traitorii, martiri şi cuviosii cunoscuti si necunoscuti.
In paraclis se afla o racla cu particele din moaştele Sfantului Nectarie, aduse de la Manastirea Grigoriu din Muntele Athos precum si particele din moaştele Sfintei Anastasia Romana. Alaturi de aceste odoare, am avut ocazia sa ne inchinam si la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului  Pantanassa si la epitrahilul Parintelui Arsenie Boca, comuna Sinca Noua avand, in mod oficial, incepand cu anul 2012, ca ocrotitor, pe Parintele Arsenie Boca.
Actuala obste, formata din patru vietuitori, a venit de la Manastirea din Sinca Veche, iar la asezamantul din Sinca Veche a venit o obste de maici. La Sinca Noua  exista acum un corp de chilii cu toate cele necesare, cu o trapeză şi cu bucătărie.
Multumim mult calugarilor de la Sinca Noua, precum si Staretului Manastirii, Protosinghelul Matei Bilauca,  pentru faptul ca ne-au ingaduit sa cunoastem istoria acestor locuri si sa ne inchinam la aceste pretioase odoare aflate in paraclis, pentru toate cuvintele de intelepciune si dragoste cu care ne-au primit aici!

0
0
0
s2sdefault
Pe 27 mai 2016 Fundatia noastra implineste 7 ani de activitate! Cu aceasta ocazie am pregatit, pentru doua saptamani consecutive,  cate 2 pachete promotionale (carti, cd-uri si filme)/ saptamana.
Pentru cea de-a doua saptamana, cele doua pachete promotionale sunt:
 
WP_20160523_002 WP_20160523_001

1.  Cartile "Voievodul" - Dan Lucinescu si "Stefan cel Mare si Sfant" – Dan Lucinescu, DVD-ul "Lupta si Jertfa lui Dan Lucinescu" si un Calendar Parintele Arsenie Boca 2016 cadou, pret: 25 lei

Descrierea cartilor:

"Voievodul", Dan Lucinescu: Cartea este un eveniment editorial prin aceea ca nu se adreseaza specialistilor, ci publicului larg, caruia îi face cunoscute, într-o maniera inedita, viata si domnia unuia dintre cei mai mari voievozi români: Mihai Viteazul.
Domnul Lucinescu surprinde în cartea sa aspecte importante din viata lui Mihai: pe câmpul de lupta, alaturi de familie si prieteni, precum si în marile cancelarii europene, în glorie, dar si tragicul lui sfârsit.
 
"Stefan cel Mare si Sfant", Dan Lucinescu: Cartea domnului Dan Lucinescu prezinta într-o maniera inedita aspecte din viata si domnia voievodului Stefan cel Mare, o domnie care a marcat în mod hotarâtor destinul nu numai al Moldovei, dar si al celorlalte teritorii românesti,Transilvania si Tara Româneasca. Eroicele lui campanii militare au oprit înaintarea otomana în Europa.
2. Cartea "Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie" – Claudiu Balan, CD-ul "Parintele Arsenie – Omul durerilor" si un Calendar Parintele Arsenie Boca 2016 cadou, pret: 30 lei

Descrierea cartilor:

"Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie", Claudiu Balan:  Cartea ce poarta acest titlu este unul dintre cele mai curajoase proiecte publicistice ale zilelor noastre, date fiind dimensiunile si conotatiile pe care le capata societatea contemporana, pe care insusi Parintele Dumitru Staniloae o numea intr-un fel epoca a pansexualismului dizolvant. Intre copertile acestei carti regasim o serie de articole si marturii relevante cu privire la importanta si semnificatia fecioriei, care, evident, trebuie sa se bazeze pe o puritate sufleteasca adecvata.
0
0
0
s2sdefault
afisfinal

0
0
0
s2sdefault
Cu ocazia implinirii a  7 ani de la infiintare (pe data de 27 mai) speram sa va bucuram timp de doua saptamani cu 4 pachete promotionale (carti, cd-uri si filme).

Cele doua pachete de saptamana aceasta sunt:

WP_20160518_001 Cartile:
"Ultimul Constantin. Romanul Brancovenilor" -  Ileana Toma,
"Suferintele din Ardeal" – Vasile Stoica,
CD-ul "Cuvinte de mantuire" si
un Calendar Parintele Arsenie Boca 2016 cadou, pret: 30 lei

Descrierea cartilor: Ultimul Constantin : Romanul este o operă despre răbdarea şi iertarea creştină, despre încercarea de a rămâne tu însuţi înconjurat de trădători şi de a rezista existând ca popor printre puteri mari şi nemiloase. În faţa compromisului, acceptat pentru o eventuală supravieţuire, Brâncovenii aleg sublimul şi-şi mărturisesc marea lor iubire pentru Iisus cel răstignit şi intră astfel în veşnicie.Suferintele din Ardeal: Cartea trateaza momentele cele mai importante ale istoriei Transilvaniei, într-o lucrare de sinteză, scrisă de un bun cunoscător al evenimentelor – Vasile Stoica, preocupat să aducă puţină lumină în luptele de idei duse de oameni de ştiinţă şi diplomaţi pe tărâmul istoriografiei.
Cartea "Intoarcerea la Hristos" – Ioan Ianolide,
Dvd-ul "Parintele Arsenie – Omul lui Dumnezeu"
si un Calendar Parintele Arsenie Boca 2016 cadou, pret: 27 lei


Descrierea cartilor: Intoarcerea la Hristos: Ioan Ianolide vorbeşte despre perioada petrecută în temniţele comuniste alături de bunul său prieten, Valeriu Gafencu, elementul principal al cărţii constituindu-l viaţa Sfântului Închisorilor şi viziunea sa creştină despre lume. Aminteşte şi de destinele: părintelui Gheorghe Calciu, părintelui Marcu Dumitru, păritelui Gherasim Iscu, Radu Gyr, Constantin Oprişan, Gheorghe Jimboiu, care au fost toţi închişi în temniţele comuniste şi care au trecut prin suferinţe cumplite.
WP_20160518_004
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Powered by Rebel IT & Services
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.