4 octombrie 2012 - Lansarea volumului „Căderea Imperiului Bizantin” - Dan Lucinescu
Joi, 4 octombrie 2012, la ora 17:00 la Uninunea Scriitorilor din România (Calea Victoriei nr. 115 – intersecţia cu Bulevardul Dacia) a avut loc lansarea volumului „Căderea Imperiului Bizantin” - Dan Lucinescu -  o carte ce prezintă unul dintre cele mai dramatice momente din istoria creştinismului. Căderea Constantinopolului este numele sub care e cunoscută cucerirea capitalei Imperiului Bizantin de forţele Imperiului Otoman, sub comanda sultanului Mehmed al II-lea. 
Mentorul Fundaţiei noastre - Dan Lucinescu - a lansat cea de-a doua ediţie a cărţii (prima ediţie fiind cunoscută sub numele de „Sfârşit întunecat de Ev”). La lansare au fost prezenţi criticul de teatru şi film Rodica Smaranda Vulcănescu şi scriitorul Radu Cârneci.

Mai jos aveţi fotografii de la acest eveniment.
                                                       
Întâlnirea membrilor şi prietenilor Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca -
4 octombrie 2012
Tot pe data de 4.10.2012,  imediat după lansare, toţi membrii Fundaţiei şi prietenii care s-au implicat în activităţile noastre şi care au vrut să fie alături de noi au participat la o prezentare a acţiunilor noastre de la înfiinţare şi au aflat şi modalităţile de implicare practică (directă sau indirectă) în toate activităţile pe care le desfăşurăm. A fost o mare bucurie să ne revedem şi să ne cunoaştem mai bine şi să conturăm noi proiecte pentru viitorul imediat si cel mai puţin apropiat.

Vă invităm sa vedeţi câteva fotografii făcute cu acest prilej.
 
                                             
0
0
0
s2sdefault
Lansarea volumului „Spre război”- o carte ce prezintă preliminariile declanşării celui De-al Doilea Război Mondial

2 august 2012 - A avut loc, la Uniunea Scriitorilor din România, Calea Victoriei nr. 115, Bucureşti, lansarea cărţii "Spre război" scrisă de Dan Lucinescu, fost deţinut politic, inventator şi membru al Uniunii Scriitorilor din Suedia, membru al Uniunii Scriitorilor din România şi nu în ultimul rând fondatorul Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca.

Cartea este ediţia a II-a a cărţii „Spre război” din ciclul Vitralii. La lansare au fost prezenţi criticul de teatru şi film Rodica Smaranda Vulcănescu şi scriitorul Radu Cârneci.

Cel De-al Doilea Război Mondial a fost cel mai deosebit din istoria omenirii, de aceea scriitorul Dan Lucinescu nu a ezitat să scrie şi despre acest subiect. În carte sunt prezentate preliminariile declanşării celui De-al Doilea mare război din istorie. România a fost implicată din plin, iar Basarabia a fost ocupată de Rusia.

Dumitru Dan Lucinescu s-a născut la 21 mai 1927 în Botoşani. A fost arestat la 24 aprilie 1948 şi condamnat la 15 ani muncă silnică pentru activitate anticomunistă. A fost închis la Târgu Neamţ, Iaşi, Suceava, Jilava, Piteşti, Gherla, Văcăreşti şi Aiud, fiind coleg de celulă cu părintele Iustin Pârvu. A trecut prin „reeducarea” de la Piteşti, în cadrul căreia a fost torturat timp de aproape 6 luni. Parte din această experienţă este împărtăşită în documentarul ”. Membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Uniunii Scriitorilor din Suedia, este autorul a numeroase cărţi pe teme istorice, filosofice şi autobiografice, dintre care amintim Ciclul Vitralii , „Depăşirea condiţiei umane”, „Destine”, „Aspiraţii”, „Stefan cel Mare şi Sfânt”, „Jertfa” şi „Părintele Arsenie Boca - un Sfânt al zilelor noastre”.

Mai jos aveţi fotografii de la acest eveniment.

 
0
0
0
s2sdefault
Untitled Document

SPRE RĂZBOI” şi “CĂDEREA IMPERIULUI BIZANTIN, ultimele două cărţi publicate ale domnului Dan Lucinescu, lansate de fundaţia noastră pe 2 august şi respectiv pe 4 octombrie 2012, se găsesc acum în magazinul nostru virtual!  

spre_razboi310_450 cadereaImp310_450

„Spre război“ se referă la preliminariile „Celui de-al doilea mondial“, care pentru noi a reprezentat pierderea Ardealului, Cadrilaterului, Basarabiei şi Bucovinei. Războiul este consecinţa firească a Păcii de la Paris din 1918.“ - Dan Lucinescu

„Căderea Constantinopolului” - o carte ce prezintă unul dintre cele mai dramatice momente din istoria creştinismului, cutremurătoarea cădere sub turci (sub comanda sultanului Mehmed al II-lea) a Constantinopolului cu care se încheie existenţa multiseculară a Imperiului Bizantin.
0
0
0
s2sdefault

 

În cadrul programului "Promovarea valorilor românești și a eroilor neamului", Fundația Creștină "Părintele Arsenie Boca" a avut deosebita plăcere să îi invite pe românii din Olanda, și nu numai, la întâlnirea excepțională cu scriitorul Dan Lucinescu, fost deținut politic, miercuri, 27 iunie 2012, ora 19:15 la adresa Ds. Van den Boschlaan 297, 2286 PL, Rijswijk Zh.

Apropiat al părintelui Arsenie Boca și al părintelui Ilie Cleopa, membru fondator al Fundației Creștine "Părintele Arsenie Boca" din București (împreuna cu părintele Iustin Pîrvu), Dan Lucinescu este autorul cărților: "Jertfa", "Întoarcerea din neguri", "Părintele Arsenie Boca, un Sfânt al zilelor noastre".
La eveniment a fost prezent și Cristian Filip, președintele Fundației Creștine "Părintele Arsenie Boca".

Aici sunt postate fotografii ce au fost facute in cursul intalnirii

Dan_Lucinescu          Domnul Dan Lucinescu
 0
0
0
s2sdefault
  

Vă anunţăm apariţia unei cărţi extraordinare despre cum au suferit românii noştri din Basarabia.

Citându-l pe monahul Moise de la Oaşa, autorul cărţii: volumul Să nu ne răzbunaţi ne pune în faţă drama celei mai pătimite părţi a pământului românesc, Basarabia

Ataşat cărţii se găsesc 3 filme documentare de excepţite realizate cu ajutorul Fundaţiei noastre şi ale Fundaţiei Sfinţii Închisorilor: Deportările în Siberia, Deţinuţii politici din Basarabia şi Foametea din Basarabia (1946-1947). Nădăjduind că suferinţele peste care au trecut fraţii noştri vă vor întări în credinţă vă recomandăm cu multă căldură volumul de faţă, precum şi cele 3 filme documentare!
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.
Accept Refuz