În perioada 23-25 septembrie 2011 am organizat un minunat pelerinaj la Catedrala din Sfântu Gheorghe (care iniţial nu era în program, preşedintele Fundaţiei a pregătit surpriza), Mănăstirea Mărcuş, biserica din Chichiş şi Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus! 

Pe data de 23 am vizitat Catedrala din Sfântu Gheorghe, unde am fost primiţi cu bucurie de către părintele Ciprian Stanciu şi unde ne-am închinat şi la moaştele Sfântului Serafim de Sarov, plus la mulţi alţi Sfinţi.

După-amiază am ajuns la Mănăstirea Mărcuş, ctitorie a Maicii Stareţe Serafima Comşa (construcţie începută din 1991), mănăstire ce este situată pe un loc sfânt, care de secole adăposteşte, succesiv, aşezăminte monahale ridicate şi apoi distruse. În anul 1950, Suzana Comşa a ridicat, de una singură, o mănăstire întreagă, biserică, câteva chilii şi un mic paraclis, care au fost distruse de comunişti în anul 1973. Părintele Arsenie Boca spunea despre acest loc: „măi, voi nu aveţi idee ce loc este ăsta! Ăsta e un loc sfânt. Vor cânta îngerii din cer aici, căci e sfinţenie mare...! Suzana, tu vei face mănăstire acolo, dar nu va ţine mult. Nu voi mai fi eu atuncea şi nu vei mai trăi nici tu, când cineva din neamul tău o va ridica iarăşi şi va dăinui." Şi a venit rândul maicii Serafima, nepoata Suzanei Comşa, care la nici 23 de ani era stareţa peste o poiana goală. În cadrul Mănăstirii a fost înfiinţată şi o asociaţie de binefacere Sfânta Iustina, în scopul adăpostirii fetiţelor orfane sau abandonate de părinţii lor în maternitate. În acest moment sunt 10 fetiţe aflate în grija maicilor. Mai multe detalii despre mănăstire găsiţi aici (click). Am fost primiţi foarte călduros de către obşte şi de către fetiţe, care ne-au încâtat cu vocile lor de îngeri!
Tot în cursul zilei de 23, am vizitat şi biserica din Chichiş, Jud. Covasna unde se găseşte o icoana a Maicii Domnului pictată de Părintele Arsenie. Părintele Gavrilă şi familia ne-au impresionat prin pregătirile făcute pentru noi dar şi prin dăurirea de care au dat dovadă, săvârşind o slujbă de mulţumire. Le mulţumim pe această cale, tuturor!
Seara am ajuns la Mănăstirea Brâncoveanu, unde ne-am cazat. Imediat după cină am vizitat izvorul Părintelui Arsenie.

Sâmbătă dimineaţa, cu forţe noi am urcat la chilia Părintelui, însoţiţi de doi părinţi de la Mănăstirea Brâncoveanu. Traseul parcurs a durat 8 ore, iar mulţumirea sufletească a fost pe măsură. La chilie părinţii de la Mănăstire au săvârşit şi ei o slujba de mulţumire şi ca prin minune, după slujbă, a ieşit pentru câteva minute soarele (pe parcursul întregului traseu a fost înnorat).
Duminică dimineaţa am participat la Sfânta Liturghie, după la Parastasul Părintelui din biserică şi de la troiţa ridicată anul trecut de Fundaţia noastră. În acest pelerinaj a participat şi domnul Dan Lucinescu care ne-a încântat cu amintirile despre Părintele! Mai jos vă prezentăm imagini de acolo.

Mulţumiri gazdelor pentru eforturi, precum şi participanţilor pentru bucuria cu care au primit totul! O prezentare mai detaliată a evenimentelor, făcută de un membru foarte apropiat Fundaţiei, Irina Boroş

"S-a plecat din Bucuresti pe 23.09. dimineaţa spre orasul Sf. Gheorghe, Jud.Covasna (prin Ploieşti - Braşov) unde s-a vizitat cu amabilitatea părintelui Ciprian Staicu - Catedrala oraşului, impresionantă prin mărime şi pictură. Tot aici am aflat despre viaţa şi minunile săvârşite de Sfinţii: Serafim de Sarov, Nectarie şi Luca al Crimeei, având totodată bucuria de a ne apleca frunţile şi săruta părticele din sfintele moaşte ale acestor Sfinţi aduse de părintele Ciprian din Grecia.
Încălzirea fiind făcută, am pornit mai departe la Mănăstirea Mărcuş, mănăstire de călugariţe, păstorite de Maica Serafima. Până să ajungem acolo am trecut prin localitatea Ozun, trecând pe la poalele pădurilor Clăbucetelor întorsăturii Buzăului în satul Dobârlău, unde deasupra pe o colină se află locul unde cântă „Îngerii" aşa cum a prezis Părintele Arsenie Boca. Îngerii sunt cele 10 fetiţe luate de Maica Serafima de la un orfelinat şi crescute în mănăstire. Întâmpinarea a fost facută de brânduşele de toamnă înflorite de pe pajiştea de la baza colinei, ca apoi să fim întâmpinaţi sus de Maica Stareţa şi de „Îngeri".
Am ascultat cântecele lor, ne-am minunat, ne-am umplut sufletele, am fost omeniţi cu dragoste pentru a lua forţă să plecăm mai departe.
Următorul popas l-am făcut la biserica Sfânta Treime din Chichiş unde ne aştepta părintele Ioan Gavrilă, un adevărat păstrător şi paznic al comorii pe care o au ortodocşii de acolo - Icoana Maicii Domnului  - pictată de Părintele Arsenie Boca. Orator înnăscut, cu multă dragoste, părintele Ioan ne-a spus povestea icoanei, ne-a binecuvântat şi a săvârşit o slujbă de mulţumire, după care ne-a lăsat să plecăm mai departe ca să ajungem măcar pe înserat în Sâmbăta de Sus.
Prin Braşov, Făgăraş, Voila - seara la vecernie - autocarul nostru a intrat pe poarta mănăstirii Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus. Aici, odată cazaţi, nerăbdători să mergem pe urmele Părintelui Arsenie, am şi pornit la Izvorul descoperit de Sfinţia Sa. 

A doua zi 24.09., cei care au dorit şi au considerat că pot rezista, s-au pornit spre chilia Părintelui Arsenie unde se ajunge pe drum de munte  în cca. 3 ore şi jumatate. Ocrotiţi de sus, au ajuns, s-a făcut şi slujbă de către doi părinţi de la mănăstire şi s-a făcut lumină pe cerul înnourat (a apărut soarele). Inimile viteze ce au urcat spre cel ce îl iubesc, fiind astfel răsplătite.
Seara a avut loc o întâlnire cu monahul Simion care l-a cunoscut pe Arsenie Boca şi care a avut puterea să ne transmită câte ceva despre  Parintele Arsenie, fascinând auditoriul prin glas, privire şi vorbă.

Duminică 25.09. s-a participat la Sfânta Liturghie, după care s-a făcut pomenirea Părintelui Arsenie la Troiţa ridicată de Fundaţie. Eveniment impresionant prin oamenii care au participat: localnici îmbrăcaţi în costume naţionale, maica Pahomia de aproape 90 ani, preoţi calugari, membrii fundaţiei şi deasupra tuturor Părintele Teofil Părăian plecat şi dânsul dintre noi, dar totuşi prezent.
Până la plecare s-a vizitat şi Stăreţia veche unde a stat Părintele Arsenie Boca, livada cu legendara masă de piatră, lacul în formă de inimă şi peste tot am fost însotiti de câte un suflet binevoitor care a dat mărturie despre Sfântul atât de iubit de toţi - mulţumim părintelui Arsenie Dobrin, monahului Codrea, monahului Casian şi monahului Alexandru, precum şi întregii obşti păstorite de părintele stareţ Ilarion.
Mai bogaţi sufleteste şi poate mai buni dupa atâtea lecţii învaţate am plecat spre casă. Acesta a fost pelerinajul, aceasta a fost lectia. „Cine are ochi de văzut să vadă, cine are urechi de auzit să audă."

     

0
0
0
s2sdefault

Dragi prieteni,

Mormântul Părintelui Arsenie Boca ne-a umplut inimile de pace şi bucurie în 3-4 septembrie 2011! 
După cum Sfinţia Sa a spus: "De acolo de unde voi fi, vă voi ajuta mai mult", şi noi, cu multă încredere în aceste cuvinte, am plecat spre Prislop.
Traseul a fost unul obişnuit, însă mereu altfel. Am trecut prin Aiud, mai exact pe la Monumentul Martirilor - Schitul cu hramul Înălţării Sfintei Cruci
pentru a ne închina la moaştele celor care au murit în temniţele comuniste.
Inventatorul şi fostul deţinut politic, Dan Lucinescu, a fost şi de data acesta cu noi (mulţumim Domnului)! Am avut şi onoarea de a fi invitaţii P.S. Daniil Stoenescu - Episcop al Daciei Felix şi de Vârşeţ, care a ţinut câteva cuvinte de folos din învăţăturile Părintelui Arsenie Boca!
După cum veţi observa şi în imaginile de mai jos, au fost mulţi tineri, ceea ce nu poate decât să ne facă să credem că suntem pe un drum frumos în ceea ce priveşte tineretul şi educaţia lui creştină. Vă lăsăm să vizionaţi fotografii care radiază multă bucurie:

0
0
0
s2sdefault
Primul pelernaj la Mănăstirea Prislop din anul 2011 s-a desfăşurat pe 30 -31 iulie.
Am vizitat ca si anul trecut,  Monumentul Martirilor de la Aiud, unde se găsesc Sfinte Moaşte ale celor care s-au jertfit pentru credinţă şi dragoste de ţară. Părintele Augustin, cel care vieţuieşte acolo (Schitul Înălţării Sfintei Cruci) ne-a ţinut un cuvânt de învăţătură, iar Părintele Arsenie ne-a aşteptat cu multă pace.
Nu uităm să menţionăm că prezenţa d-lui Dan Lucinescu ne-a copleşit cu foarte multe informaţii extrem de folositoare despre istoria recentă a ţării noastre şi nu numai.
 
Mai jos găsiţi imagini de le Prislop:
 
0
0
0
s2sdefault
Dan Lucinescu a lansat în 13 iulie 2011 la Uninunea Scriitorilor din România cartea Întoarcerea din Neguri (editia a II-a), un volum ce prezintă situaţia deţinuţilor politici după eliberările generale din 1963-1964. În urma eliberării toţi foştii deţinuţi au fost puşi în faţa unei situaţii excepţionale, dat fiind că celor care au fost studenţi în momentul arestării, li s-au anulat (prin exmatriculare) studiile universitare indiferent în ce an de studiu erau. În acelaşi timp erau marginalizaţi de societate, cu posibilităţi de trai aproape nule. Volumul Întoarcerea din Neguri este o continuare a binecunoscutei cărţi Jertfa şi o puteţi achiziţiona de la sediul Fundaţiei noastre.

La lanasare au fost prezenţi Radu Cârneci, poet şi traducător român şi domnul doctor Iosif Niculescu în vârstă de 96 de ani, participant activ la al II-lea Război Mondial, medic al Armatei Regale, un impresionant model al societăţii actuale. Mulţumim tuturor celor care aţi fost alături de noi!

Imagini de la minunatul eveniment găsiţi mai jos:


0
0
0
s2sdefault

Dragi prieteni,

Cu bucurie vă anunţăm noile noastre apariţii de carte şi film pe care le-am realizat cu ajutorul şi chiar sacrificiul unor persoane dragi nouă!

Prezentăm în primă fază filmul: O întâlnire binecuvântată cu Părintele Arsenie Boca - O mărturie a doamnei Aspazia Oţel Petrescu, fost deţinut politic.

Acest film redă povestea emoţionantă a întâlnirii dintre doamna Aspazia Oţel Petrescu şi Părintele Arsenie Boca. Una dintre elevele preferate ale lui Lucian Blaga, supravieţuitoare a temniţelor comuniste, deapănă acum, la 87 de ani, întâmplări despre (Mănăstirea) Sâmbăta se Sus şi Sfântul Ardealului petrecute în urmă cu peste 60 de ani. Simţeai cum împreună cu Părintele cântă copacii, cântau păsările, trilurile lor se împleteau cu cele ale psalmodiei părinţilor. Simţeai într-adevăr că toată natura este în genunchi şi se roagă ... - Aspazia Oţel Petrescu

 

Cartea: Pagini de Pateric Românesc -autoriiMarii Părinţi contemporani ai Bisericii Ortodoxe Române

Din darul duhovnicesc a douăzeci şi doi de părinţi, maici, şi dascăli ai Bisericii noastre (Ierom. Rafail Noica, Arhim. Ilie CleopaArhim. Sofian BoghiuArhim. Ioanichie BălanArhim. Iustin Pârvu,Pr. Dumitru StăniloaeMaica Nazariade la Văratec şi mulţi alţii) s-a alcătuit această carte în care sunt prezentate smerit cuvinte cu foare mare folos duhovnicesc, învăţături profunde, răspunsuri la diverse probleme mereu actuale în viaţa tuturor celor care cautăPaştile Cel Veşnic. Să ne fie de folos aceste Pagini de pateric!

Filmul Eroism şi jertfă pe Frontul de Est - un film impresionant despre participarea României în luptele din Rusia în al doilea război mondial, un omagiu adus ostaşilor români, care dovedesc însuşiri ale românilor pe care le credeam pierdute în negura istoriei: curaj, dăruire, patriotism, spirit de sacrificiu şi nu în ultimul rând, credinţă. 2000 de inşi am păzit 20 de kilometri de ţărm, cu o puşcă la doi oameni... pe frigul ăla. Cum rezistau săracii?... Le scoteam cizmele cu carne cu tot! Dar au stat în tranşee de piatră, au săpat tranşee de-alea de piatră domnule. Şi-au făcut datoria cum au putut. N-au fugit! - dr. Iosif Niculescu, 96 de ani, veteran de război.
Filmele sus prezentate au preţul de 12 lei iar cartea Pagini de Parteric Românesc - 10 lei! În cazul unor comenzi mai mari  se oferă discount!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.