În zilele de 24, 25 şi 26.09.2010 ne-am umplut inimile cu mărturii despre Părintele Arsenie Boca de la oameni mari care l-au cunoscut. Eforturile invitaţilor care au participat ni s-au părut foarte mari. De exemplu, ne-a uimit şi bucurat efortul părintelui Nicolae Streza care are probleme de sănătare şi care, în ciuda acestui lucru, nu a lipsit de la Sâmbăta. Pe deasupra, ne-a oferit şi un cuvânt cu putere care să ne ajute în toate momentele vieţii.

Î.P.S. Laurenţiu Streza Mitropolitul Ardealului şi P.S. Daniil StoenescuEpiscop-Locţiitor al Daciei Felix ni s-au părut extraordinari, i-am simţit foarte apropiaţi nouă, iar pe aceasta cale dorim să le mulţumim pentru dăruirea Sfinţiilor lor şi pentru faptul că ne-au cinstit cu prezenţa Sfinţiilor lor pe tot parcursul evenimentului!

Ceilalţi invitaţi de seamă: Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, Ierom. Dionisie Ignat de la Mănăstirea Albac, Pr. Conf. Univ. Dr. Simion Todoran, Dan Lucinescu, Prof. Dr. Aurelia Mihailovici, dr. Iosif Niculescu,  pr. Nicolae Streza, pr. Sabin Vodă şi Mădălin Butiurcă, pr. Petru Vamvulescu, Doina Jalea, Cristian Curte, Costin Manoliu şi mulţi alţii ne-au rămas în inimă. Cei mai mulţi dintre participanţi ne-au strecurat în suflet cuvinte de folos duhovnicesc şi ne-au povestit minunile pe care le-a făcut Părintele Arsenie Boca cu dumnealor şi/sau cu cei din jurul dumnealor.

Evenimentul a durat două zile: sâmbătă 25.09.2010 de la ora 9.00 până la ora 19.00 - seria de mărturii, iar Duminică am participat la Sfânta Liturghie, la parastasul Părintelui şi la sfinţirea troiţei  ridicată în cinstea Părintelui Arsenie Boca. Mulţumim Arhimadritului Ilarion Urs şi Mănăstirii Brâncoveanu pentru imensul sprijin acordat  în realizarea acestui deosebit eveniment!

Am descoperit oameni minunaţi pe parcursul acestor zile. Vă mulţumim tuturor pentru căldura cu care aţi primit tot ceea ce s-a întâmplat acolo! Ne înclinăm prietenilor şi membrilor fundaţiei care au participat şi a tuturor celor care au fost cu sufletul alături de noi!
Slavă lui Dumnezeu pentru toate! 

AICI va oferim imagini de la acest eveniment:

0
0
0
s2sdefault

Am ajuns, cu ajutorul Domnului, din nou la Mormântul Părintelui în 4-5 septembrie 2010.
Mulţumim tuturor celor care au paricipat! Inimile noastre sunt pline de bucurie datorită dumneavoastră!

Mai jos, după cum v-am obişnuit, prezentăm impresii ale prietenilor noştri însoţitori în acest pelerinaj, iar alături, facand click pe imagine, aveti acces la fotografiile acestui pelerinaj.

Prislop 04-05.09.2010 INTEGRAL

„Acest pelerinaj a însemnat pentru mine o mare bucurie deoarece:  am primit o lecţie de istorie impresionantă, am descoperit modele contemporane , am aflat mărturii cutremurătoare despre puterea transformatoare a rugăciunii şi am participat la o liturghie cum nu a mai fost alta.
                                                                                                                                            Sofica Muşat

„Mulţumesc Părintelui Arsenie Boca care prin intermediul fundaţiei mi-a arătat pe ce cale trebuie să merg! În acest pelerinaj, am aflat m-a durut , am plâns, m-am rugat pentru mântuirea mea.(…)”
                                                                                                                                Elena Violeta Enache

4


0
0
0
s2sdefault

La sfârşitul lui august, mai exact pe 21-22 august 2010, am vizitat pentru a doua oară în anul 2010 mormântul Părintelui. Bucuria este imensă atunci când  se ajunge la Părintele Arsenie Boca! Locul acela linişteşte. Aceasta este părerea noastră, a celor din fundaţie. 

Pentru ca obişnuim să oferim imagini de pe unde mergem, mai jos găsiţi câteva impresii şi poze ale participanţilor:

Şi noi mulţumim Domnului şi Părintelui Arsenie pentru aceste zile care ne-au umplut sufletele de bucurie şi de emoţie. A fost minunat, aşteptăm de ceva vreme să ajungem acolo şi a fost pentru noi un mare dar. Cu asta cred că am spus tot.”
                                                                                                                                      Irina şi Dan Perju

Această frumoasă călătorie a fost un adevărat colocviu de istorie şi o lecţie de spiritualitate. Nu pot să spun decât atât: Bucură-te Părinte Arsenie, iubitorule de oameni; Bucură-te cel ce ne-ai dezmorţit inimile, Bucură-te frate în Hristos. Amin.” 
                                                                                                                                         Simona Bănaru

Vin pentru a doua oară la Prislop şi această a doua vizită a fost mai luminoasă, mai puternică, m-am întărit sufleteşte şi am găsit răspunsul unor căutări.” 
                                                                                                                                      Carmen Petrescu

 

0
0
0
s2sdefault

Dragii noştri prieteni,

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu în 17-18 iulie 2010 am ajuns la Mănăstrirea Brâncoveanu din Munţii Făgăraşului. Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi, datorită dumneavoastră avem un motiv în plus de bucurie!
Salutăm eforturile doamnei Lucia Stănescu, membră a acestei fundaţii, care ne-a ajutat să ajungem acolo, precum şi neobositului nostru mentor, domnului Dan Lucinescu

Prezentăm mai jos câteva cuvinte ale celor care au mers cu noi pe urmele Părintelui Arsenie:

"Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus, un loc plin de istorie, un peisaj minunat care îţi dă o stare de linişte şi pace sufletească. Mă bucur că am putut să calc pe urma paşilor unui o dăruit de Dumnezeu, Părintele Arsenie Boca." - Alina Rădulescu

"În dorinţa de a te apropia de Părintele Arsenie Boca înveţi intospecţia planurilor interioare, flacăra vie a sufletului care luminează mintea, prin pacea şi înţelepciunea care ne cuprinde într-un mod firesc şi natural. Este dorul etern de a transcede spre planurile superioare ale fiinţei divine, scânteie ce sălăşluieşte în fiecare dintre noi, în inimă. S-o cultivăm în fiecare zi prin rugăciune şi iubire, manifestată în orice formă. Focul inimii linişteşte şi înnobilează în toată complexitatea şi frumuseţea ei, creaţie a lui Dumnezeu Tatăl, în timp ce focul minţii pârjoleşte în creaţia iluziei." - Iuliana Chiriac

"Puţine clipe de bucurie mi-au fost date până la cei 60 de ani pe care i-am împlinit. (...) Nu am să uit acest pelerinaj niciodată. Mulţumesc pentru aceste două zile pline de har şi binecuvântare." - Alexandrina Costache

"Şi după acest pelerinaj revin acasă mai împlinită sufleteşte. Ani de zile am căutat răspuns la multe întrebări şi rezolvări la multe probleme care, prin credinţă, au primit o soluţie. Aceste două pelerinaje (la Mănăstirea Prislop şi Sâmbăta de Sus) mi-au arătat o dată în plus, cum se manifestă ajutorul lui Dumnezeu, cum se materializează credinţa." - Carmen Petrescu

"Sunt o persoană în care Toma, cum spunea doamna Aspazia Oţel Petrescu, predomină... Asta este cel puţin până acum... De ce vă spun însă acest lucru: am fost învăţată, sau mai bine zis, m-am autoeducat, să nu cred în ce aud până când nu am dovezi palpabile să zicem, pentru a fi în ton cu Toma. După această excursie însă au început să mi se clatine convingerile în acest sens. (...) Mă întorc acasă cu un şi mai puternic sentiment de iubire pentru Părintele Arsenie." - A. Arsene

"La casa Lui Dumnezeu de la Sâmbata, Sfântul nostru Părinte Arsenie Boca, ne-a spus încă din autocar, să fim curajoşi, că dacă vream să scurtăm crucea noastră, mai mult adăugăm. Apoi când am ajuns la Mănăstire, Părintele ne-a dat apă de la izvor, pentru că era foarte cald, ne-a ţinut slujbă la altarul din pădure, dimineaţa în trei ore la rugăciune a chemat păsările să cânte, iar când să plecăm ne-a arătat cum pictează. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot!" - Carolina Bigu

AICI aveţi imagini din minunata călătorie.0
0
0
s2sdefault

Dragii noşti,

Pe data de 20 mai 2010, domnul Dan Lucinescu a lansat cea de 19-a carte:Homo Planetarius. Ne bucurăm să o aducem în atenţia dumneavoastră!

Dacă în trecut deplasările de populaţii au fost consecinţele factorilor istorici, astăzi ele se produc ca urmare a comprimării timpului şi scurtării distanţelor, dând naştere unor societăţi cosmopolite. Homo Planetarius prezintă câteva din cele mai importante cazuri de refugieri şi emigrări din motive politice, oferindu-ne, printre altele, detalii interesante despre Zidul Berlinului, drama populaţiei româneşti, poloneze, dar şi despre cazuri individuale de exilaţi.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.