În perioada 25-29 noiembrie 2009,
Fundaţia noastra participă la Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de Învăţatură,ediţia a XVI-a, în Pavilionul Central Romexpo, la stand 307B.
Gaudeamus2009

Deschiderea oficială a târgului va avea loc miercuri, 25 noiembrie, ora 12.00.Programul de vizitare a Târgului este următorul:

  •  miercuri – vineri: între orele 11.00 şi 20.00;
  •  sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00;
  •  duminică, între orele 10.00 şi 16.00.

 

Accesul general al vizitatorilor în incinta târgului este permis pe baza biletelor de intrare, în valoare de 4 lei , sau a abonamentelor valabile pentru întreaga perioadă, în valoare de 10 lei. Biletele de intrare şi abonamentele constituie totodată şi suportul pentru Tombola GAUDEAMUS, având ca mare premiu un autoturism Dacia Sandero. Elevii, studenţii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori şi jurnaliştii au acces gratuit, pe baza documentelor specifice.

Mai multe despte targ, CLICK AICI.

Vă aşteptăm cu drag!0
0
0
s2sdefault
Săptămâna trecută fundaţia noastră a avut plăcerea de a organiza primul ei eveniment la Cluj Napoca cu ocazia lansării volumelor „Voievodul” şi „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, semnate de mentorul nostru, Dan Lucinescu.
Cărţile, lansate deja la Bucureşti, au fost prezentate publicului clujean joi, 22.10.2009, în sala „Ioan Muşlea” a Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” din oraş de către chiar autorul lor, care a vorbit despre unele momente din vieţile celor doi voievozi, amintind de aprecierea de care se bucurau atât printre oamenii simpli, cât şi printre boieri.
De asemenea, domnia sa şi domnul Cristian Filip le-au prezentat clujenilor activitatea fundaţiei şi i-au îndemnat să ni se alăture în eforturile de a sprijini reconstrucţia societăţii pe baze morale. Cu ocazia vizitei la Cluj, domnul Lucinescu si domnul Cristian Filip s-au întâlnit cu Înalt Prea Sfinţitul Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.

                              
     
Vineri, 23.10.2009, la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, în prezenţa a circa 130 de elevi, fundaţia noastră a lansat frumoasele cărţi „Voievodul” şi „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.
Domnul Dan Lucinescu a vorbit despre faptele măreţe ale marelui nostru voievod Mihai Viteazul precum şi de cele ale Sfântului Ştefan cel Mare în faţa unor tineri deosebiţi şi dârji. Elevii colegiului l-au impresionat pe domnul Dan Lucinescu prin căldura de care au dat dovadă, înconjurându-l cu stimă pe cel care a absolvit la rândul său un colegiu militar. Foarte impresionaţi de viaţa eroului nostru, elevii au dorit ca amintirea întâlnirii cu această personalitate să fie imortalizată în câteva fotografii.
Fundaţia le mulţumeşte gazdelor, în special doamnei directoare Dorina Trifon, care a făcut posibilă prezenţa noastră acolo, precum şi domnului comandant Diaconu şi părintelui-profesor de religie al Colegiului.
    
                               
0
0
0
s2sdefault
"De la 1600 nici un român n-a mai putut gândi unirea fără uriaşa lui personalitate, fără paloşul sau securea lui ridicată spre cerul dreptăţii, fără chipul lui de curată şi desăvârşită poezie tragică" - Nicolae Iorga

Fundaţia noastră a lansat joi, 24 septembrie 2009, la ora 18.30, ediţia a doua a cărţii „Voievodul”, scrisă de Dan Lucinescu, în prezenţa a peste 100 de invitaţi şi a reprezentanţilor presei. Gazda evenimentului a fost Sala a Oglinzilor din cadrul Uniunii Scriitorilor din România. Au fost prezenţi criticul de teatru şi film Rodica Smaranda Vulcănescu şi domnul dr. Iosif Niculescu, invitat special.

Alături de cartea „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, cartea „Voievodul” este un eveniment editorial prin aceea că nu se adresează specialiştilor, ci publicului larg, căruia îi face cunoscute, într-o manieră inedită, viaţa şi domnia unuia dintre cei mai mari voievozi români: Mihai Viteazul. Domnul Lucinescu surprinde în cartea sa aspecte importante din viaţa lui Mihai: pe câmpul de luptă, alături de familie şi prieteni, precum şi în marile cancelarii europene, în glorie, dar şi tragicul lui sfârşit. Fără îndoială că geniul de conducător şi de luptător a întruchipat pentru generaţiile ce i-au urmat simbolul luptei pentru independenţă şi unitate, iar programul politic şi militar al lui Mihai Viteazul a avut un rol covârşitor în transformarea conştiinţei unităţii de neam şi de limbă a poporului român într-o idee militantă şi activă. Cartea este disponibilă spre vânzare prin fundaţia noastră, aici.

Povestea lansării v-o prezentăm în imagini, mai jos. Vă aşteptăm cu drag şi la celelalte lansări şi evenimente ale fundaţiei.
0
0
0
s2sdefault
La sfârşitul săptămânii trecute (12-13 septembrie 2009) am mers în pelerinaj către  Mănăstirea Petru Vodă, unde am avut marea bucurie de a sta de vorbă cu (probabil) cel mai mare duhovnic al zilelor noastre: Părintele Iustin Pârvu, care, cu multă dragoste şi veselie, ne-a vorbit despre unele probleme mereu actuale: degradarea valorilor morale ale societăţii, situaţia tineretului, plecarea oamenilor la muncă în străinatate, criza economică din România, sfârşitul lumii, ecumenismul şi unirea bisericilor. Am înregistrat  acest dialog, din care în curând, veţi găsi fragmente pe site-ul fundaţiei noastre.

Duminică ne-am oprit la Mănăstirea Sihăstria, unde am participat la Sfânta Liturghie, Ne-am rugat la mormintele Părinţilor Cleopa Ilie şi Paisie Olaru, având şansa de a primi şi binecuvântare chiar în chilia Părintelui Cleopa de la părintele Nifon.

La întoarcerea spre casă am poposit la Hanul Ancutei, iar în cele câteva ore care au mai urmat până la întoarcerea în Bucureşti, am rememorat cu emoţie momentele de mare încărcătură spirituală trăite alături de Părintele Iustin şi la Mănăstirea Sihastria în aceste două zile.

Vă invităm să vă bucuraţi de câteva imagini din această minunată călătorie şi aşteptam cu drag să ne însoţiţi la următoarele pelerinaje!
 


0
0
0
s2sdefault

Pelerinaj către Mănăstirea Prislop, 25-26 iulie 2009

Avem într-adevăr o ţară binecuvântată de Dumnezeu, prin natura şi prin oameni! Călăuziţi de părintele Arsenie Boca, am trecut prin locuri minunate şi ne-am rugat în  mănăstiri care au sfidat timpul şi vicisitudinile istoriei, pentru a fi mărturii vii ale dragostei lui Dumnezeu pentru aceste locuri şi mărturii ale vitejiei şi sacrificiului eroilor noştri.

Ne-am bucuram ochiul şi sufletul in Mănăstirea Dintr-un Lemn, Mănăstirea Bistriţa , Mănăstirea Plovragi şi Mănăstirea Lainici,iar duminică am participat la Sfânta Liturghie la Mănăstiea Prislop.Vă lăsăm să vă bucuraţi de povestea în imagini a pelerinajului nostru.Cuvintele sunt prea sărace pentru a descrie bogăţia, frumuseţea şi pacea acestor locuri...

Iar pe viitor,vă aşteptăm cu drag să vă alăturaţi nouă, în excursiile noastre prin ţară...0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.