Fundaţia noastră  a lansat miercuri, 8 iulie 2009, ediţia a treia a cărţii „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, scrisă de Dan Lucinescu, în prezenţa a peste 100 de invitaţi şi a reprezentanţilor presei. Gazda evenimentului a fost frumoasa Sală a Oglinzilor din cadrul Uniunii Scriitorilor din România.

Preşedintele Fundaţiei, domnul Cristian Filip, a prezentat invitaţii manifestaţiei şi a vorbit despre proiectele în desfăşurare, invitând totodată pe doritori să se alăture eforturilor noastre. Criticul de teatru şi film Rodica Smaranda Vulcănescu a vorbit despre scriitura lui Dan Lucinescu, încercând să(-şi) explice uşurinţa şi plăcerea cu care se citeşte volumul. Istoricul prof. univ. dr. Gheorghe Buzatu a ţinut o expunere despre rolul istoriei în societatea contemporană şi pericolele ce provin din diminuarea atenţiei pe care o acordăm cunoaşterii trecutului naţional.
În acest context, domnia sa a lăudat iniţiativa scriitorului Dan Lucinescu de a publica volume ca „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, precum şi strădaniile Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca de a sprijini popularizarea acestora.
În final, autorul a prezentat câteva dintre elementele care l-au consacrat pe Ştefan cel Mare drept unul dintre cei mai longevivi şi iubiţi domnitori, amintind apropierea sa de popor şi inteligenţa tactică în bătălii.
Mai jos gasiti imagini de la acest eveniment:


   

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.