10.0605
Cu mila Domnului, duminică 10 iunie 2018, ora 7.00, am pornit în pelerinajul organizat de Fundația noastră, către Biserica „Sf. Grigorie Teologul” din Alexandria, Biserica Letca Nouă și Biserica din Drăgănescu. 
Cel dintâi popas de închinare și participare la Sfânta Liturghie, l-am făcut la Biserica „Sf. Grigore Teologul” din Alexandria care își sărbătorea cel de-al doilea hram: „Duminica Sfinților Români”. Aceasta zi a fost deosebită atât pentru pelerinii noștri, îmbrăcați de sărbătoare, în straie tradiționale, luînd parte la o Liturghie plină de măreţie, cât și pentru comunitatea Bisericii „Sf. Grigorie Teologul”, din Campusul Universitar al orașului. Părintele Daniel Dumitru, prietenul nostru și parohul acestei biserici, ne-a întâmpinat cu dragoste și blândețe.

0
0
0
s2sdefault

afisPetruVoda
Așa cum v-am anunțat, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom organiza un frumos pelerinaj, în perioada 21 - 22 iulie 2018.

Am ales zona Neamțului, mai precis: Mănăstirea Agapia, Casa Memorială „Ion Creangă” din Humulești, Mănăstirea Neamț, Mănăstirea Sihăstria, Mănăstirea Petru Vodă ctitorită de cunoscutul duhovnic și stareț, trecut la cele veșnice, Părintele Iustin Pârvu.

părintele Iustin 03Părintele Iustin Pârvu s-a născut în 1919 în satul Petru Vodă la 10 Februarie într-o familie de români ortodocşi foarte evlavioşi, şi a fost botezat cu numele Iosif. Faptul că nu a subscris nici uneia din iniţiativele bolşevice cerute de ocupanţi, ci a făcut lecţii de educaţie creştină şi naţională, a dus la arestarea sa în 14 Mai 1948, şi la condamnarea la 12 ani de închisoare. A ajuns la 90 de ani să păstorească Mănăstirea Petru Vodă, să ridice o mănăstire de maici şi un aşezământ social pentru bătrâni şi copii. Lăcașul, având hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, a fost înființat în anul 1991 într-o poiană (Hașca) din Munții Stânișoarei de către Părintele, în amintirea celor care au suferit în detenție în timpul regimului comunist. Mai multe detalii gasiți aici
Creştinismul nu înseamnă avantaje, lucruri satisfăcătoare ale limuzinelor şi ale vieţii noastre tehnice. În creştinismul nostru nu este îngăduit să umbli cu orice preţ după pâine. Nu! Noi ar trebui să ne regăsim, aici în sărăcia noastră, în lucrarea acestui pământ pentru care s-au jertfit cu sângele lor strămoşii noştri, să ne coborâm la simplitate, la o modestie de viaţă în care să lepădăm cu adevărat lumescul acesta cu toată tehnica lui care vine şi aduce peste tot numai moarte şi distrugerea vieţii noastre şi morale şi spirituale şi biologice.(Fragment dintr-un interviu al Parintelui Iustin Pârvu din anul 2008) Sursa foto.  

0
0
0
s2sdefault

Sâmbătă 12 mai 2018, ora 6.30, cu sufletul plin de emoții și iubire pentru Părintele Arsenie Boca, am pornit către Prislop.
Primul popas duhovnicesc, împreună cu cei 85 de pelerini, a fost la mănăstirea Polovragi.

catapeteasma
Biserica mănăstirii, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, este zidită în stil bizantin cu catapeteasma executată din lemn de tei împodobită cu ornamentație florală, reprezentând o adevarată capodoperă a vechii sculpturi românești. Pictura de tradiție bizantină a fost realizată în timpul lui Constantin Brâncoveanu, de primii meșteri ai școlii brâncovenești de la Hurez. Intrarea în incinta mănăstirii se face printr-o poartă mare, frumos sculptată pe care se află scris „Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului”. În partea dreaptă a porții se găsește troița din lemn sculptat închinată eroilor și martirilor României.

poarta lainici
După ce ne-am închinat, am mulțumit ghidului mănăstirii pentru informațiile împartășite și ne-am continuat drumul tranzitând Defileul Jiului.

0
0
0
s2sdefault


pestera sf andrei.x71918Cu ajutorul lui Dumnezeu, sâmbătă 23 iunie 2018, vă invităm să participați, alături de noi, într-un pelerinaj ce încununează începutul acestei veri, într-un mod liniștit și armonios pentru suflet.
Ne vom întâlni sâmbătă 23 iunie 2018, la ora 6.00, pentru a pleca la ora 6.30, pe următorul traseu: București - Fetești - Cernavodă - Ion Corvin - Ostrov - Calarași - București.
Costul pelerinajului: 100 lei/persoană
(Sursa foto)
Prețul include:
-transport cu autocarul
-trecere BAC
-taxa de pod

0
0
0
s2sdefault

Nunta Fiului de Imparat

Ca bucuria să fie deplină, în ziua de 10 iunie 2018, când sărbătorim „Duminica Sfinților Români”, vom organiza un pelerinaj de 1 zi, în care ne vom folosi sufletește făcând popas de rugăciune la biserica „Sfântul Nicolae” din Drăgănescu, biserica „Letca Nouă” și biserica „Sfântul Grigorie Teologul”, din localitatea Alexandria.
Programul de desfășurare al pelerinajului:
Traseul: București - Alexandria - Letca Nouă - Drăgănescu - București.
Cost: 60 lei/persoană 
Prețul include transportul  cu autocar/microbuz.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.