IMG 20170522 WA0020

Pe data de 1 iunie 2012 s-a pus piatra de temelie a Manastirii Poarta Albă – Galeşu, închinată martirilor deţinuţi politici de la Canalul Dunăre – Marea Neagra, sacrificati mai ales in perioada 1949 – 1953. Locul unde va fi amplasată mânăstirea este la 3 km de Poarta Albă, din şoseaua E81 (Bucureşti - Constanţa), spre localitatea Galeşu (zonă cunoscută pentru densitatea mare de preoţi deţinuţi politici care au murit aici), pe marginea dreaptă a Canalului Midia-Năvodari.

0
0
0
s2sdefault

Prislopvederem

Cu bucurie ne pregătim să ne îndreptăm spre locuri de profundă sfințenie, locuri de rugăciune și reculegere: pelerinajul organizat de fundația noastră în zilele de 10-11 iunie 2017 va avea ca obiective Mănăstirea Prislop și Schitul Înălțarea Sfintei Cruci de la Aiud.

Prețul este de aproximativ 225 de lei /persoană (prețul exact depinde de numărul de pelerini înscriși și va fi anunțat după încheierea perioadei de înscriere) și include: transport, cazare la hotel trei stele Hunedoara și două mese restaurant - cina 10 iunie și prânz 11 iunie.

Vă așteptăm cu mare drag alături de noi!

0
0
0
s2sdefault

Braul_MDSfStelian

In perioada 09-15 mai a.c., Cinstitul Brâu al Maicii Domnului și moaștele Sfântului Cuvios Stelian – ocrotitorul copiilor vor fi aduse în orașul Voluntari, la Catedrala Sfânta Cuvioasă Parascheva - Intrarea Domnului în Ierusalim.

0
0
0
s2sdefault
Pelerinaj la Sfanta Manastire Prislop - 27-28 nov. 2016
 
Omagiu Părintelui drag

Noi, cei ce l-am cunoscut,
Şi Părinte drag l-am avut,
Simţim astăzi adâncă durere,
Dar şi mare mângâiere.
Căci noi ştim că şi acum,
Nu va înceta nici cum,
Viu să fie-n amintiri,
Chipul sfintei lui iubiri.
Şi cu toţi nădăjduim,
Cu Părintele să fim,
De vom împlini curat,
Sfaturile ce ne-a dat.
Iar acum la despărţire,
Cu smerenie şi iubire,
De la cel plecat în zare,
Cerem binecuvântare…

Cu nemărginită recunoştinţă,Teodosia – Zorica Laţcu, împreună cu toţi credincioşii, copii ai Părintelui.
bocars
Parintele Arsenie Boca
prislop-la-mormantul-lui-arsenie-boca-foto-din-aprilie-2015-465x390 Cu bucurie va invitam sa mergeti alaturi de noi la Sf. Manastire Prislop, la Parastasul Parintelui Arsenie Boca, in zilele de 27 - 28 noiembrie 2016.

Plecarea spre Prislop va fi in dimineata zilei de duminica, 27 noiembrie, astfel incat sa putem participa la Sf. Liturghie undeva pe traseu. Vom ajunge dupa amiaza sa ne inchinam la mormantul Parintelui Arsenie Boca iar seara ne vom caza la hotelul Rusca in Hunedoara. 
Luni, 28 noiembrie 2016, dimineata, ne vom indrepta din nou spre Prislop pentru a participa la Sf. Liturghie si apoi la Parastasul Parintelui nostru.
Intoarcerea la Bucuresti va fi luni seara.
Pentru ultimele locuri din autocar, va asteptam sa va inscrieti la telefonul 0766.405.939 sau 0732.316.841, pe  adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau venind la sediul Fundatiei noastre, de luni pana vineri in intervalul orar 10 -14.

Daca va veti inscrie online, prin email
,
va rugam sa scrieti numele dvs intreg si  numarul de telefon unde puteti fi contactat.
Va rugam sa folositi datele dvs. reale, daca nu veti scrie adresa de email reala nu veti putea primi confirmarea locurilor rezervate! Daca in 24 de ore nu primiti confirmarea pe email, va rugam sa sunati la fundatie..
Va multumim pentru intelegere!
                   

0
0
0
s2sdefault

  106 ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca - Pelerinaj 23-25 septembrie 2016

Un vechi proverb romanesc spune ca “oamenii care se aseamana se aduna”. In urma pelerinajului  pe care l-am avut acum cateva zile putem spune ca, intr-adevar, am fost impreuna oameni asemanatori, oameni care am trait cu bucurie si sete toate momentele de caldura sufleteasca si de mangaiere duhovniceasca pe care Dumnezeu ni le-a daruit cu generozitate si dragoste parinteasca, oameni care am vibrat impreuna la tot ce am vazut, auzit si simtit in aceste trei zile!

Vineri, 23 septembrie 2016, la ora 7 dimineata, pe o vreme un pic posomorata dar nu prea rece,  am plecat din Bucuresti spre Manastirea Brancoveanu, Sambata de Sus.

IMG_1523Muntii Fagaras, sept 2016

IMG_1361
Sfinte Odoare la Schitul Sinca Noua, jud Brasov

IMG_1364
Epitrahilul Parintelui Arsenie Boca

Prima noastra oprire a fost la Schitul Sinca Noua, acolo unde Protosinghelul Matei Bilauca ne-a vorbit despre noua biserica care  va “imbratisa” ce a mai ramas din vechea  vatra monahala de aici  - care dateaza din secolele XVII- XVIII. 

Dupa ridicarea paraclisului închinat Sfântului Nectarie şi Sfintei Anastasia Romana, in 2009 s-a reluat viata monahala, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului.  Hramul paraclisului este Duminica tuturor Sfintilor Romani caci, negasindu-se nici un document referitor la hramul vechii manastiri, s-a considerat ca hramul Tuturor Sfintilor Romani este cel mai potrivit, pentru ca aceasta sarbatoare cuprinde pe toţi traitorii, martiri şi cuviosii cunoscuti si necunoscuti.
In paraclis se afla o racla cu particele din moaştele Sfantului Nectarie, aduse de la Manastirea Grigoriu din Muntele Athos precum si particele din moaştele Sfintei Anastasia Romana. Alaturi de aceste odoare, am avut ocazia sa ne inchinam si la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului  Pantanassa si la epitrahilul Parintelui Arsenie Boca, comuna Sinca Noua avand, in mod oficial, incepand cu anul 2012, ca ocrotitor, pe Parintele Arsenie Boca.
Actuala obste, formata din patru vietuitori, a venit de la Manastirea din Sinca Veche, iar la asezamantul din Sinca Veche a venit o obste de maici. La Sinca Noua  exista acum un corp de chilii cu toate cele necesare, cu o trapeză şi cu bucătărie.
Multumim mult calugarilor de la Sinca Noua, precum si Staretului Manastirii, Protosinghelul Matei Bilauca,  pentru faptul ca ne-au ingaduit sa cunoastem istoria acestor locuri si sa ne inchinam la aceste pretioase odoare aflate in paraclis, pentru toate cuvintele de intelepciune si dragoste cu care ne-au primit aici!

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Powered by Rebel IT & Services
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.