Braul_MDSfStelian

In perioada 09-15 mai a.c., Cinstitul Brâu al Maicii Domnului și moaștele Sfântului Cuvios Stelian – ocrotitorul copiilor vor fi aduse în orașul Voluntari, la Catedrala Sfânta Cuvioasă Parascheva - Intrarea Domnului în Ierusalim.

0
0
0
s2sdefault
Pelerinaj la Sfanta Manastire Prislop - 27-28 nov. 2016
 
Omagiu Părintelui drag

Noi, cei ce l-am cunoscut,
Şi Părinte drag l-am avut,
Simţim astăzi adâncă durere,
Dar şi mare mângâiere.
Căci noi ştim că şi acum,
Nu va înceta nici cum,
Viu să fie-n amintiri,
Chipul sfintei lui iubiri.
Şi cu toţi nădăjduim,
Cu Părintele să fim,
De vom împlini curat,
Sfaturile ce ne-a dat.
Iar acum la despărţire,
Cu smerenie şi iubire,
De la cel plecat în zare,
Cerem binecuvântare…

Cu nemărginită recunoştinţă,Teodosia – Zorica Laţcu, împreună cu toţi credincioşii, copii ai Părintelui.
bocars
Parintele Arsenie Boca
prislop-la-mormantul-lui-arsenie-boca-foto-din-aprilie-2015-465x390 Cu bucurie va invitam sa mergeti alaturi de noi la Sf. Manastire Prislop, la Parastasul Parintelui Arsenie Boca, in zilele de 27 - 28 noiembrie 2016.

Plecarea spre Prislop va fi in dimineata zilei de duminica, 27 noiembrie, astfel incat sa putem participa la Sf. Liturghie undeva pe traseu. Vom ajunge dupa amiaza sa ne inchinam la mormantul Parintelui Arsenie Boca iar seara ne vom caza la hotelul Rusca in Hunedoara. 
Luni, 28 noiembrie 2016, dimineata, ne vom indrepta din nou spre Prislop pentru a participa la Sf. Liturghie si apoi la Parastasul Parintelui nostru.
Intoarcerea la Bucuresti va fi luni seara.
Pentru ultimele locuri din autocar, va asteptam sa va inscrieti la telefonul 0766.405.939 sau 0732.316.841, pe  adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau venind la sediul Fundatiei noastre, de luni pana vineri in intervalul orar 10 -14.

Daca va veti inscrie online, prin email
,
va rugam sa scrieti numele dvs intreg si  numarul de telefon unde puteti fi contactat.
Va rugam sa folositi datele dvs. reale, daca nu veti scrie adresa de email reala nu veti putea primi confirmarea locurilor rezervate! Daca in 24 de ore nu primiti confirmarea pe email, va rugam sa sunati la fundatie..
Va multumim pentru intelegere!
                   

0
0
0
s2sdefault

  106 ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca - Pelerinaj 23-25 septembrie 2016

Un vechi proverb romanesc spune ca “oamenii care se aseamana se aduna”. In urma pelerinajului  pe care l-am avut acum cateva zile putem spune ca, intr-adevar, am fost impreuna oameni asemanatori, oameni care am trait cu bucurie si sete toate momentele de caldura sufleteasca si de mangaiere duhovniceasca pe care Dumnezeu ni le-a daruit cu generozitate si dragoste parinteasca, oameni care am vibrat impreuna la tot ce am vazut, auzit si simtit in aceste trei zile!

Vineri, 23 septembrie 2016, la ora 7 dimineata, pe o vreme un pic posomorata dar nu prea rece,  am plecat din Bucuresti spre Manastirea Brancoveanu, Sambata de Sus.

IMG_1523Muntii Fagaras, sept 2016

IMG_1361
Sfinte Odoare la Schitul Sinca Noua, jud Brasov

IMG_1364
Epitrahilul Parintelui Arsenie Boca

Prima noastra oprire a fost la Schitul Sinca Noua, acolo unde Protosinghelul Matei Bilauca ne-a vorbit despre noua biserica care  va “imbratisa” ce a mai ramas din vechea  vatra monahala de aici  - care dateaza din secolele XVII- XVIII. 

Dupa ridicarea paraclisului închinat Sfântului Nectarie şi Sfintei Anastasia Romana, in 2009 s-a reluat viata monahala, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului.  Hramul paraclisului este Duminica tuturor Sfintilor Romani caci, negasindu-se nici un document referitor la hramul vechii manastiri, s-a considerat ca hramul Tuturor Sfintilor Romani este cel mai potrivit, pentru ca aceasta sarbatoare cuprinde pe toţi traitorii, martiri şi cuviosii cunoscuti si necunoscuti.
In paraclis se afla o racla cu particele din moaştele Sfantului Nectarie, aduse de la Manastirea Grigoriu din Muntele Athos precum si particele din moaştele Sfintei Anastasia Romana. Alaturi de aceste odoare, am avut ocazia sa ne inchinam si la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului  Pantanassa si la epitrahilul Parintelui Arsenie Boca, comuna Sinca Noua avand, in mod oficial, incepand cu anul 2012, ca ocrotitor, pe Parintele Arsenie Boca.
Actuala obste, formata din patru vietuitori, a venit de la Manastirea din Sinca Veche, iar la asezamantul din Sinca Veche a venit o obste de maici. La Sinca Noua  exista acum un corp de chilii cu toate cele necesare, cu o trapeză şi cu bucătărie.
Multumim mult calugarilor de la Sinca Noua, precum si Staretului Manastirii, Protosinghelul Matei Bilauca,  pentru faptul ca ne-au ingaduit sa cunoastem istoria acestor locuri si sa ne inchinam la aceste pretioase odoare aflate in paraclis, pentru toate cuvintele de intelepciune si dragoste cu care ne-au primit aici!

0
0
0
s2sdefault
parintele-arsenie-boca-in-timpul-sfintei-liturghii_a0be7a518fa5ae Prislop23

"Eu acum nu va pot ajuta, dar daca am sa plec de aici sa stiti ca v-ajut, numai sa veniti la mine! Pentru cel ce varsa o lacrima la mormantul meu, eu ma voi ruga la Dumnezeu!"

                                                                     Parintele Arsenie Boca

Hristos a inviat!

Dorul de Parintele nostru iubit, Parintele Arsenie Boca, va fi potolit la inceputul lunii iunie, la sfarsit de saptamana4-5 iunie 2016. Va asteptam sa va alaturati noua in Pelerinajul nostru la Prislop!

Vom pleca in dimineata zilei de sambata, 4 iunie, si vom merge intins catre Prislop, astfel incat sa putem sa ne inchinam la  mormantul Parintelui pe seara. Noaptea vom fi cazati la Hunedoara, la Hotel Rusca, urmand ca a doua zi dimineata sa ne intoarcem la Prislop pentru a participa la Sf. Liturghie acolo unde intre anii 1948-1956 Parintele Arsenie Boca slujea cu lacrimi Sfanta Liturghie.

Dupa Sf. Litughie vom pleca catre Bucuresti. Pretul aproximativ al pelerinajului, 200 RON/persoana, include  trasnportul, cazarea la hotel si cina din seara de 4 iunie 2016. Vom oferi ulterior detalii concrete in functie de numarul persoanelor inscrise.

Asteptam inscrierile dumneavoastra pe adresa de birou, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. In email va rugam sa mentionati nume/prenume, numar de telefon, adresa de email.  De asemenea, la inscriere va trebui sa platiti un avans de 100 RON/persoana, pentru a ne putea baza pe dumneavoastra (si eventual persoanele inscrise de dvs) la calculul numarului final de persoane care merg in pelerinaj, respectiv pentru a putea calcula exact pretul pelerinajului.

ATENTIE: Acest avans nu va putea fi rambursat daca ulterior va razganditi! Avansul il puteti plati direct la sediul nostru (L-Vi 9-13) sau prin transfer bancar (Contul Fundatiei il gasiti aicipana cel tarziu 18 mai 2016, cand este si ultima zi de inscriere. Daca faceti transfer bancar, va rugam sa trimiteti copia OP  pe email-ul la care am facut referire mai sus.

Doamne ajuta, va asteptam cu drag email-urile de inscriere!

0
0
0
s2sdefault

Trăiri duhovnicești în pelerinajul organizat la 105 ani de la nașterea
Părintelui Arsenie Boca
 

Cu multă emoție, sâmbătă dimineața, pe 25.09.2015, ne îndreptăm către o mănăstire de suflet a Fundației noastre: Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus. Acolo mergem pentru a sărbători cu smerenie împlinirea a 105 ani de la nașterea Părintelui Arsenie Boca!

Programul pelerinajului a început cu vizitarea parohiei Sfântul Nicolae din Câmpina, Județul Prahova, păstorită de părintele Petru Moga. Ajunși în Câmpina, am rămas impresionați pe de o parte de tăria cuvântului ținut de părintele Moga, dar și de biserica nou construită, de pictură, de grădinița parohialș și nu în ultimul rând de locul în care se organizează conferințe și alte evenimete cu folos sufletesc!

Am aflat că părintele Moga a reușit sș adune în jurul sfinției lui oameni care cu adevărat sunt implicați în viața parohiei. Tot frumosul locului se datorează în mare parte oamenilor din parohie care s-au implicat voluntar în amenajarea și întreținerea locului respectiv! Uimitor lucru este că Duminica, la Sfânta Liturghie toți credincioșii se îmbracă în straie populare, iar în biserică, printre oameni este o liniște desăvârșită!


Impresionați de această parohie, ne-am continuat drumul către Mănăstirea Brâncoveanu, care ne aștepta, ca de fiecare dată într-un cadru de poveste, unde crestele mari ale munților Făgăraș parcă vorbesc despre marii eroi sau sfinți neștiuti care s-au ascuns în ei în timpul prigoanei comuniste.
 

După cazarea la Academia Sâmbăta, ne-a asteptat o seară plină de emoție! Părintele Ioan Gheaja a bucurat sufletul nostru cu câteva pricesne, iar actorul Mihai Bica (vocea Părintelui Arsenie de pe toate CD-urile editate de Fundație în parteneriat cu domnul Costin Manoliu și cu regizorul Nicolae Mărgineanu) a interpretat câteva poezii menite să întelegem în profunzime bucuria pe care o trimte Dumnezeu în sufletele dragi Lui!


Sâmbătă, 26.09.2015, ne aștepta o zi ploioasă, însă nu într-atât cât sa ne determine să nu mai urcaăm la chilia Părintelui Arsenie. Așadar, după un drum lung și poate pentru unii istovitor, ajunși la chilie, un părinte de la Mănăstirea Sâmbăta și părintele paroh din satul Ludișor, comuna Voila au ținut slujbă de pomenire pentru Părintele Arsenie Boca.
 

Seara, părintele Constantin Necula din Sibiu și părintele Simion Todoran din Alba-Iulia au ținut o conferință extraordinară despre personalitatea Părintelui Arsenie în sala de evenimente a Academiei Sâmbăta!
 

Ziua de Duminică, 27.09.2015, a culminat cu Sfânta Liturghie și parastas închinat Părintelui Arsenie! Spre amiază ne-am îndreptat către București, cu multe cuvinte ziditoare în minte și cu mai multă nădejde!


Mulțumim P.S. Ilarion Urs pentru faptul că a fost cu noi și pentru că ne-a primit ca pe niste copii ai săi dragi!

Vă mulțumim și dumneavoastră pentru faptul că sunteți alături de noi!


Părintele Arsenie Boca să ne ocrotească!


 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Powered by Rebel IT & Services
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.