Manastirea Sambata
A devenit o tradiţie frumoasă, ca la sfârşit de septembrie, să mergem în pelerinaj la Mănăstirea Brâncoveanu, astfel că şi în acest an vă invităm pe toţi cei ce îl îndrăgesc pe Părintele Arsenie, să participați la evenimentul nostru din perioada 28 - 30 septembrie 2018. Costul acestui pelerinaj este de 280 lei/ persoană și include următoarele servicii: transportul cu autocarul, 2 nopți de cazare în camere duble(cu 2 paturi și baie proprie), 4 mese: vineri - masa de seară, sâmbătă - micul dejun și masa de seară, duminică - prânzul.
Regăsiți în rândurile ce urmează informații generale despre programul acestui pelerinaj. Pentru a ne bucura pe deplin, pe parcursul celor 3 zile ne așteaptă și alte surprize plăcute.

0
0
0
s2sdefault

Pentru o clipă am trăit desprinși de lume, în mica noastră mașinărie mișcătoare pe patru roți, cot la cot cu alți pelerini asemenea nouă. Cât de multă bucurie este să pleci spre întâlnirea cu cei ce ți-au jalonat calea, cu cei trăitori în ortodoxie !

0
0
0
s2sdefault

20180623 143021
Cu bucurie, sâmbăta 23 iunie 2018, ora 6.00, ne pregătim să ne îndreptăm spre locuri de profundă sfințenie, locuri de rugăciune și reculegere în pelerinajul organizat de fundația noastră, pe urmele Sf. Apostol Andrei.

Dobrogea este considerată „Betleemul românesc”, ținutul peșterilor în stâncă, al viilor cu struguri gustoși și al vânturilor care se plimbă în voie. Termenul descrie perfect îmbinarea între pământul arid și sfințit de sângele mucenicilor de la Niculițel, Halmyris sau de la Dervent. În Dobrogea se află cel mai puternic centru de credință, în aceasta zonă fiind descoperiți cei mai mulți mucenici, din întreaga istorie a României.

0
0
0
s2sdefault

10.0605
Cu mila Domnului, duminică 10 iunie 2018, ora 7.00, am pornit în pelerinajul organizat de Fundația noastră, către Biserica „Sf. Grigorie Teologul” din Alexandria, Biserica Letca Nouă și Biserica din Drăgănescu. 
Cel dintâi popas de închinare și participare la Sfânta Liturghie, l-am făcut la Biserica „Sf. Grigore Teologul” din Alexandria care își sărbătorea cel de-al doilea hram: „Duminica Sfinților Români”. Aceasta zi a fost deosebită atât pentru pelerinii noștri, îmbrăcați de sărbătoare, în straie tradiționale, luînd parte la o Liturghie plină de măreţie, cât și pentru comunitatea Bisericii „Sf. Grigorie Teologul”, din Campusul Universitar al orașului. Părintele Daniel Dumitru, prietenul nostru și parohul acestei biserici, ne-a întâmpinat cu dragoste și blândețe.

0
0
0
s2sdefault

afisPetruVoda
Așa cum v-am anunțat, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom organiza un frumos pelerinaj, în perioada 21 - 22 iulie 2018.

Am ales zona Neamțului, mai precis: Mănăstirea Agapia, Casa Memorială „Ion Creangă” din Humulești, Mănăstirea Neamț, Mănăstirea Sihăstria, Mănăstirea Petru Vodă ctitorită de cunoscutul duhovnic și stareț, trecut la cele veșnice, Părintele Iustin Pârvu.

părintele Iustin 03Părintele Iustin Pârvu s-a născut în 1919 în satul Petru Vodă la 10 Februarie într-o familie de români ortodocşi foarte evlavioşi, şi a fost botezat cu numele Iosif. Faptul că nu a subscris nici uneia din iniţiativele bolşevice cerute de ocupanţi, ci a făcut lecţii de educaţie creştină şi naţională, a dus la arestarea sa în 14 Mai 1948, şi la condamnarea la 12 ani de închisoare. A ajuns la 90 de ani să păstorească Mănăstirea Petru Vodă, să ridice o mănăstire de maici şi un aşezământ social pentru bătrâni şi copii. Lăcașul, având hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, a fost înființat în anul 1991 într-o poiană (Hașca) din Munții Stânișoarei de către Părintele, în amintirea celor care au suferit în detenție în timpul regimului comunist. Mai multe detalii gasiți aici
Creştinismul nu înseamnă avantaje, lucruri satisfăcătoare ale limuzinelor şi ale vieţii noastre tehnice. În creştinismul nostru nu este îngăduit să umbli cu orice preţ după pâine. Nu! Noi ar trebui să ne regăsim, aici în sărăcia noastră, în lucrarea acestui pământ pentru care s-au jertfit cu sângele lor strămoşii noştri, să ne coborâm la simplitate, la o modestie de viaţă în care să lepădăm cu adevărat lumescul acesta cu toată tehnica lui care vine şi aduce peste tot numai moarte şi distrugerea vieţii noastre şi morale şi spirituale şi biologice.(Fragment dintr-un interviu al Parintelui Iustin Pârvu din anul 2008) Sursa foto.  

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.