Pelerinaj la Draganescu si Alexandria - 18 martie 2018
- Scris de admin
- Categoria părinte: Evenimente Noastre
18 martie 2018 - Pelerinaj la Drăgănescu și AlexandriaCu ajutorul Maicii Domnului și al Părintelui Arsenie Boca, vă anunțăm că în ziua de 18 martie 2018, duminica Sf. Cuv. Ioan Scărarul, vom organiza un pelerinaj de 1 zi, la biserica din Drăgănescu și Biserica „Sfântul Grigorie Teologul”, din localitatea Alexandria.
Pentru a obține bucuria deplină, vă propunem următorul program:
-plecarea va fi duminică 18 martie 2018, ora 6.30, din București, Piața Unirii (statuia lui A.I.Cuza, baza Dealului Mitropoliei).
-ora 8.30, participarea la Sf. Liturghie, în Biserica Sf. Grigorie Teologul, aflată în Campusul universitar Valahia, din Alexandria. După Sf.Liturghie, în acest locaș, Părintele Daniel Constantin Dumitru împreună cu alți preoți, va săvârși Taina Sf. Maslu, la care vom fi și noi părtași.
„Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica, și de va fi făcut păcate, se vor ierta lui” (Iacov 5, 14-15).
Citește mai mult: Pelerinaj la Draganescu si Alexandria - 18 martie 2018
Priveghere de noapte si Sf. Maslu la Biserica Sf. Grigorie Teologul
- Scris de admin
- Categoria părinte: Evenimente Noastre
Privegherea este considerata esentiala pentru asceza intru Hristos, care conduce pe om la curatire, la iluminare si indumnezeire. Hristos insusi este un exemplu de practicare a privegherii, asa dupa cum se vede din textele evanghelice.
Sfantul Evanghelist Luca scrie: „Si in zilele acelea, Iisus a venit la munte ca sa Se roage si a petrecut noaptea in rugaciune catre Dumnezeu. Si cand s-a facut ziua a chemat la Sine pe ucenicii Sai si a ales din ei doisprezece, pe care i-a numit Apostoli" (Luca 6,12-13). Alegerea Apostolilor s-a petrecut dupa o noapte de rugaciune, dupa o priveghere in munte. [...]
Toti sfintii iubesc privegherea, rugaciunea catre Dumnezeu. [...] Conform spuselor Sfantului Isaac Sirul, postul este inseparabil legat de priveghere: „Deoarece trupul care posteste nu poate admite sa doarma in culcusul sau intreaga noapte". Din nou, Sfantul Isaac Sirul sfatuieste sa alegem osteneala plina de dulceata, adica „privegherea de noapte constanta, prin care toti Parintii s-au eliberat de omul cel vechi si au fost socotiti demni de innoirea mintii lor". Acesta este un lucru esential intrucat in rugaciunile de noapte sufletul experieaza viata eterna, alunga valul de intuneric si primeste Duhul Sfant. (Sursa text)
Pentru ca Postul Pastilor va incepe in cateva zile, am organizat un pelerinaj la unul dintre tinerele lacase de cult aflate in apropierea capitalei, Biserica Sf. Ierarh Grigorie Teologul din Alexandria.
Citește mai mult: Priveghere de noapte si Sf. Maslu la Biserica Sf. Grigorie Teologul
Moldova in sarbatoare - Impresii din pelerinajul din 7-8 oct 2017
- Scris de admin
- Categoria părinte: Evenimente Noastre
Citind impresiile pelerinilor nostri am retrait mare parte din cele doua zile ale pelerinajului organizat in Moldova. O premiera din multe puncte de vedere, acest pelerinaj -care dincolo de orele si eforturile necesare organizarii a insemnat si o asumare a unui traseu foarte lung intr-un interval orar prea putin generos- ne ofera noua, organizatorilor, siguranta ca avem sansa ca in 2018 abordarea si reluarea acestuia sa fie la o scara mult mai mare, pe lungimea unor trei zile de pelerinaj si a unui numar dublu de pelerini, adica doua autocare. Sa ne ajute Dumnezeu ca la anul sa ne bucuram impreuna de un astfel de proiect indeplinit!
Redam mai jos impresiile dumneavoastra si va multumim pentru aprecieri si idei de noi pelerinaje, acestea sunt foarte importante pentru noi, ne vom stradui sa le dam curs.
Citește mai mult: Moldova in sarbatoare - Impresii din pelerinajul din 7-8 oct 2017
Pelerinaj Parastasul Parintelui Arsenie Boca - Prislop 27-28 nov 2017
- Scris de admin
- Categoria părinte: Evenimente Noastre
Foto: Mormantul Parintelui Arsenie Boca de la Prislop
27-28 noiembrie 2017 - Pelerinaj la Manastirea Prislop - Parastasul Parintelui Arsenie Boca
Va invitam sa va alaturati noua in acest pelerinaj de suflet, organizat cu ocazia implinirii a 28 ani de la plecarea la Domnul a Parintelui Arsenie Boca. Vor fi doua zile de rugaciuni si trairi intense, dupa urmatorul program:
Plecarea din Bucuresti va fi luni, 27 noiembrie, la ora 7 dimineata, din Piata Victoriei, locul deja bine cunoscut, langa gura de metrou din fata Guvernului, spre Bdul Aviatorilor.
Pe traseu ne vom opri mai intai la Manastirea Turnu, aflata la 2 km distanta de ctitoria voievodului Mircea cel Batran, Manastirea Cozia. Timp de secole, accesul catre aceasta manastire era deosebit de greu, marele geograf George Lahovari mentiona, in secolul al XIX-lea , ca numai "piciorul si calul pot patrunde acolo". Astazi se poate ajunge cu masina pana in curtea manastirii. Inceputurile asezamantului sunt legate de calugări cozieni, care pe la anii 1590-1600, au trecut Oltul pentru a trai in chiliile pe care si le-au sapat in stanca muntelui, doua astfel de chilii pot fi vazute si azi aici.
Citește mai mult: Pelerinaj Parastasul Parintelui Arsenie Boca - Prislop 27-28 nov 2017
Pelerinaj in Moldova - 7-8 oct 2017
- Scris de admin
- Categoria părinte: Evenimente Noastre
Pelerinaj la Iasi, la Sf. Cuvioasa Parascheva - Catedrala Mitropolitana din Iasi - si Manastirile Hadambu, Vladiceni si Recea
Sf. Cuv. Parascheva, pictura a Pr. Arsenie Boca aflata la Biserica Sf Anton - Curtea Veche, Bucuresti (Sursa foto)
Ne bucuram sa va anuntam ca la inceputul lui octombrie 2017, pe 7 si 8 octombrie, vom avea bucuria sa ne indreptam spre Iasi, pentru a ne inchina la sfintele moaste ale Sfintei Cuvioase Parascheva. Acestea se gasesc de peste 350 de ani la Iasi, fiind izvor de binecuvantare si insanatosire duhovniceasca si trupeasca pentru toti cei care o cheama in rugaciune sa fie mijlocitoare catre Preamilostivul Dumnezeu. Marturie a cinstirii pe care poporul nostru o aduce Sf. Cuv. Parascheva de-a lungul anilor sunt zecile de biserici si manastiri care o au ca hram, nu numai in Moldova ci si in Muntenia si Transilvania.
Catedrala Mitropolitana din Iasi, acolo unde se gasesc sfintele moaste ale Sf. Cuv. Parascheva din 1887 - stramutate de la Manastirea Trei Ierarhi unde au fost aduse in timpul domnitorului Vasile Lupu - este locul unde de ziua sfintei se aduna oameni de pe tot cuprinsul Moldovei si a Romaniei. „De multe ori, vin oameni de pe tot cuprinsul țării să-și plece genunchii în fața raclei cu cinstitele ei moaște, ca să mulțumească pentru ajutorul și binecuvântarea ce luminează în viața lor.