c45123e2-1e2e-4d70-a800-c2be0eb89bdd eedfd956-723b-4afe-aeab-08473359263d
Propunerea legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției, înregistrată la Senat - #3milioane de semnatari

Stimați prieteni și susținători ai familiei românești,
Vă mulțumim pentru că ne-ați contactat prin intermediul website-ului www.coalitiapentrufamilie.ro. V-ați exprimat astfel dorința de a susține proiectul de lege pentru revizuirea art. 48 (1) - „Familia”, din Constituția României. O premieră istorică la nivel național și european: 3 milioane de cetățeni români au semnat pentru modificarea Constituției, astfel încât aceasta să protejeze familia. Propunerea legislativă de revizuire a Constituției a fost depusă la Senat luni, 23 mai 2016.

Coaliția pentru Familie, o structură civică formată din zeci de asociații ce promovează valorile familiei, a înregistrat astăzi la Senatul României o propunere legislativă de revizuire a Constituției, astfel încât aceasta să protejeze explicit familia și drepturile părinților.
Formularea propusă pentru articolul 48, aliniatul 1 din Constituție este următoarea: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Proiectul legislativ este însoțit de circa 3 milioane de semnături de susținere, colectate de pe întreg teritoriul țării.
Este pentru prima data în istoria României când un număr atât de mare de cetățeni aderă la o inițiativă în vederea organizării unui referendum pentru modificarea Constituției.Comitetul de Iniţiativă este format din 16 membri, oameni de cultură, antreprenori, jurnaliști, medici din principalele culte din România: creștini ortodocși, catolici, greco-catolici, baptiști și penticostali.

Va propunem sa vizionati o  La aceasta dezbatere au fost invitati: Virgiliu Gheorghe, Florian Bichir si Remus Cernea.

Ce urmează:


Curtea Constituțională urmează să avizeze în termen de 60 de zile inițiativa.
Parlamentul va dezbate în ambele camere proiectul de lege, pentru a cărui adoptare este necesară majoritatea calificată (2/3 din totalul membrilor).Pentru revizuirea Constituției este necesar un referendum național. Inițiatorii propun ca referendumul să se desfășoare odată cu alegerile parlamentare din toamnă.
Într-o inițiativă fără precedent, coordonată de 16 oameni de cultură, jurnaliști, medici și antreprenori, 3 milioane de cetățeni români au semnat pentru a solicita modificarea articolului 48 aliniatul 1 din Constituție, astfel încât familia să fie întemeiată prin „căsătoria dintre un bărbat și o femeie”, și nu „dintre soți”, ca până acum. Mai mult, noua formulare a articolului vine să întărească dreptul părinților de a-și educa și crește copiii conform propriilor valori.
Semnăturile de susținere, colectate în număr de circa 6 ori mai mare decât cerințele minime ale legii, au fost validate de primăriile localităților de domiciliu ale semnatarilor și vor fi depuse luni la Senatul României. Curtea Constituțională trebuie să ofere un răspuns în termen de 60 de zile, după care proiectul de lege propus va intra în dezbaterea Parlamentului. Inițiatorii doresc organizarea referendumului național pentru modificarea Constituției chiar în toamna acestui an, odată cu alegerile parlamentare.

Semnăturile au fost strânse cu ajutorul a peste 80.000 de voluntari din toate confesiunile creștine, din mediul urban și rural, de diverse profesii și situații sociale.
Misiunea Coaliției pentru Familie este una pe termen lung. Ea continuă, simultan cu proiectul constituțional, prin propunerea unui set de politici publice destinate consolidării familiei, redresării natalității și reducerii dependenței familiei de stat. Aceste propuneri vor face obiectul unor negocieri cu partidele și candidații la alegerile din toamnă, în vederea implementării lor în viitoarea legislatură.

VIDEO ȘI FOTO AICI

Apel la acțiune

Rămâneți alături de noi prin intermediul paginii de Facebook a Coaliției.
Spuneți rudelor, prietenilor, colegilor adevărul despre inițiativa noastră. Suntem supuși unui baraj informațional care nu constă în boicotare, ci în dezinformarea cu bună știință.
Faceți o donație. Avem nevoie de sprijinul dvs. pentru continuarea campaniei.

Cu mulțumiri și cu nădejde în Hristos Domnul,
Dr. Mihai GheorghiuPreședintele Comitetului de Inițiativă
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.