Oborul Vechi seara culturala
Parohia Oborul Vechi din Capitală va organiza, în data de 25 noiembrie 2017, evenimentul intitulat Armonie și vers la ceas de seară. Manifestarea culturală va avea loc în incinta lăcașului de cult.

Biserica cu hramul Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana a fost construită în secolul al XVIII-lea, în jurul unei cruci din piatră care delimita marginea orașului. 

Biserica Sfintii Ioachim si Ana, cunoscuta si sub denumirea de "Oborul Vechi", este o biserica ortodoxa aflata in apropiere de Foisorul de Foc, in Bucuresti. Aceasta biserica este considerata "monument de arhitectura" datorita unei deosebite cruci de piatra care, in mod atipic, se pastreaza in Sfantul Altar. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceasta biserica a fost ridicata in trei etape distincte: mai intai a fost zidita o capela (actualul Altar); apoi, in prelungirea capelei a fost construit actualul naos, iar in cele din urma, la intrarea in naos a fost construit actualul pronaos. Continuarea gasiti pe site-ul crestinortodox.ro.

Foto si partial text: Basilica.ro

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.