bisericiinlacrimi
Duminică, 13 mai 2018, între 17:00 - 20:00, la Casa cu Rost, Bucuresti, Centrul Vechi, str. Blănari nr. 23, vă prezentăm o expoziție de fotografie prin care vă împărtășim fabuloasele picturi murale, de secol XIX, din trei biserici care se află în pericol de moarte.

O expoziție-manifest, semnată de dr. Raluca Prelipceanu, ca un ultim semnal de alarmă tras pentru autoritățile laice și bisericești.
Un eveniment cultural prin care încercăm să salvăm trei vechi lăcașuri de cult de pe Valea Arieșului: Sf. Arh. Mihail” din Vința, ”Sf. Gheorghe” din Lupșa-sat și ”Adormirea Maicii Domnului” din Valea Largă. Dacă aceste biserici vor dispărea, cu picturile lor cu tot, patrimoniul românesc va fi semnificativ mai sărac.
Îi vom avea alături pe maestrul Grigore Popescu-Muscel, unul dintre cei mai mari pictori bisericești de la noi, și pe soția domniei sale, Maria Popescu Dragomir, iconar și restaurator de excepție.
Mai multe detalii despre pictorul Grigore Popescu-Muscel gasiti aici.
Vă așteptăm cu drag și cu speranță!

HARTA Casa cu Rost, Bucuresti, Centrul Vechi, str. Blănari nr. 23.

Sursa text: Facebook

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.