catedraleleunirii 2 apr
Muzeul Naţional al Literaturii Române, vă invită luni, 2 aprilie 2018, ora 19.00, la sediul din Calea Griviței 64-66 ( Sala „Iosif Naghiu”), la o conferință inedită:
Augustin Ioan ne va vorbi despre „Catedralele Unirii - Arhitectura ortodoxă între cele două războaie mondiale”!

După Primul Război Mondial, edificarea de noi lăcașuri de cult ortodox avea de făcut față la două provocări: prima era extensională, legată de dublarea teritoriului și de sporirea numărului de credincioși, plus ridicarea bruscă a scării orașelor. A doua era legată de construcția identitară, când această bruscă expansiune era, cumva, subminată de o ceva mai slabă identitate națională în concertul celorlalte națiuni emergente/succesoare, din Europa.
Vom urmări împreună acest proces de devenire și cristalizare interioară, prin intermediul edificării de lăcașuri de cult.
Augustin Ioan este unul dintre marii noștri arhitecți și profesori de arhitectură. Este autorul a numeroase studii de arhitectura si de teologie.

Vă așteptăm cu drag!

HARTA  Sala Iosif Naghiu, Calea Griviței, nr. 64-66, București