Centenarul Unirii Gh.Lazar
„Cheia istoriei nu se află însă în istorie, ci în oameni. Iar oamenii au ca instrument pentru a schimba lumea, iubirea.”

La 100 de ani de la Marea Unire, iubirea jertfelnică de patrie și neam a strămoșilor noștri nu a fost uitată - prin tradiția mereu vie, prin credința biruitoare și mai ales prin idealul mereu actual, care ne ține împreună ca popor.

Astfel, pentru că memoria reușește să străbată timpul și pentru că readucerea trecutului în prezent ne asigură continuitatea de-a lungul istoriei, Departamentul pentru Tineret al Parohiei Sfânta Treime - Ghencea, prin finanțarea de către ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, are onoarea de a vă invita la spectacolul „Centenarul Marii Uniri: tradiție, credință, ideal”.
Evenimentul va avea loc în data de 23 noiembrie, în Sala de Festivități a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”, începând cu ora 17:00, iar programul va include momente de teatru și muzică, pregătite de tinerii noștri, dar și un moment de dans traditional, susținut de Trupa de dans popular românesc „Larisa si Marin Barbu”.
Totodată, prin acest proiect cultural, nu urmărim doar promovarea valorilor autentice și a conștiinței de neam, ci și aducerea în atenție a importanței implicării beneficiarilor noștri - copii și tineri, membri ai Asociației Down Plus București - în activități diverse, menite să îi ajute în dezvoltarea lor.
Considerând că „numai întoarcerea noastră către trecut ne dă forța faptelor de azi” (Nicolae Iorga), vă așteptăm în număr cât mai mare să sărbătorim împreună 100 de ani de Unire!

(Sursa text)

Accept Refuz