Procesiune Icoana Maicii Domnului Prodromita la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului
La paraclisul Catedralei Naţionale va avea loc miercuri seara o procesiune cu icoana Maicii Domnului Prodromiţa cu prilejul hramului dedicat acesteia.

Procesiunea din jurul lăcaşului de cult de pe Dealul Arsenalului va urma miercuri, 11 iulie, după concertul grupului psaltic Tronos de la ora 17:00 şi slujba Acatistului, care va fi oficiată începând cu ora 18:15.
Apoi, credincioşii vor putea participa la Slujba Privegherii: Vecernia, Litia şi Utrenia.

În paraclisul catedralei se regăseşte spre închinare credincioşilor, din anul 2011, o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromiţa – adică Înaintemergătoarea, de la Muntele Athos.
Icoana din tezaurul Schitului românesc Sfântul Ioan Botezătorul – Prodromu din Sfântul Munte este „nefăcută de mână omenească”.
Aceasta a fost pictată în mod minunat la Iași, în anul 1863, și dusă la Muntele Athos, devenind ocrotitoare a schitului românesc.
Programul complet:

Miercuri, 11 iulie:
- ora 17.00 – Concert de muzică psaltică susținut de Grupul psaltic TRONOS al Catedralei Patriarhale;
- ora 18.15 –Procesiune solemnă cu icoana Maicii Domnului „Prodromiţa”, în jurul lăcaşului de cult şi aşezarea icoanei spre închinare;
- ora 19.00 – Slujba Privegherii în cinstea icoanei Maicii Domnului „Prodromiţa” (Vecernia, Litia şi Utrenia).

Joi, 12 iulie:
- ora 07.30 – Agheasma mică;
- ora 08.00 – Acatistul Maicii Domnului „Prodromiţa”;
- ora 09.30 – Sfânta Liturghie arhierească săvârșită la Altarul de vară din curtea Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului;
- ora 19.00 – Paraclisul Maicii Domnului „Prodromiţa” şi procesiunea aşezării icoanei Maicii Domnului în sfântul lăcaș.

La sărbătoarea hramului din acest an vor participa şi invitaţi din Sfântul Munte Athos: părintele Prodromos de la Marea Lavră şi părintele Atanasie de la Schitul Prodromu.

(Sursa text si foto)

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.