14 febr 2019
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la un Concert susținut de cantautorul Mircea Vintilă și de actorul Radu Gheorghe, joi, 14 februarie 2019, ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe).

Mircea Vintilă face parte din prima generație de artiști folk din România, cea a anilor ’70. A compus cântece pe versuri de George Coșbuc, Tudor Arghezi, Florian Pittiș, Gheorghe Azap și alții. Este recunoscut pentru faptul că o parte dintre cântecele sale recreează atmosfera și farmecul Bucureștiului de odinioară. În 1992 fondează, împreună cu Mircea Baniciu, Florian Pittiș și Vlady Cnejevici, grupul Pasărea Colibri, desfășurând o prestigioasă activitate discografică și de turneu în țară și străinătate. Pe Mircea Vintilă nu-l poți confunda cu nimeni. Este UNIC…

Cunoştinţele muzicale căpătate în 12 ani de studiu al viorii, precum şi uşurinţa de a cânta la alte instrumente l-au situat pe Radu Gheorghe, de la începutul carierei actoriceşti, într-o poziţie unică. Radu Gheorghe a absolvit I. A. T.C. din Bucureşti în 1975, la clasa profesorilor Sanda Manu şi Octavian Cotescu. Apariţiile lui artistice impresionează prin diversitate şi originalitate. A fost invitat pentru o vreme la Cenaclul Flacăra, cooptat în grupul de artişti care îl însoţea pe Adrian Păunescu. Despre unul scheciurile sale „Brăduleţ, brăduţ drăguţ” și despre spectacolul „Ucenicul vrăjitorˮ se vorbește și astăzi, deși au trecut ani buni.

Intrarea este liberă, în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile!
Vă așteptăm cu drag

HARTA  Muzeul Național al Literaturii Române, Strada Nicolae Crețulescu 8, București 

(Sursa text: Facebook)

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.