square 272x272
Muzeul Municipiului București vă invită să participați joi, 16 ianuarie 2020, ora 18.30, la conferința „Artizani și artizanat: de la moștenire culturală la antreprenoriat social” susținută de Mihai Pătru la Palatul Suțu.

În ultimii ani și în România discuția despre păstrarea și promovarea tradițiilor meșteșugărești, a artizanatului și a meșterilor artizani a câștigat din ce în ce mai mulți adepți. De cele mai multe ori însă dezbaterea se axează asupra moștenirii culturale, aspecte precum cele economice, de sustenabilitate financiară, inovație, impact social la nivelul comunităților de meșteșugari și chiar dinamica pieței globale în sectorul “lucrului manual” fiind mult prea puțin considerate. Dincolo de mândria națională și încărcătura emoțională atunci când se vorbește de ia românească sau cerga de Maramureș, artizanatul - cu tot ce implică de la producător la cumpărător - este o afacere de miliarde de dolari la nivel global cu totul specială datorită impactului social pe care îl poate genera.

Mihai Pătru este Senior Fellow la Universitatea din California – Riverside unde a creat și, în prezent, coordonează primul pre-accelerator pentru antreprenori sociali al universității. Este co-fondator al proiectului Mozaïque care își propune conectarea artizanilor la piața globală, în prezent fiind cooptați în această inițiativă peste 25 artizani din Guatemala și România. De asemenea, consiliază diverse proiecte de antreprenoriat social care lucrează cu meșteșugari în Mexic și Statele Unite. A prezentat despre implicarea în acest domeniu la George Washington University Textile Museum din Washington DC, Harvard Social Entrepreneurship Conference organizată de la Harvard Business School și la Universitatea Johns Hopkins din Washington DC. A scris pe acest subiect pentru Fashion Revolution și NEST.

Bilet intrare: 10 lei.
Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

(Sursa)

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.