cartea sold
Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu
vă invită în ziua de joi, 11 octombrie 2018, ora 18.30, la Conferința „Cartea soldatului”,susținută de Doina Ruști și la premiera documentarului Cartea Soldatului/Soldier's Book, realizat de Doina Ruști și Marius Doinici.

Coordonare conferințe: Cătălin D. Constantin

Anul 1918. Un bărbat este prizonier într-un lagăr din Severin. Dar acest lucru pare să nu-l intereseze. Îndrăgostit de Ana, își notează întâlnirile, sentimentele și dorințele. Dar și numele altor 40 de femei pe care le-a iubit. Cartea pe marginea căreia s-a hotărât să țină un jurnal este, desigur, un roman de dragoste.

Povestea unei cărți supraviețuitoare a fost făcută film de Doina Ruști și Marius Donici, în complicitate cu ANR, MNIR și prin contribuția substanțială a istoricilor Alina Pavelescu, Cristina Păiușan-Nuică, Cornel Ilie, Manuel Stănescu, Șerban Pavelescu, Simona Preda, Cristian Anița, Liviu Vișan, Flavius Roaită.
Proiecția integrală a filmului (30 de minute) este însoțită de comentariile autorilor.
DOINA RUŞTI, scriitoare de top a literaturii contemporane, unanim apreciată pentru forța epică, pentru originalitatea și erudiția romanelor sale, multi-premiată și tradusă în numeroase limbi, este autoarea a zece romane, între care amintim: Fantoma din moară (2008), Manuscrisul fanariot (2015), Lizoanca (2009), Zogru (2006) și Mâța Vinerii (2017).
Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist - doinarusti.ro
Intrarea: 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea Palatului Suțu, în termen de 30 de zile.

HARTA Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu, Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București

(Sursa text)

Accept Refuz