conferintamareaunire1918
Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale vă invită la conferința „Marea Unire de la 1918“, ce vor avea loc marţi, 8 mai 2018, la ora 17.00, la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu 8.

Proiectul are ca scop conștientizarea importanței Marii Uniri și a schimbărilor pe care le-a adus acest moment extrem de important la nivel național. Expoziția reunește imagini din arhiva națională și din cercetări proprii, reprezentând un pretext de dezbatere și aducere în prim-plan a temelor istorice. La eveniment și-au anunțat participarea prof. univ. dr. Constantin Hlihor, prof. univ. dr. Dumitru Preda, prof. univ. dr. Mihai Retegan şi Bogdan Hrib.
Maestrul Grigore Leșe, cunoscutul interpret de muzică tradițională românească, va susține un concert extraordinar în cadrul căruia va face cunoscute publicului cântecele care ne-au însoțit istoria: cântece despre refugiere, de cătănie, de dragoste, de înstrăinare, povești despre oamenii satelor, care au mai răzbit nealterate până în timpurile noastre.
Asociația pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale este o asociație non-guvernamentală fondată în anul 2014, fiind implicată activ și constructiv în viața culturală românească.
Proiectul este organizat de Primăria Capitalei prin Muzeul Național al Literaturii Române.

HARTA Strada Nicolae Crețulescu 8, București.
Sursa text: Facebook

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.