armonia
Sala "Auditorium" din incinta Palatului Regal din București va fi, duminică 22 aprilie de la ora 19:00, gazda unui concert de mare excepție. Acustica specială a sălii va vibra, timp de doua ore, la armoniile sonore ale celui mai premiat cor bărbătesc din lume, Corala “Armonia”.

În cadrul recitalului, trei dintre cele mai puternice și pure voci feminine ale țării, Cornelia Rednic, Lavinia Chifor și Paula Seling vor interpreta piese de muzică populară prelucrată, alături de corul Arhiepiscopiei Tomisului dirijat de profesorul, muzicologul și compozitorul Iulian Dumitru.
Corala “Armonia” a fost înființată in 2001 de către Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru și a devenit cel mai premiat cor bărbătesc din lume. În prezent are zeci de membri și un repertoriu foarte vast: de la muzică religioasă sacră și muzică populară prelucrată, până la compoziții preclasice, clasice și medievale. Concurând în nenumărate competiții internaționale, a câștigat de fiecare dată cele mai înalte distincții, printre care medalii de aur în SUA, Austria și Letonia.
Cele trei artiste care vor cânta alături de “Armonia”, Cornelia Rednic, Lavinia Chifor și Paula Seling, sunt voci de mare excepție. Cornelia Rednic este un veritabil rapsod al Maramureșului, însă repertoriul ei este mult mai divers iar vocea sa este inconfundabilă și iubită de milioane de admiratori. Lavinia Chifor este o tânără voce a folclorului bihorean, premiată în multe festivaluri, iar vocea sa i-a deschis, înca din liceu, calea spre o carieră artistică de succes. Paula Seling este interpretă, și compozitoare, are peste 13 albume publicate, zeci de single-uri și o voce care nu mai are nevoie de prezentare.
Toți acești artiști de excepție vor interpreta piese populare prelucrate și piese religioase într-un recital memorabil prilejuit de Sărbătoarea Paștelui.

HARTA Strada Știrbei Vodă, București

Sursa text