Coalitiaafis
Mergem mai departe:

Propunerea legislativa a cetatenilor de revizuire a Constitutiei, avizata favorabil de Curtea Constitutionala

(Sustinerea  proiectului de lege pentru revizuirea art. 48 (1) - „Familia”, din Constitutia României.
www.coalitiapentrufamilie.ro) 

Dupa decizia Curtii Constitutionale, Coalitia pentru Familie solicita Parlamentului adoptarea legii si organizarea referendumului privind protejarea casatoriei si a familiei

Comitetul de Initiativa pentru promovarea initiativei cetatenilor de revizuire a Constitutiei României, împreuna cu Coalitia pentru Familie, saluta decizia unanima a Curtii Constitutionale.Curtea a hotarât miercuri, 20 iulie, ca propunerea legislativa, sustinuta prin semnatura de 3 milioane de cetateni cu drept de vot ai României, prin care se doreste ridicarea la rang de principiu constitutional a definitiei casatoriei din Codul Civil, îndeplineste conditiile prevazute de lege.
În conditiile eliminarii oricaror obstacole de constitutionalitate, legalitate si procedura, responsabilitatea care revine Parlamentului României nu poate fi în nici un fel eludata. Initiatorii propunerii de revizuire solicita Senatului si Camerei Deputatilor sa dezbata si sa adopte în procedura de urgenta proiectul de lege, în asa fel încât referendumul de revizuire sa poata fi organizat la data alegerilor generale din 2016.


Consideram ca decizia Curtii este fireasca si este o victorie a democratiei autentice asupra ideologiei. Demersul nostru este unul democratic, întrucât legile, inclusiv Constitutia, trebuie sa fie consistente cu valorile majoritatii cetatenilor. De asemenea, propunerea de revizuire este conforma cu obligatiile internationale asumate de România, în special cu Conventia Europeana a Drepturilor Omului si cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului, care protejeaza familia întemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie.
Casatoria si Familia sunt realitati obiective, firesti, verificate istoric, din care deriva definitia lor legala: dreptul de a se casatori este un drept comun al barbatului si al femeii care pot întemeia în mod natural o familie, cu scopul nasterii si cresterii de copii. Astfel, Familia este fundatia societatii umane si a civilizatiei. Este un adevar simplu si universal, fara de care „binele comun” nu poate fi conceput.

Mihai Gheorghiu
Presedintele Comitetului de Initiativa


Va reamintim:
Coalitia pentru Familie, o structura civica formata din zeci de asociatii ce promoveaza valorile familiei, a înregistrat astazi la Senatul României o propunere legislativa de revizuire a Constitutiei, astfel încât aceasta sa protejeze explicit familia si drepturile parintilor.
Formularea propusa pentru articolul 48, aliniatul 1 din Constitutie este urmatoarea: „Familia se întemeiaza pe casatoria liber consimtita între un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si îndatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”.
Proiectul legislativ este însotit de circa 3 milioane de semnaturi de sustinere, colectate de pe întreg teritoriul tarii. Este pentru prima data în istoria României când un numar atât de mare de cetateni adera la o initiativa în vederea organizarii unui referendum pentru modificarea Constitutiei.Comitetul de Initiativa este format din 16 membri, oameni de cultura, antreprenori, jurnalisti, medici din principalele culte din România: crestini ortodocsi, catolici, greco-catolici, baptisti si penticostali.

Ce urmeaza:
Parlamentul va dezbate în ambele camere proiectul de lege, pentru a carui adoptare este necesara majoritatea calificata (2/3 din totalul membrilor). Pentru revizuirea Constitutiei este necesar un referendum national. Initiatorii propun ca referendumul sa se desfasoare odata cu alegerile parlamentare din toamna.

Apel la actiune
  • Ramâneti alaturi de noi prin intermediul paginii de Facebook a Coalitiei. 
  • Spuneti rudelor, prietenilor, colegilor adevarul despre initiativa noastra. Suntem supusi unui baraj informational care nu consta în boicotare, ci în dezinformarea cu buna stiinta.
  • Faceti o donatie. Avem mare nevoie de sprijinul dvs. pentru continuarea campaniei.

Cu multumiri si cu nadejde în Hristos Domnul,

Dr. Mihai Gheorghiu
Presedintele Comitetului de Initiativa

Sursa
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.