Manifestări culturale și religioase

duminicaoortodoxiei

În perioada 19 - 26 februarie 2018 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la biserica Icoanei din Bucureşti va avea loc a XI-a ediţie a manifestării religios-culturale intitulată „Icoana - Fereastra Spre Dumnezeu”, organizată de Protoieria Sector II Capitală, Primăria Sectorului 2 și Parohia Icoanei.

Programul este următorul:

Luni 19 februarie 2018, vernisajul unei expoziții de icoane pictate de copiii care fac parte din cluburile de pictură ale unor parohii din Protoieria Sector II Capitală. Vernisajul va avea loc la Galeria de artă 2Art, de la Parterul Primăriei Sectorului 2, de la ora 17.00.
Miercuri 21 februarie 2018, ora 18.00, la Biserica Icoanei va avea loc conferinţa susținută de Pr. Prof. Gheorghe Holbea, de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București.
Joi 22 februarie 2018, ora 18.00, la Biserica Icoanei va avea loc conferinţa susţinută de părintele Diac. Prof. Adrian Sorin Mihalache de la Facultatea de Teologie Dumitru Stăniloae din Iaşi.
icoana grabnic ascultatoare.256x0 isVineri 23 februarie 2018, ora 12.30, va fi așezată spre închinare Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită Grabnic Ascultătoare. Icoana provine de la mănăstirea Dochiariu din Sf. Munte Athos și a fost dăruită mănăstirii Lainici din jud Gorj.
Totodată vor fi puse spre închinare părticele din moaștele următorilor sfinți: Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Irodion de la Lainici, Sebastian, Protasie, Chervasie, Celsie și Nazarie. Sfintele moaște și sfânta icoană vor rămâne spre închinare în fața Bisericii Icoanei până luni 26 februarie, ora 20.00.
Vineri 23 februarie, ora 18.00, la Biserica Icoanei, va avea loc conferința susținută de Pr. Prof. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Andrei Şaguna din Sibiu.
Sâmbătă, 24 februarie, la ora 16.00, la Biserica Icoanei va fi oficiată slujba Vecerniei, iar de la ora 18.00 va avea loc procesiunea Lumina Ortodoxiei în jurul parcului Icoanei din apropiere. În timpul procesiunii, peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi vor purta lumânări aprinse şi vor cânta imne bisericeşti. Un detaşament din cadrul Poliţiei Locale Sector 2, în uniforme de gală, va purta torţe aprinse.
Duminică, 25 februarie, Sfânta Liturghie va avea loc de la 9.00-12.30 și va fi oficiată pe o scenă montată în curtea Bisericii Icoanei, de Preafericitul Părinte Daniel sau de un Arhiereu, delegat al Preafericirii Sale.
De la ora 12.30, va avea loc procesiunea „Icoana - fereastră spre Dumnezeu” în jurul parcului Grădina Icoanei, la care vor participa peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi, purtând în mâini icoane. Procesiunea se va încheia cu sfinţirea icoanelor purtate de credincioşi și cu un scurt concert coral religios.

Manifestările vor avea loc la Biserica Icoanei, str.Icoanei nr.12, sector 2, București.
Harta

Sursa text si imagine