Mareauniredela1918
Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale vă invită la vernisajul expoziției de fotografie și la conferința Marea Unire de la 1918, ce vor avea loc luni, 23 aprilie 2018, la ora 17.30, urmate de concertul susținut de maestrul Grigore Leșe, la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu Nr 8, București.

Proiectul are ca scop conștientizarea importanței Marii Uniri și a schimbărilor pe care le-a adus acest moment extrem de important la nivel național. Expoziția reunește imagini din arhiva națională și din cercetări proprii, reprezentând un pretext de dezbatere și aducere în prim-plan a temelor istorice. La eveniment și-au anunțat participarea istorici recunoscuți la nivel național: prof.univ.dr. Silviu Angelescu, prof.univ.dr. Ion Calafeteanu, prof.univ.dr. Gheorghe Sbârnă și dr. Liviu Țăranu.
Maestrul Grigore Leșe, cunoscutul interpret de muzică tradițională românească, va susține un concert extraordinar în cadrul căruia va face cunoscute publicului cântecele care ne-au însoțit istoria: cântece despre refugiere, de cătănie, de dragoste, de înstrăinare, povești despre oamenii satelor, care au mai răzbit nealterate până în timpurile noastre.
Asociația pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale este o asociație non-guvernamentală fondată în anul 2014, fiind implicată activ și constructiv în viața culturală românească.
Proiectul este organizat de Primăria Capitalei prin Muzeul Național al Literaturii Române.
Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, Agenţia deCarte.ro, publicația on-line IQool.

HARTA Muzeul Național al Literaturii Române Strada Nicolae Crețulescu, Nr 8, București.
Sursa text: Facebook