Filmul și Literatura | evenimente-invitatii | noutati

filmulsiliteratura
Primăria Capitalei prin Muzeul Național al Literaturii Române și în parteneriat cu ADOC (Asociatia pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale) vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului „Filmul și Literatura”.
După succesul primei ediții din toamna anului 2017, la care au participat importanți regizori români precum Cristi Puiu, Radu Jude, Marian Crișan și Andrei Cohn, în acest an vă invităm la o serie de cinci serate de proiecții de filme artistice și documentare cu caracter istoric.

Pentru că s-au împlinit 632 de ani de la urcarea lui Mircea cel Bătrân pe tronul Ţării Româneşti și este anul Centenarului României Mari, socotim este un bun prilej să propunem publicului spectator proiecția filmului „Mircea“, în regia lui Sergiu Nicolaescu.
„Din copilărie am avut o mare admiraţie şi simpatie pentru eroi. Până azi am rămas credincios acelor eroi văzuţi şi iubiţi atunci şi nu o dată am încercat să-i fac să mai trăiască în filmele mele. Nu întâmplător majoritatea eroilor mei mor. Fiecare epocă îşi naşte eroii ei şi, în acelaşi timp, îi ucide. Mă pregătesc pentru Mircea cel Bătrân – care în realitate nu era atât de bătrân, dar pe timpul acela un bărbat de 50 de ani era socotit bătrân…“, spunea Sergiu Nicolaescu într-un interviu acordat Evei Sârbu şi publicat în numărul din octombrie 1982 al revistei „Cinema“.
Invitatul special al acestui eveniment din 9 august 2018, ora 19.00, din grădina MNLR, Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, este actorul Vladimir Găitan.
ADOC (Asociatia pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale) este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2014, axată pe creșterea vizibilității asupra obiectivelor culturale și turistice din România, crearea de proiecte software (portaluri, aplicații) în vederea eficientizării metodelor de localizare a punctelor de interes turistic și cultural din diferite regiuni ale țării.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

HARTA  Muzeul Național al Literaturii Române, Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, sector1, București.

(Sursa text: Facebook)

Accept Refuz