PR.PROCLU
Librăria Sophia şi Mănăstirea Sihăstria Putnei vă invită vineri, 2 martie 2018, ora 18.00 la lansarea volumului: "File de pateric: Părintele Proclu".

Invitaţi:
Pr. Arhim. Mihail Stanciu
Scriitorul Ciprian Voicilă

„Când întâlneam asemenea monahi, îi întrebam despre ceea ce ardeam cu dor să aflu, adică ceea ce trăiau ei. Când te duci la doctor, îl întrebi despre probleme medicale, când întâlneşti un avocat, vei discuta chestiuni juridice. Pe pustnici îi întrebam despre ceea ce cunoşteau foarte bine, cele legate de inimă, minte, Rugăciune minţii, despre deosebirea dintre rugăciunea cuvântătoare şi rugăciunea noetică, despre insuflarea lui Dumnezeu.
Am primit mult folos de la pustnici, pentru că întâlneam în ei profesori ai pustiei, care predau la Universitatea pustiei. Nu găseşti acolo teologi intelectuali, ci teologi harismatici, empirici, fără ca ei înşişi să se vadă pe sine ca teologi. Unii ca aceştia au făcut cercetări de ani de zile pe astfel de subiecte şi aveau experienţe. Simţeam că mă aflu în faţa flăcărilor de foc ale Cincizecimii, în faţa Apostolilor lui Hristos, de aceea viaţa monahală este caracterizată de către părinţi ca viaţă apostolică. "
IPS Ierotheos Vlachos, mitropolit de Nafpaktos.

HARTA  Evenimentul va avea loc la Libraria Sophia, Str Bibescu Vodă nr 19, București - Lângă Facultatea de Teologie

Sursa text: Facebook