84405451 469958960339077 4248396720796336128 n
Miercuri, 12 februarie 2020, ora 18:00, Librăria Sophia vă invită la o nouă lansare de carte „Mărturii și evocări din lagăre și închisori”, un volum de interviuri realizate de părintele diacon Dumitru Bogdan Bădiţă, producător general în cadrul televiziunii Trinitas TV.

”Era lumină. Era și o felie de geam, care dădea într-o curte unde trecea din când în când o santinelă care ăcea rondul prin fața ferestrelor. Și primul contact, deci, a fost cu acest tânăr pentru care aveam o milă nesfârșită.
Oricât ar fi fost de zăvorâte închisorile, oricât ar fi fost de puternice zidurile, sufletul nu putea fi încarcerat, sufletul era liber să zboare și pleca oriunde ai fi vrut. Și legătura cu Dumnezeu prin rugăciune îți dădea o pace și nădejde că virtutea înflorea atât de puternic în sufletele celor închiși, încât le dădea tăria să treacă peste zile, peste ani și peste toată suferința închisorii.
Sufletul este cel care îi dă omului rezistența în trupul chinuit de lipsuri și de durere.
În vremea întemnițării mele, fiecare avea posibilitatea și darul de la Dumnezeu ca să dăruiască ceva. Tot ce se putea transmite.”
(Pr Nicolae Bordașiu, fragment din carte)

Mărturiile foştilor deţinuţi politici, date în interviuri sau publicate în reviste şi cărţi, scot în lumina adevărului fapte greu de imaginat, o istorie pe care avem obligaţia să o cunoaştem.
Pentru a rezista în iadul carceral comunist, mulţi deţinuţi au folosit cea mai puternică modalitate de rezistenţă: rugăciunea.
Astfel, în închisorile şi lagărele de muncă, deţinuţii şi-au găsit un aliat comun: nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu.
Cartea conține fotografiile celor intervievați și este însoţită de DVD-ul „Mărturisitori ai Ortodoxiei în temniţele comuniste”.

(Sursa: Facebook)

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.